Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 44276 tot 44280
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Staatssteun voor drie Portugese banken

Drie Portugese banken moeten een beroep doen op steun van de overheid om aan de aangescherpte Europese kapitaaleisen te voldoen. Het gaat om de private banken BCP en BPI en de staatsbank CGD, zo meldde het Portugese ministerie van Financiën maandag.

De drie banken ontvangen in totaal ruim 6,65 miljard euro. Het leeuwendeel van dat bedrag komt uit een noodfonds van 12 miljard euro dat vorig jaar is opgetuigd voor Portugese banken die niet op eigen kracht voldoende kapitaal kunnen aantrekken.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Goud: is dit de bodem?

Goud knalde vrijdag meer dan 4% hoger. Er kwam maar liefst $63 bij de prijs bij.

Het was van september geleden dat goud nog eens meer dan 3% steeg op één dag.

De goudmijnen deden zelfs nog veel beter dan goud. Hier zagen we een klim van 6,4%. Het is bemoedigend om te zien dat het hefboomeffect eindelijk weer speelt.

Of dit nu al dan niet de bodem is, weet ik niet. Het interesseert me ook niet echt. Mochten de koersen lager gaan, koop ik verder bij.

[...]

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Is er nu sprake van het eindspel?

Everyday, we hear some pretty grim predictions about the markets and the economy.  But this is one of the more comprehensive and most gloomy outlooks we've ever seen.

Raoul Pal expects a series of sovereign defaults, the "biggest banking crisis in world history", and asserts that we don't have many options to stop it. 

[...]

Bron: emerce.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Aandeel Sony zakt onder 1000 yen

Het aandeel Sony is maandag aan de beurs van Tokio voor het eerst sinds 1980 onder de 1.000 yen gezakt. Beleggers straften het elektronicaconcern omdat het al vier jaar achter elkaar verlies lijdt.

Sony heeft in het afgelopen kwartaal dat in maart eindigde omgerekend 5,9 miljard dollar verlies geleden, onder meer doordat het steeds meer marktaandeel verliest aan Apple, Samsung en LG.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Oproep voor actie door centrale banken weerklinkt steeds luider

Liefhebbers van forse bewegingen op de markten kwamen vorige week uitgebreid aan hun trekken. Het was zeker geen markt voor bangeriken, want rondom alles bewoog van alles en nog wat. Beurskoersen en olie stevig lager, Euro, U.S. Treasuries en goud flink hoger. Wie de juiste richting te pakken had zal zich ongetwijfeld tevreden in de handen hebben gewreven. De komende dagen beloven meer van hetzelfde te brengen. De onderliggende spanningen in het systeem zijn niet verdwenen, verre van zelfs.