Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 4431 tot 4435
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Inflatie tegen elke prijs

Mario Draghi heeft woelend in zijn bed gelegen, hij wil inflatie tegen elke prijs. Maar waarom weet niemand, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Deutsche Bank schikt in zilverfraude-zaak

Deutsche Bank is akkoord gegaan met een schikking van 38 miljoen dollar (34,5 miljoen euro) in de zilverfraude-zaak in de Verenigde Staten. Dat blijkt maandag uit gegevens van de rechtbank in Manhattan

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Britse pond rangschikt nu tussen derdewereldmunten

Het Britse pond heeft ten opzichte van de Amerikaanse dollar op één jaar tijd ruim 20 procent van zijn waarde verloren. Daarmee moet de Britse munt tot de tien minst goed presterende valuta ter wereld worden gerekend.

Dat heeft het magazine The Economist berekend. Het pond bevindt zich daarbij vooral in het gezelschap van valuta uit een aantal ontwikkelingslanden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Europese banken onder druk door negatieve rente

Europese banken waren in het derde kwartaal terughoudender met de kredietverlening aan bedrijven, omdat ze meer risico’s zien en last hebben van de negatieve rente. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de ECB over de kredietverlening in de Eurozone. Het ongekend ruime monetaire beleid van de ECB gaf de kredietverlening in eerste instantie nog een impuls, maar nu blijken de negatieve bijwerkingen zwaarder te wegen dan de voordelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 oktober 2016

Infographic: Zo groot is de oliemarkt

Olie is zonder twijfel een van de belangrijkste grondstoffen van de moderne economie. Of het nou gaat om de voedselproductie, transport, energie en tal van andere productieprocessen, zonder olie zou dat allemaal niet mogelijk zijn tegen de huidige kostprijs. Om te kunnen begrijpen hoeveel dat is maakte Visual Capitalist een interessante infographic, die laat zien dat er jaarlijks meer dan twee keer zoveel geld omgaat in olie als in edelmetalen en andere metalen samen.