Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 44236 tot 44240
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Merkel niet afkerig van bankenunie

Een bankenunie kan op de middellange termijn nuttig zijn op het pad richting politieke integratie van de Europese Unie.

Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel maandag gezegd.

Voorafgaand aan overleg met José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, zei Merkel dat het onder supervisie van een pan-Europese bankenautoriteit brengen van belangrijke banken onderwerp van gesprek zal zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

China op weg naar harde landing?

De Chinese economie vertraagt in een snel tempo. De industriële output vertraagt al 7 maanden op rij en krimpt momenteel. De bouwactiviteit en de vastgoedprijzen staan onder druk. De spaartegoeden nemen af.

Zoals de grafiek laat zien, heeft China momenteel een heel hoog investeringspercentage ten opzichte van het bbp. Dit niveau ligt veel hoger dan in Japan in 1973 en Korea in 1991 welke telkens de voorbode waren van een serieuze correctie.

Ook China’s grootste klant, Europa, verkeert in een zware recessie. Ten slotte rapporteren Zuid-Afrikaanse en Australische mijnen lagere verkoopcijfers. Het is duidelijk dat de Chinese economie zwaar aan het afkoelen is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Ook werkloosheidscijfers kunnen Obama de das omdoen

Een tijdje geleden vermelde ik de impact van aandelenbeurs op de herverkiezing van Obama. Op dat gebied zag het er niet goed uit voor Obama. Er is nog een andere factor die heel belangrijk is voor een President om herverkozen te worden, de werkloosheidscijfers. Vooral diegene van de 6 maanden voor de verkiezingen. Ook hier ziet het er voor Obama niet goed uit.

Hier heeft Obama zichzelf de das om gedaan. De Amerikaanse economie zit in het slop en het heeft veel tijd nodig om te herstellen. Daar had geen enkele President iets aan kunnen doen. Obama heeft echter beloftes gemaakt, die hij niet heeft kunnen waarmaken in deze economische toestand. Kijk maar naar onderstaande grafiek:

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Het advies van Faber en Siegel: koop aandelen, geen obligaties

De werkloosheid in Spanje vertoont een dalende trend, zo blijkt uit de vandaag bekendgemaakte cijfers. Het is echter nog te vroeg om te juichen, want de daling heeft een seizoensgebonden karakter. Het toeristisch seizoen is in Spanje begonnen en dus worden er automatisch meer arbeidskrachten gezocht.

Wie dacht dat de situatie rooskleuriger was geworden, moet maar eens luisteren naar de oproep die premier M. Rajoy vandaag deed. Rajoy heeft de inspanningen opgedreven om de banken van zijn land te beschermen. De premier maakt zich met andere woorden wel degelijk zorgen over het Spaans bancair systeem.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

ECB bestaat niet meer!

Op mijn andere scherm werd keurig de koers van EUR/USD weergegeven, bevestiging dat de euro nog steeds bestond. Maar het hoeft niet zo lang te duren voordat mijn tweede scherm een horizontale lijn laat zien.

De recente gebeurtenissen stemmen mij niet gerust. Natuurlijk, het ogen hoopgevende berichten dat het viertal Draghi/Barosso/Van Rompuy/Juncker werkt aan een masterplan voor de eurozone. Ik ben alleen bang dat de verwachtingen zo hoog worden dat de uitkomst wel eens tegen kan vallen en weinig meer kan blijken te zijn dan heleboel oude ideeën alleen nu samen onder het kopje ‘Masterplan redding euro’.

[...]