Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 44381 tot 44385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Mariano Rajoy stelt Spaanse bailout als overwinning voor

Maandag 11 juni werd er victorie gekraaid in Spanje. Luis de Guindos stelt de bailout van de banken als een regelrechte overwinning voor. Dankzij de voorzichtige budgetpolitiek van de Spaanse regering bleef de bailout beperkt tot alleen maar de banken.

Daardoor ontsnapt Spanje aan meer toezicht en bemoeizucht van Europa, iets wat de andere bailout landen wel te wachten stond. Spanje is met andere woorden niet genoodzaakt om nog meer besparingen door te voeren, het land zit al diep genoeg in de crisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Nikkei eindigt met winst

De beurs in Tokio is woensdag licht hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de hogere slotstanden in New York en de hoop op maatregelen om de Europese schuldencrisis in te dammen. Beleggers bleven echter zeer voorzichtig in afwachting van de nieuwe verkiezingen in Griekenland. De Nikkei eindigde 0,6 procent hoger op 8587,84 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

'AEX opent licht hoger'

De Amsterdamse beurs opent woensdag waarschijnlijk licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen in navolging van het hogere slot op Wall Street. Beleggers houden hun ogen opnieuw gericht op de rente van de Spaanse 10-jarige staatsobligaties, die dinsdag opliep tot een recordniveau van 6,83 procent.

,,De AEX zal 0,5 punt hoger openen na de opvallende positieve sessie op de Amerikaanse beurzen. De markt blijft echter nerveus in afwachting van wat er gaat gebeuren in Griekenland en Spanje. De renteontwikkelingen op de obligatiemarkten zullen dan ook nauwlettend worden gevolgd'', aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Japanse premier: zonder herstart kerncentrales zal samenleving niet overleven

De lange-termijn prijs van uranium is in juni voor het eerst sinds januari vorig jaar gestegen.

De Japanse premier heeft aangekondigd dat twee kernreactoren moeten worden herstart en opnieuw in gebruik genomen. Hoewel de uitspraak verrassend is, zo kort na de traumatische ramp bij Fukushima van vorig jaar, is elektriciteit uit kernenergie een (bittere) noodzaak voor het land. 30% van Japan’s energiebehoefte werd vóór de ramp geleverd door kernenergie. Japanse fabrikanten kunnen niet concurrerend blijven, en de samenleving kan niet overleven zonder een goedkope en stabiele bron van energie, aldus de premier. Hij ziet daarom kernenergie als cruciaal om de economie van Japan te redden en in het Japanse levensonderhoud te kunnen blijven voorzien.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 juni 2012

Economic Collapse Blog: 70 statistieken die Obama liever niet laat zien

Het gaat helemaal niet goed in Amerika, maar dat is nog steeds moeilijk uit te leggen. Onderstaand overzicht van Economic Collapse Blog maakt het één en ander inzichtelijk. Een lijst van 70 statistieken die een beeld schetsen van de de huidige situatie in de VS. Wat dacht u van de ruim 88 miljoen Amerikanen die geen werk hebben en die gestopt zijn met het zoeken van een baan? Of het gegeven dat de helft van de onlangs afgestudeerde Amerikanen geen fulltime baan kan vinden?

[...]