Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 44256 tot 44260
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Nikkei eindigt vlak

De beurs in Tokio is vrijdag vlak de week uitgegaan. Beleggers bleven zeer nerveus in afwachting van de Griekse verkiezingen op zondag. Speculatie op maatregelen van de wereldwijde centrale banken om de markten te kalmeren bood daarbij enige steun. De Nikkei eindigde nagenoeg onveranderd op 8569,32 punten. De Japanse hoofdgraadmeter verloor in de afgelopen week 0,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

'Amsterdamse beurs opent hoger'

De Amsterdamse beurs en anderer Europese beurzen openen waarschijnlijk met winst in navolging van het hogere slot op Wall Street.

De stemming wordt gesteund door berichten dat de centrale banken zullen ingrijpen als de uitslag van de Griekse verkiezingen daartoe aanleiding geeft.

''De AEX begint 1 tot 2 punten hoger. Signalen dat de belangrijkste centrale banken gezamenlijk liquiditeit in de markt zullen pompen indien de verkiezingen in Griekenland tot een financiële schokgolf zullen leiden bieden enige hoop. De handel zal verder apathisch blijven. Beleggers hebben hun posities gladgestreken om met zo weinig mogelijk risico het belangrijke weekeinde in te gaan'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Moody's verlaagt status 5 Nederlandse banken

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van vijf Nederlandse banken verlaagd.

Het gaat om de Rabobank, ING, ABN Amro, LeasePlan en SNS Bank. Dat maakte de kredietbeoordelaar in de nacht van donderdag op vrijdag bekend.

Bron: replytoall.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Rare Jongens, die Grieken; leidt de bankrun tot Grexit?

Er is al (te) veel geschreven en gesproken over Griekenland. Van arme stumpers tot mega fraudeurs. Van helpen tot in hun sop gaarkoken. Grexit versus Gremain. De feiten zijn altijd geduldig en geven een oplossingsrichting, bijvoorbeeld; ‘De Griekse problemen zouden opgelost zijn als we slechts de helft van de belasting binnen zouden krijgen die nu wordt ontdoken’!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Fly me to the moon... markten exploderen op geruchten van een globale interventie

Het zijn nog maar geruchten, maar via diverse wegen vernemen we dat bronnen dicht bij de G20 melden dat er een gecoördineerde globale interventie door de centrale banken zit aan te komen.

Zoals gezegd, het zijn tot dus ver geruchten, maar we hebben op Slim Beleggen al veelvuldig aangekaart dat er geen andere opties resteren voor het globale financiële systeem. Het is dat of een complete implosie!

Hier is uw ‘fly me to the moon’ grafiek van de S&P 500 volgend op de geruchtenmolen.