Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 44396 tot 44400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

LIVE: Bernanke op de BBQ!

Het is weer zo ver. Ben Bernanke moet zich vanmiddag verantwoorden voor het Joint Economic Committee in Washington.

M.a.w. zet de BBQ al maar klaar … om 16u gaat de grill aan!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

'Wall Street begint hoger'

De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting met winst. De stemming wordt gesteund door een onverwachte renteverlaging in China. Beleggers wachten nog op een toespraakvanFed-voorzitter Ben Bernanke.

De centrale bank van China verraste de financiële markten door het belangrijkste rentetarief in het land met 0,25 procentpunt te verlagen tot 6,31 procent. Het is de eerste renteverlaging sinds de internationale recessie van 2009. De lagere rente is bedoeld om de afzwakkende economische groei te ondersteunen. Economen hadden verwacht dat China pas volgend jaar tot deze stap zou overgaan.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wanneer aandelen kopen tijdens een depressie? (deel 2)

Ik heb eerder al geschreven dat aandelen kopen aan het einde van een depressie bijzonder lucratief kan zijn en honderden procenten winst kan opleveren op enkele jaren tijd.

Aandelen worden stilaan goedkoop genoeg om een investering te overwegen. We zijn er nog niet helemaal maar een goede belegger maakt nu reeds zijn huiswerk.

Ik vond het onderstaande op de website van Meb Faber. Het zijn de Schiller-ratio’s van een aantal landen.

Robert Schiller zet de waardering van aandelen af ten opzichte van de gemiddelde winsten van de voorbije 10 jaar.

[...]

Bron: deingenieur.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Interview: 'Energie en grondstoffen raken niet op'

Er is nog voor een zeer lange periode olie beschikbaar, stelt ir. Gert-Jan Kramer, de voormalige president-directeur van ingenieursbureau Fugro. De firma voor bodemonderzoek startte dit jaar vijftig jaar geleden als Ingenieursbureau voor Funderingstechniek en Grondmechanica. ‘We vinden nu olie op allerlei plekken waarvan men, toen ik begon, zeker wist dat daar geen olie zat. Bovendien is van het hele aardoppervlak nog maar een klein deel onderzocht.’

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Duitse bunds sluiten ruim lager

AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag ruim lager gesloten, vooral vanwege groeiende hoop dat er officiele actie zal worden ondernomen om de Europese schulden- en bankencrisis te bestrijden.

Berichten dat het permanente noodfonds van de eurozone direct kapitaal in banken kan gaan pompen zorgden voor een opleving op de aandelenbeurzen, en stuurden veilige beleggingen, zoals de Duitse bunds, scherp omlaag. Volgens een EU-functionaris overwegen de eurozonelanden zo'n stap.