Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44266 tot 44270
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

UPDATE: Portugal injecteert EUR6,65 mrd in drie banken

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Portugese bank BPI verkrijgt staatssteun van EUR1,5 mrd' om ook de staatssteun aan twee andere Portugese financials te vermelden.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Portugese regering heeft maandag aangekondigd EUR6,65 miljard te injecteren in drie van zijn grootste kredietverstrekkers, in een poging de bancaire sector te versterken, die kampt met snel oplopende leenverliezen, nadat het perifere land een jaar geleden aanspraak moest maken op een reddingsoperatie.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Ondertussen in Griekenland...

Terwijl Europa vooral naar Spanje kijkt, vertelt de gedoodverfde kandidaat-premier en charismatische Alexis Tsipras de Grieken in de aanloop van de verkiezingen van 17 juni vooral wat ze graag willen horen. Zijn partij Syriza maakte vrijdag bekend dat ze de banken zal nationaliseren, de overheidsinvesteringen zal verhogen, de kapitaalvlucht zal beperken (iets waarin geen enkele Griekse regering ooit slaagde) en het EU-memorandum dat zijn voorgangers hebben getekend eenzijdig zal opzeggen om dan met diezelfde EU opnieuw een betalingsmoratorium te gaan onderhandelen.

Uit een bloemlezing uit de zaterdageditie van de Griekse krant Kathimerini blijkt vooral dat het land ondertussen totaal geïsoleerd raakt:

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren maandag lager, in afwachting van eventuele monetaire verruimingen door de Europese Centrale Bank.

De Europese Centrale Bank bespreekt deze week de rente- en beleidsmaatregelen, waarbij economen geen wijziging voorzien in de huidige koers, zowel niet in het rentebesluit als in de argumenten die naderhand worden aangereikt in de persconferentie van ECB-president Mario Draghi.

Bron: ad.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Machtiger Brussel moet euro redden

De hoogste leiders van de Europese Unie werken achter de schermen aan een masterplan om Europa vergaand te hervormen en de euro te redden, schrijft het AD vandaag.

Er wordt gewerkt aan een reddingsplan voor de euro. De lidstaten moeten daarvoor veel van hun onafhankelijkheid inleveren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Portugese bank BPI verkrijgt staatssteun van EUR1,5 mrd

Portugal's Banco BPI SA (BPI.MC) heeft maandag aangekondigd dat de Portugese staat geld aan de kredietverstrekker zal verlenen als onderdeel van een herkapitaliseringsplan van EUR1,5 miljard, waardoor de bank aan de aangescherpte kapitaalvereisten van de Europese Bankautoriteit (EBA) zal voldoen.

Onder de voorwaarden zal Portugal eind juni EUR5,1 miljard aan BPI verstrekken in ruil voor voorwaardelijke converteerbare obligaties.