Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44326 tot 44330
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Olieprijs onderuit door zorgen wereldeconomie

De olieprijzen maakten vrijdag een fikse duikeling na een reeks zwakker dan verwachte cijfers over met name de Amerikaanse economie.

Op de termijnmarkt daalde de prijs van een vat Amerikaanse olie met bijna 4 procent tot 83,25 dollar. Brentolie werd ruim 3 procent goedkoper en kostte 98,60 dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Beurzen onderuit na slecht banencijfer VS

De Europese beurzen gingen vrijdagmiddag hard onderuit na de bekendmaking van een slecht Amerikaans banenrapport. Zwakke Europese macrocijfers en de vrees voor de toekomst van de euro zorgden eerder op de dag al voor een zeer negatief beursklimaat.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 2,7 procent lager op 282,32 punten. De MidKap-index zakte 3 procent tot 481,49 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren respectievelijk 2,6 en 3,7 procent. Londen hield het verlies beperkt tot 1,4 procent.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Draghi: eurozone in huidige vorm onhoudbaar

Video ECB-president Mario Draghi zegt dat de eurozone in zijn huidige vorm onhoudbaar is. Regeringen moeten volgens hem stappen ondernemen om de eurozone sterker te maken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Mei dramatische beursmaand: maar 1 stijger in AEX

De maand mei was een dramatische maand voor beleggers. Van de 25 AEX-fondsen daalden er 24. Alleen KPN eindigde hoger.

Mei is meteen ook de slechtste maand van het jaar tot nu toe. De beste maandn was januari, sindsdien doet elke maand het slechter. In maart daalde de AEX al en de drie maanden daarna was elke maand slechter. Bleef de schade in maart nog beperkt tot -0,23%, in april kelderden de koersen met 4,7% en in mei verloor de AEX maar liefst 5,9%.

Bron: Xander-Nieuws
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Hedge Fund topmanager: End Game 2012-2013, Europa zal volledig instorten

Mensheid zal 3000 jaar terug in de tijd worden geworpen

Raoul Pal, oprichter van Global Macro Investor en ex co-manager van één van de grootste Hedge fondsen ter wereld (GLG Global Macro Fund), kon al op zijn 36e met 'pensioen' en woont nu aan de Spaanse costa in de buurt van Valencia. Pal is gepokt en gemazeld en uiterst succesvol in de financiële wereld, waardoor zijn kennis en mening uiterst serieus genomen dient te worden. Zijn meest recente analyse van de financiële crisis draagt de veelzeggende titel 'The End Game' (Het Eindspel) is één van de meest beangstigende in zijn soort, want het voorspelt voor de periode 2012-2013 de totale instorting van niet alleen het bankensysteem, maar ook de overheden in heel Europa en daarna in de rest van de wereld. Volgens Pal hebben we nog maar een maand of 6 om ons daar op voor te bereiden.

[...]