Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44301 tot 44305
Bron: ad.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Pensioen korting 2% Vader opa oma altijd betaald en gewerkt.

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hangt vanaf volgend jaar een forse pensioenkorting boven het hoofd. Dat zijn er bijna een miljoen meer dan voorzien. De korting kan oplopen tot wel 7 procent of zelfs meer. Dit meldt Nederlands hoogste pensioenbaas, Gerard Riemen, in een interview met het AD vandaag. Daarbij haalt hij fors uit naar politici en het CBS.

Boosdoener is de extreem lage rente. De stand aan eind van dit jaar bepaalt het uitkeringsniveau in april volgend jaar. De rente is de afgelopen twee weken hard gedaald. 'Ik moet er niet aan denken dat we op de stand van vandaag worden afgerekend, want die is ronduit dramatisch,' aldus Riemen, directeur van de Pensioenfederatie, de koepel van 350 Nederlandse fondsen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

'Duizenden banen op de tocht bij TNT door overname'

Bij TNT Express staan duizenden banen in Nederland op de tocht als gevolg van de overname door het Amerikaanse bedrijf UPS.

Het Amerikaanse bedrijf zou overwegen de expresbedrijven – bezorgers die pakketjes thuis afleveren - van TNT in de Benelux en Duitsland af te splitsen. UPS heeft die diensten niet nodig, omdat het bedrijf zelf al een koeriersnetwerk heeft.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

ECB: geen hulp Spaanse banken

De Europese Centrale Bank kan niet bijspringen om de noodlijdende Spaanse banken van kapitaal te voorzien. Dat heeft de ECB in een persbericht naar buiten gebracht.

De mededeling komt op een moment dat er hevig gespeculeerd wordt over hoe Spanje aan de benodigde 19 miljard euro komt om het wankelende Bankia te steunen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Hoe Spanje en de eurozone te redden: Spaanse banken herkapitaliseren

De enige manier om Spanje en de hele eurozone te redden is om het kapotte Spaanse bankensysteem te herstellen. De rente op tienjarige obligaties steeg een paar dagen geleden boven de 6,6%, het moment waarop Griekenland, Ierland en Portugal hun bailout aanvroegen. De tijd om de situatie aan te pakken tikt genadeloos weg. Actie is nu nodig als we willen vermijden dat Spanje Europa de dieperik in trekt.

De nieuwe conservatieve regering van Mariano Rajoy heeft geen gebrek aan daadkracht, maar heeft jammer genoeg een verkeerde diagnose gesteld van wat aan de basis ligt van de crisis, schrijft het blad The Economist: de oorzaak is volgens Spanje, en Europa, fiscaal en de oplossing is het zo vlug mogelijk wegwerken van het begrotingstekort.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Beleggers verliezen de moed

De aanhoudende problemen in de eurozone hebben het vertrouwen van beleggers afgelopen maand een flinke dreun verkocht. Beleggers zijn weer even pessimistisch als in november vorig jaar, concludeerde ING zaterdag op basis van de maandelijkse beleggersbarometer.

Nog maar een kwart van de beleggers verwacht dat hun portefeuille in de komende 3 maanden meer waard wordt. Slechts 12 procent verwacht dat de economische omstandigheden in die periode verbeteren.