Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 44386 tot 44390
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Yamana Gold lanceert overnamebod op Extorre Gold Mines!

Abonnees van het eerste uur van het Goud & Zilver Rapport kunnen weer een flesje laten knallen.

Zoals we meermaals besproken hebben in onze analyses, zijn de huidige waarderingen binnen de goudmijnsector bijzonder aantrekkelijk.

Vandaag is het al zo laat. Een eerste stevig overnamebod werd gelanceerd op een favoriet aandeel binnen de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport.

Yamana Gold lanceert een overnamebod op Extorre Gold Mines.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaanse obligatiemarkt groter dan die van de PIG’s samen

Spanje heeft dan wel € 100 miljard gekregen voor hun banken, op overheidsniveau wordt het spel nog niet gespeeld. De noodlijn heeft de rentevoet op Spaanse obligaties in ieder geval terug de hoogte in gestuurd. In tegenstelling tot de vorige landen die hun hand uitstaken naar Europa (Griekenland, Portugal en Ierland) is de Spaanse obligatiemarkt groter dan die van de PIG’s samen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

De Balkanisering van de Europese bankensector: vertrouw onder geen beding een andere bank

De grootste bedreiging voor de eurozone is misschien niet de ‘Grexit’, maar de ontrafeling van de Europese financiële integratie, een fenomeen dat de Wall Street Journal de ‘Balkanisering’ van de Europese bankensector noemt.

Sinds de jaren 1990 bewogen de Europese banken zich in de richting van een eenheidsmarkt. In 2009 waren deze banken de meest internationale ter wereld. Meer dan de helft van hun activiteiten vonden plaats in het buitenland (tegenover 28% voor Amerikaanse en 15% voor Aziatische banken).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Hoe erg zou een Griekse exit zijn?

Zou een Griekse exit uit de Euro-zone daadwerkelijk een catastrofe worden of gaat het allemaal nog wel meevallen? Het antwoord op deze vraag weten we nog altijd niet, ook niet na 17 juni, de dag dat de Griekse verkiezingen door de Nieuwe Democratie partij gewonnen werden. Charles Dallara van het Institute of International Finance twijfelt aan een snelle exit.

Zelfs de meest radicale leiders in Griekenland repten met geen woord over het verlaten van de eurozone. Anderzijds beseffen inmiddels de andere Europese politici dat een Griekse exit misschien niet het meest wenselijke scenario zou zijn, wegens de onverwachte gevolgen er van.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juni 2012