Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 44346 tot 44350
Bron: Xander-Nieuws
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Hedge Fund topmanager: End Game 2012-2013, Europa zal volledig instorten

Mensheid zal 3000 jaar terug in de tijd worden geworpen

Raoul Pal, oprichter van Global Macro Investor en ex co-manager van één van de grootste Hedge fondsen ter wereld (GLG Global Macro Fund), kon al op zijn 36e met 'pensioen' en woont nu aan de Spaanse costa in de buurt van Valencia. Pal is gepokt en gemazeld en uiterst succesvol in de financiële wereld, waardoor zijn kennis en mening uiterst serieus genomen dient te worden. Zijn meest recente analyse van de financiële crisis draagt de veelzeggende titel 'The End Game' (Het Eindspel) is één van de meest beangstigende in zijn soort, want het voorspelt voor de periode 2012-2013 de totale instorting van niet alleen het bankensysteem, maar ook de overheden in heel Europa en daarna in de rest van de wereld. Volgens Pal hebben we nog maar een maand of 6 om ons daar op voor te bereiden.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Spaanse en Italiaanse credit default swaps op recordhoogte

De kosten voor beleggers om zichzelf te beschermen tegen een wanbetaling op Spaanse of Italiaanse schulden, beter bekend als credit default swaps (CDS) stegen vrijdag naar nieuwe recordhoogte, volgens data van Markit.

De stijgende kosten tonen eens temeer aan hoeveel druk er staat op de perifere landen in de eurozone, nu de crisis in de muntunie weer lijkt te verslechteren door de ontstane zorgen over de Spaanse bankensector en een mogelijke besmetting van de Griekse crisis naar perifere landen als Italie en Spanje.

Bron: CD-Fund
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Financiële crisis leidt tot minder grondstoffenontdekkingen en dus tot toekomstige tekorten

De financiële crisis heeft een belangrijke weerslag op de grondstoffenexploratiesector, en de minimale investeringen in de sector op dit moment zal, los van de tanende waarderingen in de sector, grote gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van grondstoffen over een aantal jaar.

Eigenlijk is de belangstelling van investeerders voor grondstoffen nooit meer helemaal hersteld van de kredietcrisis van 2008. Ondanks de recordmarges die nu worden gehaald door de producenten van metalen hebben de meeste beleggers nog een vieze nasmaak van de crash van 2008. Toen daalden aandelen in de sector harder en dieper dan vele andere investeringen, omdat de grondstoffensector als enige nog enigszins liquide was. De daling van vorig jaar als gevolg van de Europese en Amerikaanse schuldenproblematiek heeft dit effect versterkt, en volgens geruchten houdt een aantal grote grondstoffenfondsen meer dan 50% van zijn kapitaal aan de zijlijn, uit angst.

[...]

Bron: nieuwstips.com
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Eurocrisis is symptoom van mondiale machtsverschuiving...

De financiële crisis in Europa en Amerika is niet te wijten aan luie Grieken of inhalige speculanten, maar aan een grondige herschikking van de welvaart wereldwijd. De bloeiperiode in het Westen is voorbij. Al betekent dat echt niet dat de euro gaat instorten.

Dat zegt Howard Nicholas, een Sri Lankaanse hoofddocent economie aan het Institute of Social Studies in Den Haag (ISS). Het ISS houdt zich met name bezig met internationale samenwerking.

Bron: visiontoabetterworld.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

De schokkende waarheid van uw pensioen, het grootste legale piramidespel!

De schokkende waarheid van uw pensioen, het grootste legale piramidespel!!! Vorige week schreef ik over de schokkende conclusie die ik trok naar aanleiding van het bericht van het SNS Pensioenfonds dat ik kreeg dat SNS Reaal het pensioen bevriest.

Ik logde in op Mijnpensioenoverzicht.nl en kwam tot de constatering dat ik netto per maand € 744 mag verwachten. Dit is mijn opgebouwde pensioen, inclusief AOW. En die AOW is ook niet bepaald gratis.

[...]