Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 44346 tot 44350
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Wall Street hoger door mogelijke steun Spanje

De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag hoger gesloten. Speculatie dat er dit weekeinde Europese noodsteun komt voor de geplaagde Spaanse banken, duwde de koersen na een negatieve opening uit het rood.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen sloot 0,8 procent (93,24 punten) hoger op 12.554,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent (27,40 punten), tot 2858,42 punten. De brede S&P 500 steeg 0,8 procent (10,66 punten) tot 1325,65 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Wall Street mikt op noodsteun Spanje

De effectenbeurzen in New York leken vrijdag af te stevenen op een positief slot. Speculatie dat er dit weekeinde Europese noodsteun komt voor de geplaagde Spaanse banken, duwde de koersen na een negatieve opening uit het rood.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen noteerde ruim een half uur voor het slot 0,6 procent hoger op 12.533 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent, tot 2856 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 1324 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Obama: het gaat niet goed met economie VS

Het gaat niet goed met de Amerikaanse economie. Er zijn te veel mensen werkloos. De bouwsector trekt niet aan. Dit heeft president Barack Obama vrijdag gezegd tegen journalisten.

Er moet dan ook 'actie' worden ondernomen om meer economische groei te bereiken, ook al is er ,,enige goede stootkracht'' in de particuliere sector. ,,Het is absoluut duidelijk dat het niet goed gaat met de economie'', aldus het staatshoofd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag net als een dag eerder lager gesloten waarbij beleggers de teleurstelling over een gebrek aan monetaire verruiming door de Federal Reserve verwerkten en de markten in afwachting zijn van een reeks Chinese economische data die gedurende het weekend verschijnen en een overleg van de Opec volgende week.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $0,72 lager op $84,10.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Hoe langer Spanje wacht, hoe hoger de prijs wordt

Een echte verrassing is het niet, eerder mogen we spreken van de kroniek van een aangekondigde dood. Spanje zal binnen afzienbare tijd een officiƫle aanvraag om hulp indien, met het voorbehoud dat de aanvraag alleen voor de Spaanse banken geldt. Het lijkt een kleine nuance maar toch eentje die niet mag onderschat worden. Spanje heeft zelf voorlopig geen hulp nodig (waar of niet waar?).

Ewald Nowotny, de Oostenrijker in de Europese centrale bank, gaf de Spanjaarden een advies dat er niet om loog: aarzel niet en vraag hulp! Hoe langer je wacht, hoe hoger de prijs wordt. Dat de Spanjaarden nu toch voor een vlees-noch-vis oplossing kiezen zal hen waarschijnlijk later zuur opbreken.

[...]