Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 44281 tot 44285
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'EU ziet Spaanse yields stijgen tot 8%'

De Europese Commissie voorziet dat de rendementen op langlopende Spaanse leningen kunnen oplopen tot 8% en de risicopremie kan stijgen tot 650 basispunten.

Dat is indien het mediterrane land er niet in slaagt zijn macro-economische financiele problemen op te lossen. Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo maandag op basis van een Europees rapport met een worst-case scenario.

De rentes op korter lopende staatspapieren kunnen in zo'n situatie stijgen tot 6,5%, wordt verder gemeld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Spaanse werkloosheid neemt licht af

De werkloosheid in Spanje is in mei voor de tweede achtereenvolgende maand licht gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat bleek maandag uit cijfers van de Spaanse overheid.

Spanje telde in mei 4,71 miljoen werklozen. Dat is 0,6 procent minder dan in april. Het aantal werklozen bereikte in maart dit jaar een recordhoogte en is sindsdien weer licht gedaald. Vorige maand waren echter nog altijd ruim 500.000 Spanjaarden meer op zoek naar werk dan in mei 2011.

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Baas van de wereldbank:

Robert Zoellick: 'Far from clear leaders ready for impending catastrophe' Raft of dismal news from around world wreaked havoc on market Manufacturing output crashed in Britain, jobless up in Europe and U.S. Fast-emerging economies such as Brazil and China running out of steam

The head of the World Bank yesterday warned that financial markets face a rerun of the Great Panic of 2008.

On the bleakest day for the global economy this year,  Robert Zoellick said crisis-torn Europe was heading for the ‘danger zone’.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

AEX zet daling voort

In Amsterdam is de beurs maandag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen vervolgden de neerwaartse trend. De aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de euro bleef zorgen voor een negatieve stemming. De verliezen bleven enigszins beperkt door de hoop op nieuwe stimuleringsmaatregelen van de centrale banken.

De AEX-index in Amsterdam noteerde enige minuten na de openingsbel 0,7 procent lager op 281,72 punten. De MidKap-index zakte 1,5 procent tot 476,06 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren respectievelijk 0,6 en 1,4 procent. De beurs in Londen is maandag en dinsdag gesloten vanwege de viering van het 60-jarige jubileum van koningin Elizabeth.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent lager op mix van negatief nieuws

De AEX opent maandag naar verwachting lager, op een stroom aan negatief nieuws, lagere Amerikaanse futures en stevig verlies in Azie.

De AEX-index sloot vrijdag 2,2% lager op 283,77 punten, de Midkap verloor 2,6% op 483,29 punten en de Smallcap eindigde 1,5% lager op 378,89 punten.