Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44221 tot 44225
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

ECB bestaat niet meer!

Op mijn andere scherm werd keurig de koers van EUR/USD weergegeven, bevestiging dat de euro nog steeds bestond. Maar het hoeft niet zo lang te duren voordat mijn tweede scherm een horizontale lijn laat zien.

De recente gebeurtenissen stemmen mij niet gerust. Natuurlijk, het ogen hoopgevende berichten dat het viertal Draghi/Barosso/Van Rompuy/Juncker werkt aan een masterplan voor de eurozone. Ik ben alleen bang dat de verwachtingen zo hoog worden dat de uitkomst wel eens tegen kan vallen en weinig meer kan blijken te zijn dan heleboel oude ideeën alleen nu samen onder het kopje ‘Masterplan redding euro’.

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Goud wordt wakker

Na vijf maanden winterslaap is goud eindelijk ontwaakt. Na een lange periode van stijgende aandelenmarkten is het de beurt aan het gele metaal, dat de kaap van 1600 dollar heeft gerond.

Al lange tijd zat goud vast in een prijsvork tussen 1550 en 1600 dollar. Tussen 1 januari 2012 en 30 mei 2012 evolueerde de goudkoers van 1560 naar 1560,44 dollar. Tijdens die periode, en dan vooral in het eerste kwartaal, kenden de aandelenmarkten een sterk herstel en bleven de macro-economische onzekerheden op de achtergrond.

[...]

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Dit soort mensen gaat over uw pensioen

Zaterdag opende het Algemeen Dagblad met chocoladeletters op de voorpagina met de kop ‘Pensioenkorting treft 2 miljoen Nederlanders’.

[...]

Ik vat zijn tirade eerst maar even samen. De pensioenfondsen treft geen enkele blaam, het ligt aan iedereen maar niet aan de door hem vertegenwoordigde specialisten. Wie hebben het dan wel gedaan? Gelukkig, hij begint met de politici. Vervolgens De Nederlandsche Bank. Dan de actuarissen. En ten slotte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het zijn daar koffiedikkijkers en ze hebben er, volgens Riemen, in 2005 en 2010 de plank flink misgeslagen: “Ze hebben zich twee keer lelijk vergist. Dat heeft ons veel geld gekost.”

Dat laatste maakte me nog nieuwsgieriger dan ik al was. Ik heb in het verleden bij het CBS gewerkt en heb daarom, denk ik, op zijn minst een beetje een beeld van de aanpak daar.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn maandag lager gesloten nadat obligatiebeleggers winsten namen vanwege stijgende aandelenmarkten en dalingen in de yields op het papier van een aantal noodlijdende eurozone landen. Daarnaast zijn beleggers in afwachting van eventuele monetaire verruimingen door de Europese Centrale Bank later in de week.

In eerdere handelssessies hebben zorgen over de toekomst en samenstelling van de eurozone nog geleid tot een vlucht naar 'veilige' obligaties zoals de bunds, maar een deel van deze zorgen verdween maandag, nadat de yields op Italiaans en Spaans staatspapier iets zakten. De grote vraag is echter of deze trend door zal zetten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Wall Street bezorgd over groei

Beleggers op Wall Street maakten zich maandag zorgen over de afkoelende Amerikaanse economie en over de voortslepende Europese schuldencrisis. De indices daalden opnieuw na de forse verliezen afgelopen vrijdag.

Halverwege de handelsdag stond de Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 12.041,22 punten. De S&P 500-index verloor 0,8 procent tot 1267,76 punten en de Nasdaq moest 0,7 procent terug tot 2729,07 punten.