Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 44281 tot 44285
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Wall Street begint vlak

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag nagenoeg vlak begonnen in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. Beleggers hopen dat de Amerikaanse centrale bank na afloop van de vergadering over het te voeren monetaire beleid een nieuwe steunronde zal aankondigen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Beurzen wachten op Bernanke

De Europese beurzen schommelden woensdag rond de slotstanden van een dag eerder. Beleggers kijken gespannen uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. De hoop dat voorzitter Ben Bernanke van de Federal Reserve (Fed) een nieuwe steunronde zal aankondigen zorgde dinsdag al voor forse koerswinsten op de aandelenmarkten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,1 procent lager op 301,45 punten. De MidKap-index klom 0,1 procent tot 501,16 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen stegen 0,1 en 0,2 procent. Parijs verloor 0,2 procent.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Japan nog eerder in default dan Europa?

Kyle Bass, de belegger die een fortuin verdiende met short te gaan op subprimes en het daarna nog eens overdeed door zijn kapitaal in goud te plooien, is bijzonder negatief voor Japan.

Ik heb eind vorig jaar al geschreven over wat hij omschrijft als “the greatest trade ever”

En nu vangen we ook voor het eerst onrustwekkende berichten op vanuit Japan zelf.

Nico Pantelis meldt dat Takeshi Fujimaki, nota bene een voormalig adviseur van George Soros, verwacht dat Japan nog eerder dan Europa in default gaat!

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

“Rally op de beurzen kan niet blijven duren zonder ingreep”

De beurskoersen hadden terecht een voorsprong genomen op een gunstige afloop van de verkiezingen in Griekenland. Iedereen vraagt zich nu af hoe het verder moet. Jeremy Batstone-Carr, director private client research bij Charles Stanley, heeft er geen goed oog in.

Een rally op de beurzen zal niet blijven duren zonder ingrijpende E.U. actie. Volgens Batstone-Carr is er vooral één factor die de beleggers zeer wantrouwig maakt. Europa heeft tot dusver blijk gegeven van een verontrustend vertrouwen aan intern leiderschap.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

WOW: Japan boekt eerste handelstekort met Europa sinds 1974!

De schuldencrisis in Europa begint een enorme omvang aan te nemen. Zo kregen we vanmiddag de zorgwekkende handelscijfers van Japan met Europa onder ogen.

Voor het eerste sinds 1974 boekt Japan een handelstekort met Europa! De forse economische terugval zorgt ervoor dat de export uit Japan keldert aan een ongezien tempo. Het handelstekort kwam uit op 11 miljard yen.

Raar maar waar: Japan moet het tegenwoordig vooral hebben van de toenemende export richting de VS!