Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 44311 tot 44315
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Italie, Frankrijk voorstander van obligatie-stabiliteitsplan

Italie en Frankrijk zoeken steun voor een plan om de collectieve Europese noodfondsen te gaan gebruiken om de financieringskosten op obligaties te stabiliseren.

Vooral landen in de Europese periferie hebben last van de stijgende yields op staatspapier, waardoor het financieren van het schuldpapier steeds lastiger wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Wanneer duikt Helicopter Ben met zijn grote geldzak op?

Rondom ons woedt de Euro-crisis nog in volle hevigheid, alhoewel de storm gisteren iets in kracht leek te luwen. De Spaanse rente brokkelde af en Griekenland heeft uitzicht op een regering. Wanneer de nood echt aan de man komt kan het allemaal snel gaan.

Opgelost is er eigenlijk niets. G20 droeg ook niet bij tot een oplossing. Dat we meer groei nodig hebben komt overeen met het instampen van een paar open deuren. Voor dergelijke prietpraat in slotverklaringen hoeven geen meetings van dergelijke omvang georganiseerd te worden.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Handelaar met 50 jaar ervaring in London City was nog nooit zo pessimistisch

Hoe erg is de huidige economische situatie? Heel erg, als we een beursveteraan mogen geloven. David Buik, partner en marktenanalist bij BGC Capital Partners, heeft 50 jaar ervaring opgedaan in de Londense City, maar wat hij nu ziet heeft hij nog nooit gezien.

De economische vooruitzichten zien er rot slecht uit en dat heeft op de eerste plaats te maken met een totaal ontbreken van inspiratie bij de Europese leiders. Die modderen er maar wat op los, maar lopen uiteindelijk steeds hopeloos achter alles en nog wat aan.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Spaanse minister: Spanje heeft geen steun nodig

Spanje heeft geen reddingsprogramma nodig zoals andere landen binnen de eurozone, stelt de minister van Begroting Cristobal Montoro woensdag in een toespraak in het Spaanse parlement.

Volgens Montoro heeft het Zuid-Europese land de steun van zijn Europese partners en is het van belang dat de EU-instituten vasthouden aan de eenheid binnen de muntunie om zo de crisis te bestrijden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 20 juni 2012

Spaanse en Italiaanse rente zakt

De rente op Spaanse en Italiaanse obligaties is woensdagochtend gezakt. Beleggers lijken iets optimistischer over de pogingen de Europese schuldencrisis te bestrijden.