Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44231 tot 44235
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Japanse beurs sluit lager

De beurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. De aanvankelijke euforie over het Europese reddingsplan voor de Spaanse bankensector maakte plaats voor bezorgdheid over de details en de gevolgen van het plan. De Japanse exportbedrijven met een grote blootstelling aan Europa werden daardoor van de hand gedaan. De Nikkei eindigde 1 procent lager op 8536,72 punten.

Bron: realtimebeurskoers.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

IMF eist maatregelen van Bank van Japan

Het IMF heeft een dringend beroep gedaan op de Centrale bank van Japan om maatregelen in te voeren die ervoor moeten zorgen dat Japan zijn doel van 1% inflatie inflatie gaat halen in 2014. Diverse bronnen rond het IMF melden dat de organisatie er niet gerust op is dat Japan de doelstellingen zal gaan halen, en heeft daarom om aanvullende maatregelen gevraagd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Italië komt stilaan voor het voetlicht als nieuwe potentiële crisishaard

Het gebeurt voorlopig nog op beperkte schaal, maar het gebeurt alvast. De Italiaanse rente kruipt langzaam maar zeker omhoog. De lange rente stond maandag op 6,04 %, maar zo mogelijk verontrustender is de knieval die de beurskoers van UniCredit maakte.

Voorlopig moet het gevaar nog niet overroepen worden, Italiƫ kan nog altijd aan een redelijk bedrag obligaties plaatsen. Elk brokje informatie dat uit het land komt zal echter onder een vergrootglas gelegd worden. De dag dat de beleggers beslissen dat de de rekening niet meer klopt, gaan de poorten van de hel van Dante open.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

'Lagere opening Amsterdamse beurs'

De Amsterdamse beurs zal dinsdag naar verwachting lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. De onzekerheid over de financieringswijze van het reddingsplan voor de Spaanse banken en de vrees dat andere probleemlanden zoals Griekenland willen heronderhandelen over de voorwaarden van de verkregen noodsteun zetten de stemming onder druk.

,,De AEX opent 1 punt lager en zal mogelijk nog verder wegzakken in navolging van het lagere slot op Wall Street. De zorgen over de details van het Spaanse reddingsplan blijven overheersen. Het is een pleister op een gapende wond die eigenlijk gehecht moet worden. Europa wil onder andere dat de leningen aan de Spaanse banken een preferente status krijgen, waardoor de andere leningen op de balans van de banken achtergesteld zullen worden", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

'Zakenbank JPMorgan wist van kans op reuzenverlies'

Bestuurders aan de top van zakenbank JPMorgan Chase waren twee jaar geleden al op de hoogte van de bijzondere risico's waaraan de bank blootstond door het optreden van een van zijn teams in Londen. Door de activiteiten van een van zijn derivatenhandelaren moest de Amerikaanse bank vorige maand toegeven minstens 2 miljard dollar verlies te hebben gemaakt.