Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 44391 tot 44395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Zo kan het einde van de EURO er gaan uitzien...!

Er zijn al heel wat scenario’s naar voren geschoven, maar het einde van het Euro-systeem zou er als volgt kunnen uitzien. De perifere landen vallen van de ene recessie in de andere, die telkens alleen maar erger worden. De recessies blijven niet zonder gevolgen voor hun budgetten.

De perifere landen kunnen niet meer aan de targets opgelegd door de buitenwereld voldoen, voorwaarden die werden opgelegd om steun te krijgen. Al snel zal blijken dat de uitstaande overheidsschulden steeds meer ondraagbaar worden. De euro daalt sterk in waarde ten opzichte van andere valuta’s, maar niet op zo’n manier dat het een aantrekkelijkere munt wordt.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Nederlandse hypotheekmarkt hard onderuit

Het eerste kwartaal van 2012 is voor de hypotheekmarkt in Nederland de slechtste gebleken sinds de start van de kredietcrisis. Op zowel het omzet- als het transactieniveau was er sprake van zeer lage niveaus. De totale omzet is in het eerste kwartaal uitgekomen op €10,1 miljard, een daling van 38% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2011 is de hypotheekomzet met 28% gekrompen. Dit heeft echter te maken met seizoensgebonden factoren waarin december altijd een piekmaand is wat betreft omzetten. Tenslotte is de forse daling in het aantal oversluitingen nog opmerkelijk te noemen. Onder meer de verscherpte hypotheekregels zorgde voor een daling ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 met maar liefst 49%. Door de verscherpte reguleringen voldoen oversluiters niet meer aan nieuwe eisen van aanbieders.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

De ommekeer

Eindelijk begint de mijnsector in goud en zilver na een glijvlucht van bijna 1 ½ half jaar weer tekenen van leven te vertonen.  Op 16 mei, één dag na het dieptepunt op 15 mei, schreef ik onze abonnees al dat we het ergste waarschijnlijk achter de rug hadden. Niet dat wij een glazen bol hebben, maar de versnelling van de daling, onder grote omzetten, is een typisch verschijnsel van het einde van een downtrend. Sinds die dag hebben de indices van de mijnbouwers in goud en zilver weer de weg omhoog gevonden en is de voorbeeldportefeuille van Silverstocks al met ruim 20 % gestegen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Iran importeerde in april opnieuw meer goud: $1,2 miljard

Iran heeft in april aanzienlijk meer goud geïmporteerd dan in de maand ervoor. Kocht het land in maart nog voor $480 miljoen aan fysiek goud, in april kwam het totaal uit op $1,2 miljard. Dat bedrag laat zich met een spotprijs van $53.000 per kilo goud vertalen naar ruim 22 ton. Iran importeert het goud vanuit Turkije. Een deel daarvan is dus doorverkocht aan Iran. In april 2011 exporteerde Turkije vrijwel geen goud naar Iran, slechts $7.500 volgens het bureau voor de statistiek in Ankara.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

AEX opent in het rood

De beurs krijgt een terugslag na enkele dagen van herstel. Zowel de AEX als de Midkap gaan onderuit.

De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen aan de handelsdag begonnen. De stemming werd gedrukt door de afwaardering van Spanje door kredietbeoordelaar Fitch op donderdagavond. Ook de teleurstellende verklaring van Fed-voorzitter Ben Bernanke waarin hij geen aanwijzingen gaf dat er een nieuwe steunronde voor de economie aankomt, speelde een rol.