Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 4426 tot 4430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Grijpen centrale banken binnenkort naast goud ook terug naar zilver?

Zeg nooit ‘nooit’, zeker niet op de financiële markten. Wanneer we zeggen dat centrale banken overwegen om naast goud ook zilver te kopen, zouden velen ons voor gek verklaren. Nochtans is het niet zo ver gezocht als het op het eerste zicht lijkt. In het verleden is dit al eens voorgevallen. En de geschiedenis herhaalt zich nooit, maar soms rijmt het toch opvallend veel.

In tijden van nood grijpt men terug naar maatregelen uit het verleden. De rol van zilver als monetaire munt speelt zich dezer dagen enkel af bij particuliere beleggers en investeerders. Zo goed als geen enkele centrale bank heeft nog zilver. Ooit was dit anders. En als de nood het hoogst is, kan zilver opnieuw zijn rol opeisen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Deutsche Bank: ECB heeft rentesignaal kapotgemaakt

Het monetaire beleid van de ECB is verantwoordelijk voor een gebrek aan hervormingen, de lage spaarrente en voor nieuwe financiële bubbels. Die conclusie trekt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank. In een nieuw rapport getiteld ‘The Dark Sides of QE‘ beargumenteert hij dat het opkopen van staatsobligaties en het verlagen van de rente door de ECB veel meer negatieve dan positieve effecten heeft gehad op de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Leven in een economische illusie van 10 biljoen dollar

De aandelenmarkten zijn de afgelopen 10 jaar enorm gestegen. Een dip in 2009 werd een ultiem hoogtepunt dezer jaren. Maar toch zien we een markt van 10 biljoen dollar de afgelopen twee jaar nog maar weinig bewegen. Vanaf midden 2014 is de aandelenmarkt nergens meer naartoe gegaan. Geen daling, geen stijging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Dollar en Pond aan elkaar gekoppeld?

John Mills is een interessant figuur. Jarenlang gold deze zakenman als een van de grootste geldschieters van de Britse socialistische partij.

Labour is over het algemeen pro-EU. En daar knelt het schoentje. De miljonair-business man werd steeds eurosceptischer, en ging gaandeweg vooral zijn geld doneren aan de anti-EU-lobby.

Tijdens de Brexit-discussie in het voorjaar van 2016 liet hij zich dan ook regelmatig horen. Mills wilde dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. Wat de komende jaren dus zal gebeuren, zo weten we nu.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

5 psychologische tricks die rijke mensen gebruiken om meer geld te verdienen

Het is niet enkel de bankrekening die anders is bij rijke mensen. Ook hun manier van denken over geld en rijkdom is anders. Rijk worden begint met de juiste overtuiging over geld verdienen, zegt Steve Siebold.