Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44396 tot 44400
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Dow Jones-index economisch sentiment daalt in mei

De Dow Jones Economisch Sentiment-Index (ESI) is in mei lager uitgekomen ten opzichte van een maand eerder.

De index daalde tot 43,9 van 47,8 in april.

De ESI heeft tot doel om de gezondheid van de Amerikaanse economie te voorspellen door 15 grote dagbladen te analyseren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Duitse bunds sluiten wederom op recordhoogte

Duitse bunds zijn donderdag voor de tweede dag op rij op recordniveau gesloten, waarbij de yields op staatspapier uit de landen van de periferie van de eurozone daalden.

Daarnaast was donderdag gedurende de handelsdag, vanwege de zoektocht naar hogere yields, sprake van een run op second-tier staatspapier in de eurozone.

Bron: Z24
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Mathijs Bouman: Barroso‘s bankenunie is een prima idee

Maak het toezicht op de banken Europees, in plaats van nationaal. Dat wil de Europese Commissie. Een uitstekend plan, maar er zit wel een addertje onder het gras.

Wat is de kern van de eurocrisis? Liegende Grieken? Te hoge begrotingstekorten? Leeglopende zeepbellen op de huizenmarkt? Te hoge lonen in Zuid-Europa? Dat speelt allemaal mee. Maar de kern van de crisis zijn de Europese banken. Daar begon de ellende en daar zal het met een beetje pech ook eindigen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit 0,2% lager

De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten na met name tegenvallende macro-economische cijfers in de VS, die de markten in toch al dunne handel verder onder druk hebben gezet.

De AEX-index sloot donderdag 0,2% lager op 290,09 punten, de Midkap won 3,9% op 496,33 punten en de Smallcap eindigde 0,6% hoger op 384,83 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Cijfers VS zetten beurzen lager

Tegenvallende Amerikaanse cijfers over onder meer de economische groei en de banenmarkt leidden donderdag tot verliezen op de meeste Europese aandelenbeurzen. Voordat de cijfers naar buiten kwamen, stonden er schamele winsten op de koersenborden.