Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 44286 tot 44290
Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Kijk op de week van Fininfo-be

Vandaag bekijk ik even de nadelen van ons kuddegedrag, gaan we verder over de ontplooiing van de eurocrisis met de Europese bankruns en de verdere val van Spanje. Ten slotte zet ik een kleine stap in de wereld van de obligatierentes. Beginnen doen we met een quote van Mark Twain:

[...]

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

De volatiliteit van Goud

De volatiliteit is de mate van beweeglijkheid van een koers. Dit kan een beursindex zijn, een aandeel, maar ook de goudprijs. De volatiliteit van de grootste Nederlandse beurs (de AEX), wordt gemeten door deze volatiliteitsindex. Momenteel staat de index rond de 30. Tijdens het begin van de kredietcrisis in 2008 was de volatiliteit rond de 80 en tijdens de schuldenperikelen vorig jaar zomer schommelde deze index rond de 40.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Robert Broncel - De rode draad

Naarmate de tijd verstrijkt wordt mijn visie steeds meer werkelijkheid. Thans staan we in het voorportaal van een negatieve spiraal waarvan het eind nog lang niet in zicht is. De directe oorzaak gaat 40 jaar terug en heeft primair te maken met de loskoppeling van de dollar als reservevaluta van het goud, al dikwijls het Leitmotif van mijn columns.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Opkomende markten laten euro vallen

Centrale banken in opkomende landen hebben de afgelopen maand op grote schaal de euro als valuta van de hand gedaan. Dat schrijft de krant The Financial Times na gesprekken met valutahandelaren. Dat zou hebben bijgedragen aan de sterke waardedaling van de euro, die in mei met bijna 7 procent in waarde is gedaald ten opzichte van de dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Griekse exit uit eurozone niet uitgesloten'

Een vertrek van Griekenland uit de eurozone is niet uitgesloten als het land er niet in slaagt de bezuinigingsmaatregelen door te voeren die zijn vereist in ruil voor de miljardensteun van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei de Franse minister Pierre Moscovici van Financiƫn zondag in een interview met een Franse tv-zender.