Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 44281 tot 44285
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Het ultieme doomsday scenario

Volgens Pal, die schrijft voor The Gobal Macro Investor - een onderzoeksbureau met grote hedgefunds als clienten-, is er momenteel sprake van een ‘ blijvende depressie’, waarbij economische groei achterblijft terwijl landen verdrinken in teveel schuld. De toekomst kent volgens Pal veel onzekerheden, maar zal echt beginnen wanneer de grootste bank zal omvallen. Met weinig geld beschikbaar voor overheden om te hulp te schieten is de kans groot dat dit over zal slaan naar de gehele Europese bankensector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

'EU werkt aan nieuw plan met euro-obligaties'

Europese instituties zijn een omvangrijk plan aan het optekenen waarin ook de uitgifte van euro-obligaties mogelijk wordt gemaakt.

Onder andere Manuel Barroso, president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurogroep, en ECB-president Mario Draghi werken aan het plan, zo meldt het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van anonieme bronnen. Duitsland heeft altijd gezegd tegen het uitgeven van gezamenlijke obligaties te zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

'Brits economische herstel vermoord door eurocrisis'

Het economisch herstel van Groot-Brittannië wordt “vermoord” door de crisis in de eurozone.

Dit verklaart de Britse minister van Financiën, George Osborne, in een opiniestuk in The Sunday Telegraph. Volgens Osborne kan het uitblijven van een oplossing voor de crisis wel eens een decennium van “verloren groei” betekenen.

“Ons herstel, dat al harde tegenwind ondervindt door hoge olieprijzen en een hoge schuldenlast, wordt vermoord door de crisis op onze stoep”, aldus de minister.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

Spanje krijgt tot 100 miljard noodhulp

Spanje krijgt maximaal 100 miljard euro om zijn noodlijdende banken uit de brand te helpen.

Dat is zaterdag na overleg tussen de ministers van Financiën van de 17 eurolanden bekendgemaakt. De steun gaat via de Spaanse overheid naar de banken.

Uit welk potje precies het geld komt, is niet bekend. Volgens de persverklaring gaat het om het tijdelijke en permanente noodfonds (EFSF en ESM).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juni 2012

IMF en Washington blij met noodhulp Spanje

AMSTERDAM - De Verenigde Staten en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn blij met het besluit van Spanje om steun aan te vragen voor zijn noodlijdende banken.

Dat meldt de BBC zondag. De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner noemt de actie 'belangrijk voor de gezondheid van de Spaanse economie' en zei dat het een concrete stap is naar 'financiële eenheid'. "Dat is essentieel voor de veerkracht van de eurozone."