Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 44266 tot 44270
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

'Bezuinigingen werpen Italië 15 jaar terug'

Door het bezuinigingsbeleid van de regering wordt de economie van Italië bijna 15 jaar teruggeworpen. De consumptie van gezinnen gaat dalen naar het niveau van 1998. Dit stelde althans Carlo Sangalli donderdag, de voorzitter van de federatie van de Italiaanse detailhandel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

'Opkopen obligaties put noodfonds uit'

In de aanloop naar de Europese top van volgende week loopt de strijd om de inzet van de Europese noodfondsen hoog op. Spanje en Italië dringen erop aan de fondsen obligaties te laten kopen, zodat hun torenhoge rentes kunnen dalen, en vinden daarbij Frankrijk aan hun zijde. Duitsland ziet hier echter niets in.

Donderdag schaarde het Franse bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB), Benoit Coeuré, zich achter de oproep van de Italiaanse premier Mario Monti om de noodfondsen in te zetten tegen de overspannen markten. Volgens hem is het ,,een mysterie'' waarom dit nog niet is gebeurd, terwijl de noodfondsen hier volgens alle verdragen wel voor kunnen worden gebruikt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Duitse bunds gaan vlak de middag in

Duitse bunds noteren rond de middag vlak en leveren daarmee de winst van de ochtendhandel in, waarbij de markten tegenvallende economische cijfers uit Duitsland en veilingen van Spaans staatspapier verwerken.

De markten openden donderdag hoger, teleurgesteld door het gebrek aan extra verruimingsmaatregelen door de Amerikaanse Federal Reserve. De Fed kondigde woensdag aan dat het obligatie-inkoopprogramma Operation Twist weliswaar tot aan het eind van het jaar wordt uitgebreid, maar marktvolgers hoopten op meer stimuleringsmaatregelen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

We zijn te druk met onzin.

Beter geen werk dan nutteloos werk, vindt Ewoud Jansen.'Toch zijn er economen en politici die menen dat je dit soort banen in stand moet houden, omdat je anders de economie kapot bezuinigt. Terwijl het natuurlijk dit soort banen zijn, die de economie kapot maken.'

Door de onderwijsvernieuwingen is er een hele bedrijfstak ontstaan van onderwijsconsultants met veel nieuwe banen. Maar de kwaliteit van het onderwijs is er niet op vooruit gegaan.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 21 juni 2012

Koersdoel van 6.750 euro voor goud?

Beleggers vragen mij wel eens naar mijn koersdoel voor goud. Ik antwoord dan meestal dat dit afhankelijk is van hoeveel geld de wereldwijde centrale banken bijdrukken.

In principe kan de koers naar 100.000 euro of meer indien heel dit spel eindigt in hyperinflatie. Maar die 100.000 euro stelt dan niet meer veel voor in termen van koopkracht.

Het is dus beter om te kijken naar de situatie vandaag. SocGen maakte de oefening en vergeleek de prijs van het goud met de geldhoeveelheid (M3).

Uit deze cijfers blijkt dat goud vandaag goedkoper is dan in 2007.

De goudprijs is misschien verdubbeld over deze periode waardoor velen denken te laat te zijn. Deze beleggers vergeten echter dat de geldhoeveelheid nog veel sneller steeg dan die 100% die het goud erbij lapte!