Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 44216 tot 44220
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Grieks exit verdeelt economen

Vooraanstaande Nederlandse economen staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de vraag wat de gevolgen zijn van een vertrek van Griekenland uit de euro.

Volgens hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger (universiteit van Tilburg) is zowel Europa als Griekenland klaar voor een Griekse exit. Zijn collega Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering bij dezelfde universiteit, denkt echter dat Europa de risico's hiervan onderschat.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Wall Street begint hoger

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger geopend. Beleggers lijken voorafgaand aan de Griekse verkiezingen van zondag steeds meer in te zetten op steunmaatregelen van de centrale banken. Tegenvallende industriecijfers zorgden daarbij voor enige terughoudendheid.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

'Hogere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen vrijdag naar verwachting hoger openen. Beleggers lijken voorafgaand aan de Griekse verkiezingen op zondag steeds meer in te zetten op steunmaatregelen van de centrale banken.

De Europese Centrale bank (ECB) en de centrale bank van Japan lieten vrijdag weten klaar te staan om de mogelijke negatieve gevolgen van de Griekse verkiezingen van zondag te bestrijden. Donderdagavond lieten ingewijden rond de G20-top van volgende week al weten dat centrale banken van economische grootmachten bereid zijn maatregelen te nemen om de financiële markten te ondersteunen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Bent u klaar voor Greekend?

Alex Tsipras versus Europa: eigenlijk komen de verkiezingen van zondag in Griekenland daarop neer. De E.U. partners verklaarden gisterenavond nogmaals dat er geen bailout geld meer naar Griekenland gaat tenzij aan de opgelegde voorwaarden wordt voldaan.

Alex Tsipras denkt dat de E.U. een spelletje blufpoker speelt en wil het beste van twee werelden. Griekenland moet in de Euro-zone blijven, geld van Europa en het IMF blijven ontvangen en toch de besparingen minstens gedeeltelijk aan de laars lappen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

En daar gaat goud...

Geduld wordt altijd beloond. Ook goud schiet uit de startblokken nu het ‘Greekend’ nadert.

Het blijft dat enkele macro-cijfers uit de VS (sentiment, PMI) niet bepaald gesmaakt worden door beleggers, die grijpen naar de enige echte veilige haven in de financiële markten: goud!