Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44356 tot 44360
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

En plots toont David Cameron zich een overtuigd Europaan

De Duitse kanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron hebben deze week tijdens een bilaterale ontmoeting in Berlijn voor een sterkere integratie van de eurozone gepleit. Dat zou de rekening van Londen maken, dat enkel voor zijn eigen belangen opkomt, schrijft de liberaal-conservatieve Italiaanse krant Il Sole 24 Ore:

‘Cameron voert campagne voor Europa en de euro als nooit tevoren. De Britse premier sprak zich uit voor euro-obligaties, voor een bankenunie en voor meer politieke eenheid. Hij tekende zelfs een pad uit om de euro te redden, een pad dat anderen moeten volgen uiteraard, maar niet Londen zelf...

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

'Nederlands pensioenstelsel moet op de schop'

Het pensioenstelsel heeft de afgelopen 50 jaar keurig zijn werk gedaan, maar het is tijd voor een verandering. Nederlanders denken dat we de beste pensioenen van de wereld hebben, maar die tijden zijn voorbij.

Dat zegt pensioendeskundige Emilie Schols, in Over Geld Gesproken. “We worden ouder, we blijven langer gezond, de arbeidsmarkt flexibiliseert. Het is niet meer zoals vroeger, waarbij we 40 jaar bij dezelfde werkgever bleven. Deze nieuwe tijd vraagt om een nieuw denken. We moeten zelf de regie gaan nemen over onze pensioenen.” Schols geeft aan dat dat heel gemakkelijk kan,

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

'Wall Street start met verlies'

De beurzen op Wall Street openen vrijdag naar verwachting met verlies. Net als in Europa slaat de voorzichtigheid onder beleggers weer toe door de onzekerheid over de internationale economie en de ontwikkelingen in Spanje.

Bronnen binnen de EU gaven vrijdag aan dat Spanje nog dit weekeinde Europese noodsteun aanvraagt voor de redding van zijn bankensector. Spanje, Duitsland en de Europese Commissie ontkenden echter dat er sprake is van een verzoek tot hulp.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Alleen een pan-Europees referendum met één enkele vraag kan de EU nog redden

Nu de situatie in een aantal landen van de EU steeds nijpender wordt, klinkt de roep om een pan-Europees referendum over de toekomst van de unie steeds luider. De laatste hoop ligt nu bij de Europeanen zelf, schrijft econoom Jacques Attali in het liberale weekblad L’Express:

'Indien we in de komende maanden de Europese Unie verder zien desintegreren, indien de meest pessimistische scenario’s die we ons hebben kunnen inbeelden ook bewaarheid worden, dan is de kans groot dat deze Unie volledig ophoudt te bestaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Eurozone functionarissen bespreken zaterdag steun Spanje

Functionarissen uit de eurozone en de ministers van financien van de Europese Unie (EU) zullen zaterdagochtend tijdens een conference call bespreken hoe ze Spanje zullen ondersteunen, meldt een functionaris van de eurozone vrijdag.

De discussie zal waarschijnlijk zaterdag op een later tijdstip gevolgd worden door een conference call tussen de ministers van financien van de eurozone.