Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44326 tot 44330
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

'Spaanse banken hebben 40 miljard nodig'

De Spaanse banken hebben naar schatting 40 miljard euro nodig om het hoofd boven water te houden.

Dat liet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdagavond weten. De schatting is gemaakt na een stress-test die door het IMF zelf is uitgevoerd.

Bron: limburger.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Moody's waarschuwt voor ratingverlaging

Kredietbeoordelaar Moody's heeft gewaarschuwd de kredietwaardigheid van Europese landen met een zogeheten 'triple-A-status' te verlagen, mocht Griekenland uit de euro stappen. Volgens Moody's is vooral de kredietwaardigheid van de landen Cyprus, Ierland, Portugal, Italië en Spanje gevoelig voor een eventuele Griekse euro-exit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

IMF: Chinese munt minder ondergewaardeerd

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn houding ten opzichte van de Chinese yuan veranderd. Noemde het IMF de Chinese munt voorheen nog ,,significant ondergewaardeerd'', vrijdag noemde het de yuan ,,gematigd ondergewaardeerd''.

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Pensioenfondsen staat het water aan de lippen

De verzekeraars waarschuwen ervoor dat ze de beloofde extralegale pensioenen niet meer kunnen betalen als de rente zo laag blijft. ‘Het water staat ons tot de lippen.’ Een terechte noodkreet. Quantitative easing / LTRO zorgt ervoor dat de lange termijnrente laag staat en blijft, historisch laag. Pensioenfondsen investeren een groot deel van hun kapitaal op de obligatiemarkt, en zeker op de overheidsobligaties. Ze zijn ook verplicht om dit te doen. Heel dit systeem is vroeger uitgedokterd daar beide partijen dachten hier voordeel uit te halen. De regering zei: als we beloven pensioensparen aantrekkelijk te maken (fiscale aftrek), beloven jullie om te investeren in onze obligaties (zodat ze meer en meer schulden kunnen maken en deze toch gefinancierd worden). En zo geschiedde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Wall Street hoger door mogelijke steun Spanje

De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag hoger gesloten. Speculatie dat er dit weekeinde Europese noodsteun komt voor de geplaagde Spaanse banken, duwde de koersen na een negatieve opening uit het rood.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen sloot 0,8 procent (93,24 punten) hoger op 12.554,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent (27,40 punten), tot 2858,42 punten. De brede S&P 500 steeg 0,8 procent (10,66 punten) tot 1325,65 punten.