Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 44361 tot 44365
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

'Wall Street begint lager'

De beurzen in New York openen woensdag naar verwachting lager. Beleggers blijven terughoudend door de aankomende Griekse verkiezingen en de aanhoudende zorgen over de hoge renteniveaus in Spanje en Italië.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen in mei conform verwachting met 0,2 procent zijn afgenomen. Ook bleek dat de producentenprijzen vorige maand met 1 procent zijn gedaald. Economen hadden gerekend op een prijsdaling met 0,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Spanje wil meer actie van de ECB

Spanje roept de Europese Centrale Bank (ECB) op om meer te doen om de onrust op de financiële markten te beteugelen. Dat bleek woensdag uit een brief die de Spaanse premier Mariano Rajoy vorige week stuurde aan andere regeringsleiders van de EU.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

'EU wil besparingsprogramma Griekenland versoepelen'

De eurozone maakt zich op voor de onderhandelingen met Griekenland over een versoepeling van het besparingsprogramma. Dat meldt de Financial Times Deutschland. Wat de uitslag van de verkiezingen op zondag ook moge zijn, elke regering zal de bestaande akkoorden willen heronderhandelen, luidt het in EU-kringen. Als we Griekenland in de eurozone willen houden, moet daarop worden ingegaan.  

Brussel hoopt in dat geval op de medewerking van het  Internationaal Monetair Fonds (IMF) om tot oplossingen te komen.  Deskundigen wijzen er op dat het IMF in ruil voor verdere toezeggingen van de landen van de eurozone zou eisen dat ze aan een deel van de openstaande leningen verzaken en een zogenaamde haircut nemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Economie Italie in KW1 meest gekrompen van alle G-20 landen

De Italiaanse economie is in het eerste kwartaal van 2012 het meest gekrompen van alle landen binnen de Groep van 20 grootste economieen ter wereld, blijkt uit woensdag gepubliceerde data van de Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (Oeso).

Het bruto binnenlands product (BBP) in Italie kromp in de vorige verslagperiode met 0,8%, nadat de economie in het vierde kwartaal al met 0,7% slonk. Economen verwachten dat het land ook in het huidige kwartaal in een recessie blijft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Hoe bereid ik mij voor op een Griekse exit uit de Euro-zone?

Iedereen heeft de mond vol over een mogelijke Griekse exit uit de Euro-zone maar over één ding wordt nauwelijks gesproken. Hoe moet ik mij als investeerder voorbereid op een gebeurtenis die zo ingrijpend kan zijn dat de markten volledig op hun kop kan zetten.

We hoorden tot op de dag vandaag weinig stemmen die met klaar en duidelijke adviezen naar buiten kwamen in de aard van ‘wat doe ik wel?’ en ‘wat doe ik niet?’. Dat er bij een Griekse exit geld zal worden verdiend en geld zal worden verloren staat als een paal boven water.

[... ...]