Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 44316 tot 44320
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

G20 dringt aan op meer eenheid in Europa

De G20 ziet de oplossing van de schuldencrisis in een versterking van de Europese Unie. Dat bleek dinsdag uit een ontwerp voor de slotverklaring van de G20-top in het Mexicaanse Los Cabos.

Daarin prijzen de G20-landen de strengere Europese begrotingsregels die eerder dit jaar in Europa werden afgesproken. Die leiden tot ,,meer fiscale en economische integratie'', die er op haar beurt voor kan zorgen dat de rentekosten van eurolanden niet te sterk stijgen. De G20 steunt verder ,,de intentie'' van Europa om ,,concrete stappen te overwegen'' in de richting van een gezamenlijk beleid ten aanzien van banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Olieprijs sluit hoger

De prijs voor een vat ruwe olie is dinsdag hoger gesloten, vanwege de verwachting dat centrale banken weldra collectief een versoepeling van het monetaire beleid zullen aankondigen ter stimulering van de economie wereldwijd.

Gedurende het verloop van de handelsdag kreeg de markt tevens een steun in de rug vanwege de stijgende euro ten opzichte van de dollar. Omstreeks 21.15 uur noteert de euro op $1,2691, van $1,2577 maandag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Wall Street vestigt hoop op Fed

De beurzen op Wall Street stonden dinsdag overtuigend op winst. Beleggers zetten in op de mogelijke aankondiging van nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Federal Reserve later deze week.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen 1 procent hoger op 12.870 punten. De brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 1361 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,4 procent tot 2936 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Onrustig Europa kan markten niet meer verontrusten

Donald Trump is in Europa misschien minder bekend, maar in de U.S. wordt naar deze miljardair met open oren geluisterd. Trump is van mening dat Europa ondanks alle wolfijzers en schietgeweren nog steeds een interessante regio is om in te investeren. Hij gelooft dus absoluut niet in een rampenscenario.

Inderdaad bestaat de kans dat de Euro-zone uit elkaar gaat spatten en dat de lidstaten gedwongen zijn om hun oude munten weer uit de vuilbak te vissen. Dat scenario biedt echter naar de mening van Trump de kans om op koopjesjacht te trekken. Hij bekende tegenover de Amerikaanse pers zelf een buitenkansje op het oog te hebben. Wat dat buitenkansje is wou Trump echter niet zeggen. Kwestie van geen slapende honden wakker te maken, natuurlijk.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 juni 2012

Het slechtste decennium

Pragcap komt met een mooie compilatie van grafieken die aantonen wat een verschrikkelijk decennium we achter de rug hebben. Nationale indexen Japan, Griekenland en Spanje leggen de verschrikkelijke  resultaten bloot. Vandaag staan deze indexen (veel) lager dan 10 jaar geleden.

De CRB-index (een index van een mandje grondstoffen) noteert ten opzichte van 10 jaar geleden slechts 35 % hoger, of een jaarlijkse return van +/- 3 %. Ook niet iets om over naar huis te schrijven.