Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44266 tot 44270
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Meer mensen tegen hun zin zonder werk

De afgelopen zes jaar hebben niet zoveel mensen tegen hun zin zonder werk gezeten als begin dit jaar.

In het eerste kwartaal van dit jaar ging het om 883.000 mensen die wel een baan van 12 uur of meer per week zouden willen.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

EU-leiders werken aan plan voor fiscale unie - media

De leiders van Europese instituten werken aan een plan om de eurozone te redden, waarbij een van de opties het opzetten van een fiscale of begrotingsunie omvat, berichtte het Duitse weekblad Der Spiegel gedurende het weekend zonder daarbij bronnen te citeren.

Tijdens een informele bijeenkomst op 23 mei werden de leiders van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank, de Europese Raad en het hoofd van de Eurogroep, Jean-Claude Juncker aangewezen om voorstellen te bundelen om de Europese regeringsleiders te helpen bij het maken van een stappenplan die de discussie over de toekomst van Europa moet dirigeren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Kredietwaardigheid bedrijven daalt tot dieptepunt

De kredietwaardigheid van Nederlandse bedrijven is verslechterd tot een historisch dieptepunt. Dat heeft financieel onderzoeksbureau Graydon becijferd in een rapport.

De beoordeling van de kredietwaardigheid van alle bedrijven in Nederland daalde van gemiddeld 'A' naar 'BBB'. ,,Sinds het officiƫle begin van de crisis, eind 2008, is de kredietwaardigheid van de Nederlandse bedrijven kwartaal na kwartaal gedaald'', aldus Graydon.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Finland eist garanties in ruil voor steun aan Spanje

Finland zal opnieuw onderpand eisen in ruil voor deelname aan noodhulp voor Spanje. Dit weekend besloten de Europese ministers van Financiƫn dat de Spaanse bankensector 100 miljard euro steun krijgt, waarschijnlijk uit het tijdelijke Europese noodfonds EFSF.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Spanje betaalt mogelijk 3-4% rente

De gemiddelde rente die Spanje moet betalen voor de lening van 100 miljard euro die gedurende het weekend werd toegezegd door de Europese Unie, hangt af van marktomstandigheden en zou tussen de 3% en 4% kunnen bedragen, zegt een woordvoerder van eurocommissaris van economische en monetaire zaken Olli Rehn in een televisie-interview met het Spaanse RTVE.

Amadeu Altafaj meldt verder dat Spanje mogelijk niet het maximum van 100 miljard euro zal hoeven lenen, hoewel het bedrag sowieso invloed heeft op de uitstaande schuld van het land.