Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 44256 tot 44260
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Europa wordt geregeerd door de profiteurs van de herverdeling '

De Europese burger steekt de kop in het zand en weigert de ernst van de situatie onder ogen te zien; hij hoopt dat het ergste zal overwaaien en dat alles weer net zo gemoedelijk zal worden als vroeger, schrijft Dirk Schümer in de Frankfurter Allgemeine.

De politieke partijen van Europa komen enkel nog op voor de belangen van de pensioentrekkers en houden hardnekkig vast aan hun valse beloften uit vroegere jaren, ook wanneer daar al lang niets meer van overblijft. Ze zijn verworden tot schaduwen van hun voormalige ideologieën – als zombies uit de tijd dat er nog iets te verdelen viel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Autoverkopen weer omlaag

De autoverkoop in Nederland is in mei voor de vijfde maand op rij gedaald ten opzichte van vorig jaar. Er werden 47.628 nieuwe personenauto’s geregistreerd, 4,4 procent minder dan in dezelfde maand in 2011. Dat hebben brancheorganisaties Bovag en RAI maandag bekendgemaakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Wall Street opent licht hoger

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag licht hoger geopend. De graadmeters trachten wat terrein terug te winnen na de forse verliezen van vorige week. De stemming werd daarbij gesteund door de hoop op verdere stimuleringsmaatregelen van centrale banken.

De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang van de aandelenhandel 0,1 procent hoger op 12.132 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1280 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,4 procent tot 2758 punten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

CEO AIG: 'Crisis zal Europa verplichten pensioenleeftijd op te trekken tot 70, 80 jaar'

De Europese schuldencrisis zet de overheden van de landen van Europa voor een vaststaand feit: de pensioenleeftijden zullen moeten worden opgetrokken tot 70 of 80 jaar. Dat zegt Robert Benmosche (68), de CEO van verzekeraar AIG, in een interview met het persagentschap Bloomberg. Slechts zo kunnen pensioenen en gezondheidszorg betaalbaar blijven. Mensen blijven langer aan de slag en de last van de pensioenen bengelt niet langer als een touw om de nek van de jongere generaties.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen maandag waarschijnlijk licht hoger openen, in een poging wat terrein terug te winnen na de forse verliezen van vorige week. De stemming wordt daarbij gesteund door de hoop op verdere stimuleringsmaatregelen van de centrale banken.

Beleggers kijken deze week vooral uit naar de uitkomsten van de beleidsvergaderingen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE). Door de dalende aandelenkoersen en de sombere economische vooruitzichten is de druk op de centrale banken om nieuwe stimuleringsmaatregelen toegenomen.