Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44236 tot 44240
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

EU bailout: hier is de rekening!

Het kostenplaatje van de bailouts in Europa begint stevig op te lopen. Hierna volgt een overzicht van de 4 grote bailouts van Europese lidstaten:

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

NRC boekbespreking: China's jacht op schaarse grondstoffen wordt een gevecht op leven en dood

In een boekbespreking in het NRC Handelsblad van afgelopen weekeinde wordt aandacht besteed aan China’s onophoudelijk zoektocht naar grondstoffen. In ‘Winner Take All’, van Dambisa Moyo wordt beschreven hoe China voor honderden miljarden dollars grondstofprojecten opkoopt om te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag van een steeds welvarender wordende Chinese bevolking.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Wall Street op verlies

Na een positieve opening verdween in de loop van de ochtendhandel het enthousiasme van de Amerikaanse beleggers en de graadmeters zakten in het rood. Volgens analisten raakte de handel licht teleurgesteld in het Europese steunpakket aan de Spaanse banken en kregen zorgen over de eurozone en de verminderde economische vaart in China de overhand.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 12540,92 punten. De S&P 500-index stond eveneens 0,1 procent lager op 1324,60 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 2851,27 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

WOW: Italiaanse bank stopt met betalen

We kregen schokkend nieuws in onze mailbox. Blijkbaar heeft de Italiaanse bank Banca Network zijn betalingen opgeschort tot juli 2012!

Blijkbaar kunnen klanten van de bank (voorlopig) fluiten naar hun spaarcenten. Zelfs de ATM-machines doen het niet meer, dus geen geld meer uit de muur bij Banca Network.

Het gaat van kwaad naar erger in Europa…

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn maandag hoger gesloten, in een sessie die werd gedomineerd door de reactie op de Europese noodhulp voor de Spaanse bankensector.

Gedurende het weekend werd bekend dat de Europese Unie (EU) klaar staat de Spaanse banken van een reddingspakket van EUR100 miljard te voorzien.