Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 44276 tot 44280
Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Column Kees de Kort | Liegen wordt beloond met 100 miljoen euro

Spanje heeft zich dit weekeinde verzekerd van 100 miljoen euro noodhulp van de EU om de bankensector te redden. "Onvoorstelbaar", zegt Kees de Kort. " Je krijgt voor jarenlang liegen gewoon 100 miljoen euro."

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Nederland in top 10 wapenhandel

Aankomende juli komen de landen van de Verenigde Naties bij elkaar om in New York om te praten over een wereldwijd verdrag over de wapenhandel. Als de onderhandelingen goed lopen, zal dit het eerste wereldwijde wapenhandelsverdrag ooit worden. Amnesty en andere organisaties pleiten voor zo’n sterk mogelijk verdrag om de handel in te dammen. Want wereldwijd zorgen wapens voor veel ellende. Amnesty moet echter opboksen tegen machtige tegenstanders.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Fitch: Noodhulp Spanje EUR100 mrd dekt extreem scenario

De financiele steun van EUR100 miljard die Spanje afgelopen weekend toegezegd kreeg vanuit de Europese Unie om de noodlijdende bankensector van het land te herkapitaliseren, is gebaseerd op een scenario waar de situatie in Spanje net zo verslechtert als eerder in Ierland, verklaart kredietbeoordelaar Fitch Ratings maandag in een persbericht.

De ratingservice schatte vorige week nog in dat een herkapitalisatie EUR60 miljard zou bedragen, toen het de kredietwaardigheid van Spanje verlaagde naar BBB met een negatieve outlook.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

De slimme, jonge, gevaarlijke Tsipras wordt de eerste demagoog van de eurozone

Dat de zuiderse eurolanden niet vies zijn van enige chantage moet blijken uit het sms-verkeer tussen de Spaanse premier Mariano Rajoy en zijn minister van Financiën Luis de Guindos dat in e aanloop van de bailout zaterdag door de Spaanse krant El Mundo werd gepubliceerd:

Ook Alexis Tsipras, de Griekse would-be premier en gedoodverfde winnaar van de Griekse verkiezingen volgende zondag,  zal de EU chanteren indien zijn overwinning een feit wordt, schrijft de  Financial Times Deutschland:

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

'Spaanse hulp slechts stukje van de puzzel'

De steun van 100 miljard euro die Spanje is toegezegd om de bankensector te helpen is positief, maar is geenszins het slotakkoord in de oplossing van de schuldencrisis. Dat stelde econoom Nick Kounis van ABN Amro.