Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 44391 tot 44395
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

'Voortbestaan euro in het geding'

Het voortbestaan van de euro is afhankelijk van de ontwikkelingen in Spanje en Italiƫ in de komende weken. Dat zei de Spaanse minister van Financiƫn Luis de Guindos donderdag.

De Guindos schaarde zich achter het idee dat de Europese Commissie woensdag opperde om een bankunie op te richten in de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag 17% lager gesloten, de sterkste daling gedurende een handelsdag sinds december 2008, vanwege onder andere tegenvallende Amerikaanse macro-cijfers en een harder dan verwachtte stijging van de olievoorraden.

De voorraden ruwe olie namen in de week eindigend op 25 mei met 2,2 miljoen vaten toe naar 384,74 miljoen vaten, waar vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen op een stijging met 0,1 miljoen vaten hadden gerekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

IMF begint gesprekken over noodplan voor Spanje - bronnen

De Europese tak van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is begonnen met het overleg over plannen voor een noodlening aan Spanje, mocht het land er niet in slagen om de financiele middelen te vinden om het noodlijdende Bankia van kapitaal te voorzien, melden personen betrokken bij de situatie donderdag.

"Sommigen zeggen dat noodhulp voor Spanje ondenkbaar is, maar het is net zo ondenkbaar dat er geen voorbereidingen worden gedaan voor een dergelijke mogelijkheid", meldt e e n bron.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Up or Down voor goud?

De opwaartse trend sinds 2009 op de weekgrafiek is neerwaarts doorbroken.

Sinds September 2011 volgt de goudprijs een dalende driehoek. Een goudprijs onder de $ 1.500 zou een verdere daling kunnen veroorzaken tot $ 1.241.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Nucleaire energie wordt "hot" in China

We hebben het hier al meermaals geschreven: de boom in URANIUM komt uit het Oosten in de komende decennia.

We zijn inmiddels niet meer de enige analisten die er zo over denken. Zakenbank Barclays pakte uit met een uitgebreide grondstoffenstudie in China en kwam tot de vaststelling dat het verbruik van uranium in CHINA in de komende jaren zal exploderen.

Dat hoeft niet te verbazen omdat de nieuwe kerncentrales als paddenstoelen uit de grond zullen rijzen. Ook in de sector sloeg men eerder al alarm over de indrukwekkende vraagstijging naar URANIUM.