Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 44216 tot 44220
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

OESO: Hoge rente Spanje en Italië onterecht

Spanje en Italië zetten de juiste stappen om er economisch weer bovenop te komen en er is geen enkele reden waarom de landen momenteel hoge rentes moeten bieden op hun staatsleningen.

at zei secretaris-generaal Angel Gurría van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) tijdens een bezoek aan Jeruzalem.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

MARKET COMMENT: AEX +0,3%, markt blijft onzeker

De AEX loopt dinsdag rond 11.00 uur 0,3% op, deels als gevolg van een gunstig slot op Wall Street en in Azie, deels als gevolg van de afdekking van shortposities en deels door beter dan verwachte inkoopmanagersindex voor de dienstensector van de eurozone. "Maar het is een stille en onzekere markt met weinig omzet. Bovendien zijn de financiele markten in Londen weer dicht", aldus vermogensbeheerder Ed Manie van Keijser Capital. De AEX noteert 283,65 punten. (ANS)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Probeert Duitsland Spanje te pushen voor het slaken van een alarmkreet?

Hardnekkige geruchten wilden gisteren dat de Duitsers er bij de Spanjaarden op aandringen om hun trots te laten varen en officieel om hulp te vragen. De Spaanse premier M. Rajoy heeft nooit willen toegeven dat het water zijn land tot aan de lippen staat, maar blijkbaar is er toch iets ernstigs mis.

De Duitse kanselier A. Merkel kwam gisterenavond misschien precies daarom met een boodschap die grootste paniekzaaiers tot bedaren moest brengen: “Alle instrumenten zijn beschikbaar om de veiligheid van de banken in de Euro-zone te garanderen.” De aard van deze boodschap alleen al stemde ons argwanend. Is alles wel zo veilig als ze ons willen laten geloven?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Hong Kong verscheept weer 100 ton goud naar China!

De invoer van het gele edelmetaal in China neemt steeds grotere proporties aan. Zopas werd duidelijk dat de Chinezen in de maan april van 2012 voor maar liefst 100 ton importeerden vanuit Hong Kong.

Het is opnieuw een stijging van 62 procent in omvang en evenaart hiermee de recordmaand van november 2011. De vraag naar goud in China blijft indrukwekkend!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Ook Chinezen beseffen dat wereldwijde crisis nog niet achter de rug is

Bij een bezoek aan Duitsland deed de Chinese premier Wen Jiabao een paar opmerkelijke uitspraken. Volgens Wen vormen technische innovatie en investeringen de onmisbare hoekstenen van een blijvend economisch herstel. Dat herstel gebeurt momenteel aan een veel te traag tempo. Ook de Chinezen beseffen dat de wereldwijde crisis nog niet achter de rug is.

China zelf is volgens Wen bereid om ingrijpende wijzigingen door te voeren om buitenlandse investeerders een grotere bescherming te bieden. Daarmee kwam hij tegemoet aan de verzuchtingen van een aantal grote Duitse bedrijven. Die hebben namelijk niet altijd goede herinneringen aan de investeringen die tot dusver in China werden gedaan.