Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 44321 tot 44325
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Hoe Spanje en de eurozone te redden: Spaanse banken herkapitaliseren

De enige manier om Spanje en de hele eurozone te redden is om het kapotte Spaanse bankensysteem te herstellen. De rente op tienjarige obligaties steeg een paar dagen geleden boven de 6,6%, het moment waarop Griekenland, Ierland en Portugal hun bailout aanvroegen. De tijd om de situatie aan te pakken tikt genadeloos weg. Actie is nu nodig als we willen vermijden dat Spanje Europa de dieperik in trekt.

De nieuwe conservatieve regering van Mariano Rajoy heeft geen gebrek aan daadkracht, maar heeft jammer genoeg een verkeerde diagnose gesteld van wat aan de basis ligt van de crisis, schrijft het blad The Economist: de oorzaak is volgens Spanje, en Europa, fiscaal en de oplossing is het zo vlug mogelijk wegwerken van het begrotingstekort.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Beleggers verliezen de moed

De aanhoudende problemen in de eurozone hebben het vertrouwen van beleggers afgelopen maand een flinke dreun verkocht. Beleggers zijn weer even pessimistisch als in november vorig jaar, concludeerde ING zaterdag op basis van de maandelijkse beleggersbarometer.

Nog maar een kwart van de beleggers verwacht dat hun portefeuille in de komende 3 maanden meer waard wordt. Slechts 12 procent verwacht dat de economische omstandigheden in die periode verbeteren.

Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 2 juni 2012

Euro maakt draai van 90°, olie fors lager en goud fors hoger

Wall Street is vandaag nogmaals lager gesloten, met ditmaal forse verliezen voor de belangrijkste indices. Bovenop de problemen in Europa kwamen er ook nog eens de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten, die extra verkoopdruk losmaakten. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 2,22% en 2,46% in het rood, terwijl de Nasdaq 2,82% lager afsloot.

Op de valutamarkten ging de koers van de euro voor de afwisseling nog eens naar omhoog, nadat de koers aanvankelijk opnieuw onder druk had gestaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wederom een teleurstellend banenrapport heeft ervoor gezorgd dat Wall Street vrijdag lager is geeindigd. De Amerikaanse indices boekten de zwaarste verliezen van dit jaar tot nu toe.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 2,2% lager op 12.118,57 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 2,5% tot 1.278,04 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 2,8% afstond tot 2.747,48 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Dow Jones is winst van 2012 kwijt

De Amerikaanse beurzen gingen vrijdag stevig onderuit. Net als in Europa joegen de schuldencrisis en slechte berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt beleggers schrik aan. De Dow-Jonesindex zakte daarbij naar het laagste niveau sinds eind december vorig jaar.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow Jones 2,2 procent lager op 12.117 punten. De brede S&P 500 zakte 2,5 procent tot 1278 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,7 procent tot 2750 punten.