Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44316 tot 44320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Goudmijnaandelen: KABOOM!

In navolging van de indrukwekkende prijsexplosie bij goud, presenteren we u het volgende plaatje bij de goudmijnaandelen (HUI index).

Dit behoeft verder weinig tekst en uitleg, behalve: let u even op de rood-omcirkelde gebieden op de grafiek.

Binnen de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport staan onze Goudmijntips in vuur en vlam, met winsten van +5% tot bijna +20%!

Bron: beursig.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Rode koersen BEL20 en AEX index

De BEL20 en de AEX index beleefden een zeer slechte dag met verliezen van rond de -2% voor beide beurzen. Over de hele dag gezien daalden de koersen van aandelen steeds verder weg. Beleggers waren ongerust over toegenomen zorgen over de Europese en Chinese economie. De inkoopmanagersindex voor de industrie in China viel tegen en dit zorgde voor teleurstelling nadat de afgelopen weken al vaker berichten naar buiten kwamen dat de groei van de Chinese economie hapert.

De Euro wist echter wel iets te herstellen ten opzichte van de Amerikaanse dollar na de recente koersdaling. Light Sweet Crude Oil daalde scherp naar $83,23 wat een daling betekende van -3,80% (rond 17:15). Dit is het laagste niveau sinds vorig jaar oktober terwijl in die periode hier tussen een top werd bereikt van bijna $110.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Ieren stemmen met 60,3% voor Europees begrotingspact

Ierland heeft in een op donderdag gehouden referendum met 60,3% voor het Europees begrotingspact gestemd, blijkt vrijdag uit een officiele uitslag.

Bijna 1,6 miljoen Ieren mochten uitspreken voor of tegen het akkoord te zijn, waarin 25 van de 27 lidstaten van de Europese Unie overeen zijn gekomen dat er meer begrotingsdiscipline nodig is en er sancties volgen wanneer lidstaten zich hier niet aan houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Duitse banken tegen Europese bankenunie

Duitse banken zijn tegen het voorgestelde plan van de Europese Commissie en de Europese Centrale bank (ECB) om een bankenunie binnen de regio op te zetten met ondermeer een deposito-garantiestelsel voor Europese banken, meldt de Duitse bankenlobby BVR vrijdag in een verklaring.

De groep, die in Duitsland de bankensector vertegenwoordigt, noemt het voorstel in de huidige economische omstandigheden eenzijdig en vindt dat Europese beleidsmakers in plaats daarvan voortgang moeten maken met het opstellen van richtlijnen voor depositogarantiestelsels, om zo een kapitaalvlucht uit economisch zwakkere landen te voorkomen. De voorgestelde richtlijnen zouden er voor zorgen dat er Europa-breed uniforme normen voor depositogarantiestelsels komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Goud: BAM!

We gaan hier geen propaganda voeren voor de campagne van een lid van Groen Links, maar wel voor Geel Goud.

De prijs van goud knalde zonet door het figuurlijke dak toen beleggers tot het besef kwamen dat goud wel degelijk een veilige haven is.

S&P 500 -1,5%; GOUD +1,5%: BAM!