Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44296 tot 44300
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

'Houd stand, wij zijn de vierde macht van de eurozone. Spanje is Oeganda niet'

‘Houd stand, wij zijn de vierde macht van de eurozone. Spanje is Oeganda niet’. Met die sms oefende de Spaanse premier Mariano Rajoy volgens de Spaanse krant El Mundo druk uit op zijn minister van Financiën Luis de Guindos om zich zo hard mogelijk op te stellen in de aanloop van het bailout-scenario. In een sms die daarna volgde stond te lezen: ‘Als men het bankroet van Spanje wil, zeg dan dat men 500 miljard euro klaar legt en nog eens 700 miljard euro voor Italië, dat na ons moet worden gered.’

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Massief stimuluspakket onderweg...

Egon von Greyerz told King World News, "There will be a massive worldwide package coming out between the Fed, the ECB, the IMF and other central banks." Egon von Greyerz is founder and managing partner at Matterhorn Asset Management out of Switzerland. “As I see things, we are on the road to perdition. Eric, there is no exit strategy for the world (to get) out of these problems. Lees de rest van dit korte maar krachtige interview verder:

Von Greyerz zegt altijd zeer zinnige zaken en hij bevestigt nu wat ik al langer geschreven heb : ik verwacht nog één gigantisch, gecoördineerd “plan”…van de Man Zonder Plan zoals ik Bernanke noem, tezamen met andere voorzitters van centrale banken.  Het zal de markten tijdelijk soelaas bieden, tijdelijk, om dan ook te falen… 

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Spanje in vangnet Europese Unie

Spanje kon simpelweg geen kant meer op, maar ook Europa is erbij gebaat dat de rust rond het land terugkeert. De rente op Spaans staatspapier staat al weken boven de kritische grens van 6% en liep de afgelopen dagen verder op. Ook de ECB kocht geen Spaanse obligaties meer op om de rente te drukken.

De Spaanse minister Cristobal Montero (Financiën) liet al ontglippen dat de financiële markten de deur voor Spanje in het slot hadden gegooid. De malaise in de vierde economie van de eurozone dreigt de rest mee te trekken. Ook de Italiaanse rente schoot weer omhoog.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 5 tot 7 punten hoger

De AEX opent maandag naar verwachting hoger, nadat Spanje gedurende het weekeinde overeenstemming heeft bereikt met de Europese Unie over financiele steun aan zijn noodlijdende bankensector voor EUR100 miljard.

De AEX-index sloot vrijdag 0,4% lager op 291,73 punten, de Midkap won 0,3% op 498,79 punten en de Smallcap eindigde vlak op 381,73 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juni 2012

Week gaat goed van start, maar hoe moet het nu verder?

Het werd dus 100 miljard euro, terwijl het IMF maar over 40 miljard euro had gesproken. Geert Noels reageerde door op te merken dat de Spaanse caja’s geen redding maar een begeleide faling verdienden. We citeren Noels nog even: we redden geen Spaanse banken maar een corrupt Spaans bankensysteem. Uiteraard zijn de door Noels gedane uitspraken voor eigen rekening.

Dat het reddingsplan gevolgen zal hebben, staat evenwel als een paal boven water, Moody’s waarschuwde voor nieuwe verlagingen van de credit ratings. De markten reageerden voorzichtig positief, maar we denken automatisch aan het spreekwoord ‘eerste gewin, kattengespin’.

[...]