Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 44386 tot 44390
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

ECB wil toezichthouder voor 25 grote Europese banken

De eurozone zou een Europese bankenautoriteit op kunnen zetten die als taak heeft het monitoren van en indien nodig, financiele steun kan geven aan de grootste banken binnen de muntunie, zegt bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB) Joerg Asmussen donderdag tijdens een bijeenkomst in Frankfurt.

"De meest eenvoudige oplossing is het oprichten van een toezichthouder voor de grootste, meest belangrijke banken in de eurozone; bijvoorbeeld een stuk of 25", stelt het bestuurslid, wiens uitspraken worden bevestigd door de ECB.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Opsplitsing euro is geen ramp

Nassim Taleb verklaart op bloomberg.com dat hij liever in Europa dan in de VS investeert. De mogelijke opsplitsing van de euro is voor hem ‘not a big deal’, maar de hoge Amerikaanse begrotingstekorten wel. Taleb is een professor risicoanalyse aan New York University en tevens de auteur van het filosofisch boek ‘The Black Swan’, waarin hij stelt dat de geschiedenis bepaald wordt door onwaarschijnlijke en onvoorspelbare gebeurtenissen die achteraf als vanzelfsprekend worden ervaren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Beurzen in de min na macro's VS

De Europese beurzen doken donderdag in de middaghandel in het rood na de bekendmaking van een aantal tegenvallende Amerikaanse macrocijfers. Eerder lieten de markten nog een technisch herstel zien, waarbij de stemming werd gesteund door sterke Duitse detailhandelsverkopen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een uur voor het slot 0,1 procent hoger op 290,86 punten. De MidKap-index boekte een forse winst van 4,4 procent tot 498,80 punten, dankzij een sterke koerssprong van automatiseerder Logica. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,1 procent. Londen klom 0,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

IMF verwelkomt plan Europese bankenunie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwelkomt een voorstel van de Europese Commissie om een bankenunie op te richten. Dit zegt de adjunct-directeur van het fonds Nemat Shafik donderdag tijdens een persconferentie in Brussel.

Een dergelijke Europese bankenunie omvat ondermeer een deposito-garantiestelsel voor banken binnen de Europese unie, alsmede een mogelijk noodfonds voor de eurozone wat direct aan banken kan lenen, in plaats van leningen die via de lidstaten lopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

MARKET COMMENT: AEX zakt weg in navolging VS

De Amsterdamse beurs zakt donderdagmiddag weg, nadat een viertal Amerikaanse macro-economische cijfers de beurzen in Wall Street omlaag leiden. "De cijfers vallen tegen en je ziet Amerika wegzakken", zegt handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital. "Wij volgen eigenlijk alleen maar hand in hand." Daarnaast geeft Jurgens aan dat ook de rente op het tienjarige Spaanse papier weer oploopt, "die staat weer rond de 6,50%." De AEX noteert omstreeks 15.55 uur 0,5% lager op 289,16. (EVG)