Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44291 tot 44295
Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Japan dreigt met nieuwe valuta-interventies omdat yen maar blijft maar stijgen

De Japanse overheid probeert beleggers schrik aan te jagen door met valuta-interventies te dreigen, melden zowel de Wall Street Journal als persbureau Reuters. Door tegenvallende economische cijfers in Europa en de VS wordt de yen als een van de weinige “veilige havens” gezien. Maar Japan heeft als exportland veel last van de duurdere yen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Willemd Vermeend en Rick van der Ploeg : 'Nederland moet op de schop'

De economie van de eurozone verkeert in zwaar weer. Verwacht wordt dat de economie van de eurozone dit jaar zal krimpen met 0,3 procent. De verschillen tussen de zeventien eurolanden zijn groot. Naast landen met een krimpende economie zijn er landen waarvan de economie nog steeds groeit, zoals in Duitsland, de motor van de eurozone. De Nederlandse economie doet het slecht. Na Griekenland, Portugal, Spanje en Italië is het in 2012 met een krimp van bijna 1 procent de slechtst presenterende van het eurogebied. Ook financieel staat ons land er niet goed voor.

Bij ongewijzigd overheidsbeleid loopt het begrotingstekort op tot 4,6 procent van het bruto binnenlands product (BBP). Nederland heeft zich tegenover Brussel verplicht om het begrotingstekort in 2013 terug te brengen tot ten minste 3 procent BBP. Voldoet ons land niet aan deze verplichting dan kan dat niet alleen een Europese boete opleveren van ruim 1 miljard euro, maar ook de zogenoemde triple A status van ons land in gevaar brengen; voor de schatkist zou dit een extra kostenpost aan hogere rentebetalingen van meer dan 4 miljard euro betekenen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

'Meer pensioenen gekort door lage rente'

Als de rente zo laag blijft als hij nu is, zouden volgend jaar wel eens twee miljoen mensen gekort kunnen worden op hun pensioen. Daarvoor waarschuwt de Pensioenfederatie, de koepel van 350 pensioenfondsen. Dat bevestigde een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Jim Rogers: 2012 is pas het begin

Gaat u er maar eens goed voor zitten. De komende 24 minuten gaat Jim Rogers u namelijk van alles vertellen over de problemen in de eurozone, politici, bezuinigingen, schulden, Azië, olie en de toekomst van kinderen. De wereldwijde problemen zullen volgens Rogers verder escaleren in 2013 en 2014. Bekijk ook een eerdere video van Jim Rogers: Vergeet 2012, richt je op 2013

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

De Europese bankruns

De Griekse bankrun staat volop in de internationale schijnwerpers. Maar hetzelfde lot voltrekt zich in de Spaanse banksector. Net zoals de bankrun in Griekenland een zichzelf voedend fenomeen is dat zal resulteren in een crash van de banksector en dus ook het land zelf, zo zal het ook geschieden in Spanje.

The Telegraph publiceerde een stuk waar mensen geïnterviewd werden bij Bankia. Met bevende stem vroegen de klanten aan de bankiers “Is mijn geld nog veilig mijnheer?” waarop de bankier antwoorde “Alles is goed, de dingen zijn nu beter.” Dit zijn bekende gesprekken na een nationalisatie en voor de val van een bank, denk maar aan Dexia.

[...]