Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 44386 tot 44390
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wall Street geeft deel winst op

De Amerikaanse aandelenbeurzen gaven donderdag in de loop van de middaghandel een deel van de eerdere winsten op. Beleggers waren licht teleurgesteld over de toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke. Beleggers hadden gehoopt dat Bernanke donderdag aanwijzingen zou geven dat de Federal Reserve binnenkort nieuwe steunmaatregelen voor de economie zou treffen. Dat gebeurde niet en de winsten die bij het begin van de handel werden geboekt sijpelden deels weg. Technologiebeurs Nasdaq landde zelfs op negatief terrein.

Een half uur voor het einde van de handel noteerde de Dow-Jonesindex 0,6 procent hoger op 12494 punten. De S&P 500-index noteerde 0,3 procent hoger op 1319 punten en technologiebeurs Nasdaq stond 0,1 procent in de min.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Jim Grant doet een boekje open over de Fed

Jim Grant was te gast bij CNBC om zijn gedacht te zeggen over de Fed. Hij adviseert de kijker om niet zo zeer te luisteren naar de woorden van Ben Bernanke, maar vooral zijn daden te bekijken. Er is weinig nodig om de ‘grote manipulatie’ van de Fed voort te zetten.

Bovendien keek Grant vooruit naar de komende presidentsverkiezingen in de VS. Een verlies voor Obama zou wel eens een positieve marktreactie kunnen veroorzaken, aldus Jim Grant.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Huizencrisis? Welnee, het zit bij de banken

Alle berichten over de huizenmarkt en de hypotheekrente-aftrek kunnen wat mij betreft nog wel wat genuanceerd worden. Banken willen of kunnen gewoon geen leningen meer verstrekken. Sinds kort ben ik op dit gebied tegen wil en dank ervaringsdeskundige.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

UPDATE: de beren regeren!

We hebben in de afgelopen weken veelvuldig het toenemende pessimisme onder beleggers aangekaart. En de negativiteit wil maar niet kantelen.

De jongste meting van AAII laat opnieuw zien dat de beren regeren op de beurs. Beleggers vertrouwen het zaakje niet en gaan stappen steeds vaker uit de markt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Fitch dreigt met verlaging waardering VS

Kredietbeoordelaar Fitch zal volgend jaar de waardering voor de overheidsschulden van de Verenigde Staten verlagen, als het land er niet in slaagt om met een ''geloofwaardig bezuinigingsprogramma'' te komen.

Dat maakte Fitch donderdag bekend. De kredietbeoordelaar hanteerde al een zogenoemde 'negative outlook' voor de VS, waardoor al duidelijk was dat een afwaardering tot de mogelijkheden behoorde.