Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44211 tot 44215
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Wall Street opent licht hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag met kleine winsten begonnen. Beleggers hielden daarbij de ontwikkelingen in Europa, waar de rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties weer flink opliepen tot kritieke niveaus, scherp in de gaten.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Hoe kunnen we de Duitsers een bankenunie door de strot duwen wanneer Frankrijk zijn pensioenleeftijd verlaagt tot 60?te

Het anti-Duitse sentiment dat al een tijd de media beheerst, nadert het kookpunt. De Duitsers zijn het stilaan beu om in de globale pers als de boeman van Europa en de rest van de wereld te worden afgeschilderd. Het Duitse Handelsblatt publiceerde maandag zelfs een antwoord op de cartoon die het magazine the Economist vorige vrijdag op zijn cover zette.

Maar dat alles zijn details. In de Financial Times kiest Gideon Rachman de kant van onze noorderburen: ‘We isoleren Duitsland door eisen te stellen die niet realistisch zijn,’ schrijft hij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Fitch waarschuwt Europa voor besmettingseffecten

Kern eurozonelanden moeten mogelijk hun uitgaven verhogen om noodlijdende landen te ondersteunen om besmettingseffecten te beperken in het geval Griekenland de euro verlaat, meldt een directeur bij Fitch Ratings dinsdag, voorafgaand aan de belangrijke verkiezingen van dit weekend die waarschijnlijk de toekomst van Griekenland in het valutablok zullen bepalen.

Het effect van een Griekse exit uit de eurozone is zonder precedent en is "een grote onbekende factor", maar de aansprakelijkheid van kern eurozonelanden kan toenemen in het geval er een wanordelijke exit plaatsvindt, stelt managing director Ed Parker van Fitch.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Bijna niemand wil meer bankier worden

Bankiers werden lange tijd als een aantrekkelijke werkgever gezien, maar door de crisis is dat helemaal veranderd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Griekse bouw valt stil door bezuinigingen

De Griekse bouwsector is hard getroffen door de bezuinigingen die het land doorvoert. Dat bleek dinsdag uit cijfers van het nationale statistiekbureau Elstat. De bouw heeft last van banken die minder makkelijk leningen geven, verlagingen van lonen en pensioenen en van een speciale onroerendgoedbelasting die vorig jaar werd ingevoerd.