Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44291 tot 44295
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Moody‘s waarschuwt Europa!

Moody’s vindt de gang van zaken in Europa maar helemaal niks, met name in Spanje en Griekenland. Meer nog, het ratingbureau waarschuwt voor grotere implicaties voor de overige schulden binnen de Eurozone.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Na Spanje volgt Italië?

Dat is in ieder geval het nieuwste gespreksonderwerp in de financiële wandelgangen deze morgen. Want nu dat Spanje een ‘lening’ heeft ontvangen voor zijn noodlijdende banken, zonder veel voorwaarden en pottenkijkers, komen ook andere landen in het vizier van de markt.

De logica wijst meteen in de richting van Italië met zijn gigantische schuldenberg. We pikken er wat ochtendcommentaren uit:

Bron: sync.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

De organisatie van de toekomst: veel vakmensen, geen managers

Hoe werken we in het jaar 2020? Komt het nog goed met de jeugd van tegenwoordig?Een blik in de glazen bol van het nog nieuwere werken.

Nu maken we ons zorgen over werkloosheid. Maar binnen enkele jaren - zodra de babyboomers zijn vertrokken - ontstaat er een tekort aan personeel. Gelukkig hebben we in het organisatiemodel van de toekomst geen managers meer nodig.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

'EU-leiders werken aan plan voor fiscale unie'

De leiders van Europese instituten werken aan een plan om de eurozone te redden, waarbij een van de opties het opzetten van een fiscale of begrotingsunie omvat.

Dat berichtte het Duitse weekblad Der Spiegel gedurende het weekend zonder daarbij bronnen te citeren. Tijdens een informele bijeenkomst op 23 mei werden de leiders van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank, de Europese Raad en het hoofd van de Eurogroep, Jean-Claude Juncker aangewezen om voorstellen te bundelen om de Europese regeringsleiders te helpen bij het maken van een stappenplan die de discussie over de toekomst van Europa moet dirigeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Rajoy verwelkomt bailout als een overwinning; Europa koopt enkel wat tijd

‘Omdat we al 5 maanden de hervormingen doorvoeren die ons werden gevraagd, hebben we nu een kredietlijn voor ons financiëel systeem ter beschikking gesteld gekregen.’ Met die woorden verwelkomde de Spaanse premier Rajoy de toezegging van Europa om tot 100 miljard euro ter beschikking van zijn land te stellen om de Spaanse banken te stutten. 'Dankzij die hervormingen', zei de premier, 'wordt Spanje geen slaaf van de Brussels trojka.'

Spanje is  - na Ierland (67,5 miljard), Portugal (78 miljard) en Griekenland (247 miljard) -  het vierde land van de eurozone dat hulp van Europa krijgt.