Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 44226 tot 44230
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Verzekeringskosten Spaans schuldpapier naar record

De kosten om Spaanse schuldpapieren te verzekeren tegen een faillissement zijn dinsdag eens te meer gestegen tot een record hoogte, nadat het maandag door de Europese Unie voorgestelde hulppakket niet kon rekenen op goedkeuring van beleggers.

Omstreeks 9.40 uur was de spread op Spaanse vijfjarige credit default swaps met 10 basispunten opgelopen tot 605 basispunten, een nieuwe record hoogte, blijkt uit cijfers van Markit. Dit betekent dat het $600.000 per jaar kost om $10 miljoen aan Spaans schuldpapier te verzekeren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

CORRECT: NL Staat haalt EUR1,65 mrd op met veiling lening

(Correctie van eerder gepubliceerd bericht 'NL Staat haalt EUR1,65 mrd op met veiling lening' om aan te geven dat het een langlopende lening betreft en geen korte lening.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Nederlandse Staat heeft met de veiling van een langlopende lening EUR1,65 miljard opgehaald, maakt het agentschap van het ministerie van Financien dinsdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

De grap van 100 miljard

Europa heeft het weer gedaan, schrijft Slope of Hope. De 100 miljard die in Spaanse banken worden gepompt volstonden niet eens om de koers van de euro op peil te houden tot bij de opening van de Amerikaanse beurzen.

Stierenmarkten (tijd waarin beurzen fors stijgen) zijn afhankelijk van uitkeringen en bail-outs. Het zijn de enige middelen die hen resten. Reële economische groei zal nog jaren op zich laten wachten. Daarom hebben de beurzen artificiële groei nodig om successen te boeken. 

Doch het lijkt erop alsof de wereld begint te beseffen dat die leugens niet langer opgaan en dat bailouts onmogelijk de basis van welvaart kunnen zijn. De stieren hebben hun Mega-maandag - die ze de ganse zondag hadden voorspeld- dus niet gekregen

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Staat haalt 1,65 miljard op met lening

De Nederlandse staat heeft 1,65 miljard euro opgehaald met de heropening van een langlopende lening tegen een rente van 2,342 procent. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie dinsdag bekend.