Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44311 tot 44315
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

'Meer pensioenen gekort door lage rente'

Als de rente zo laag blijft als hij nu is, zouden volgend jaar wel eens twee miljoen mensen gekort kunnen worden op hun pensioen. Daarvoor waarschuwt de Pensioenfederatie, de koepel van 350 pensioenfondsen. Dat bevestigde een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Jim Rogers: 2012 is pas het begin

Gaat u er maar eens goed voor zitten. De komende 24 minuten gaat Jim Rogers u namelijk van alles vertellen over de problemen in de eurozone, politici, bezuinigingen, schulden, Azië, olie en de toekomst van kinderen. De wereldwijde problemen zullen volgens Rogers verder escaleren in 2013 en 2014. Bekijk ook een eerdere video van Jim Rogers: Vergeet 2012, richt je op 2013

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

De Europese bankruns

De Griekse bankrun staat volop in de internationale schijnwerpers. Maar hetzelfde lot voltrekt zich in de Spaanse banksector. Net zoals de bankrun in Griekenland een zichzelf voedend fenomeen is dat zal resulteren in een crash van de banksector en dus ook het land zelf, zo zal het ook geschieden in Spanje.

The Telegraph publiceerde een stuk waar mensen geïnterviewd werden bij Bankia. Met bevende stem vroegen de klanten aan de bankiers “Is mijn geld nog veilig mijnheer?” waarop de bankier antwoorde “Alles is goed, de dingen zijn nu beter.” Dit zijn bekende gesprekken na een nationalisatie en voor de val van een bank, denk maar aan Dexia.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

De lichten gaan uit in Detroit, Amerikaanse steden in verval

De lichten gaan uit in Detroit, Amerikaanse steden in verval We hebben al enkele keren geschreven over de toestand in de Amerikaanse stad Detroit, ooit het boegbeeld van de Amerikaanse auto-industrie. De tijden zijn veranderd, want de Amerikaanse samenleving werd in een paar decennia omgebouwd van een samenleving van producent naar één van consumenten. Door schulden te stapelen konden Amerikanen zich een luxe levensstijl permitteren, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. Oude industriesteden lopen leeg en de neergang van de maatschappij is zichtbaar geworden. Het Economic Collapse Blog geeft ons een update van de situatie in de VS.

[...]

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

De Waarheid over het ESM en ons rechtsbestel.

Vooral zijn plan om de bestuurbaarheid van de EU te verbeteren is vergaand. Trichet stelt voor dat als landen hardnekkig de economische aanbevelingen van de Europese Commissie negeren, het mogelijk moet zijn een land te dwingen wetgeving te veranderen. Trichet noemt dit federalisme bij uitzondering. Wel is goedkeuring nodig van het Europees Parlement en de regeringsleider.

Het uitzonderlijke machtsmiddel is volgens hem geoorloofd omdat er democratische controle door het parlement wordt uitgeoefend. De goedkeuring van het Europees Parlement is in het plan het bewijs dat ingrijpen gerechtvaardigd is, want het beleid van één land zou het algemeen belang kunnen schaden.