Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44221 tot 44225
Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Spaanse banken slepen euro naar afgrond

De 100 miljard euro die beschikbaar is gesteld door het Europese noodfonds om de Spaanse banken te redden van de ondergang hebben niet het beoogde effect bereikt. Na een korte opleving op de internationale beurzen sloeg de twijfel weer toe en moesten de financiƫle instellingen wederom met grote verliezen de dag afsluiten. Na het bekend worden van de noodhulp voor de Spaanse bankensector daalde de rente op Spaanse staatsobligaties tot rond de 6%. Vandaag echter liep de rente over 10 jarige leningen weer op naar 6,6%.

Bron: standaard.be
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Bankrun in Griekenland

'We bloeden langzaam leeg. We hebben dringend nood aan een daadkrachtige regering', verklaart een bankier dinsdag.

De aanloop naar de Griekse parlementsverkiezingen op 17 juni ontaardt stilaan in een echte 'bankrun'. Sinds het begin van deze maand verdwijnt dagelijks tussen de 100 en de 500 miljoen euro bij de Griekse banken. Als de kapitaalvlucht aan het huidige tempo aanhoudt, dan zal er deze maand meer dan 5 miljard euro naar het buitenland worden versluisd of in een safe worden ondergebracht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Spanje: tekenen intentieverklaring reddingsoperatie tussen 21 en 28 juni

De Spaanse regering verwacht tussen 21 juni en 28 juni, de dag waarop de Europese Unie (EU) top plaatsvindt, een intentieverklaring voor zijn voorgenomen bankenreddingsoperatie te tekenen, meldt een woordvoerder van het ministerie van financien dinsdag.

De verklaring wordt momenteel opgesteld, waarbij de content reeds is overeengekomen tussen Spanje en zijn EU-partners, voegt de woordvoerder toe. Het is echter waarschijnlijk dat de verklaring niet ondertekend zal worden voor het eerste stadium van een extern onderzoek naar de Spaanse banken is voltooid.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Verzekeringskosten Spaans schuldpapier naar record

De kosten om Spaanse schuldpapieren te verzekeren tegen een faillissement zijn dinsdag eens te meer gestegen tot een record hoogte, nadat het maandag door de Europese Unie voorgestelde hulppakket niet kon rekenen op goedkeuring van beleggers.

Omstreeks 9.40 uur was de spread op Spaanse vijfjarige credit default swaps met 10 basispunten opgelopen tot 605 basispunten, een nieuwe record hoogte, blijkt uit cijfers van Markit. Dit betekent dat het $600.000 per jaar kost om $10 miljoen aan Spaans schuldpapier te verzekeren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

CORRECT: NL Staat haalt EUR1,65 mrd op met veiling lening

(Correctie van eerder gepubliceerd bericht 'NL Staat haalt EUR1,65 mrd op met veiling lening' om aan te geven dat het een langlopende lening betreft en geen korte lening.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse Staat heeft met de veiling van een langlopende lening EUR1,65 miljard opgehaald, maakt het agentschap van het ministerie van Financien dinsdag bekend.