Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 44251 tot 44255
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Spaanse rente stijgt fors na bailout

Een paar zaken zijn nog niet helemaal duidelijk. Het voornaamste punt is: hoe komt het geld bij Spanje terecht? Het EFSF heeft hoogst waarschijnlijk niet genoeg liquiditeiten tot beschikking en het ESM (European Stability Mechanism) werkt nog niet. Het begint erop te lijken dat de bailout van de Spaanse banken voor veel problemen kan gaan zorgen. In eerste instantie reageerden de financiƫle markten opgelucht. Dit was echter van korte duur. Hieronder de grafiek van de AEX-index van maandag 11 juni.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Kredietbubbel studentenleningen neemt toe

De spotlight blijft op Europa gericht. Zo kunnen de bubbels over de plas uit de aandacht blijven en uitgroeien tot ongekende grootte.

In april van dit jaar verhoogde de consumentenkredieten weer met $ 6,5 miljard. Dit is ondertussen al de 8e maand op rij dat de consumentenkredieten stijgen. In maart werd er een stijging van $ 12,4 miljard opgetekend, neerwaarts herzien van $ 21,3 miljard. De stijging in april kwam volledig op conto van nonrevolving debt, dit zijn o.a. autoleningen, persoonlijke leningen en studentenleningen. Deze stonden in voor een stijging van $ 10 miljard. Kredietkaartenschuld viel in april terug met $ 3,4 miljard.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Verkoop gouden en zilveren munten trekt opnieuw aan

Door de stagnerende goudprijs is de verkoop van American Eagle munten, goud en zilver, in 2012 zo goed als gehalveerd. Maar net als de goudprijs lijkt ook deze trend gekeerd. In de maand mei verkocht de US Mint voor 53.000 troy ounces gouden munten en voor 1.520.000 troy ounces zilveren munten.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

EU bailout: hier is de rekening!

Het kostenplaatje van de bailouts in Europa begint stevig op te lopen. Hierna volgt een overzicht van de 4 grote bailouts van Europese lidstaten:

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

NRC boekbespreking: China's jacht op schaarse grondstoffen wordt een gevecht op leven en dood

In een boekbespreking in het NRC Handelsblad van afgelopen weekeinde wordt aandacht besteed aan China’s onophoudelijk zoektocht naar grondstoffen. In ‘Winner Take All’, van Dambisa Moyo wordt beschreven hoe China voor honderden miljarden dollars grondstofprojecten opkoopt om te kunnen voldoen aan de toekomstige vraag van een steeds welvarender wordende Chinese bevolking.

[...]