Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 44396 tot 44400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Fondsbeheerders zitten op bergen cash

Uit de nieuwste BofA Merrill Lynch Fund Managers Survey blijkt dat fondsbeheerders bijzonder terughoudend zijn. Ze zitten opnieuw op een historische berg cash in hun portefeuille.

Fondsbeheerders verhoogden hun gemiddelde cashpositie naar 38% in juni, komende van 28% de maand voordien. Alhoewel dit nog geen recordstand is zitten we al stevig boven de gemiddeldes.

De cash balance zit ook weer boven 5%. Dit zagen we enkel in augustus 2011 en december 2008.

De angst regeert weer bij de professionals. Een overduidelijk koopsignaal!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Bill Gross (PIMCO) ziet teveel ‘haaien’ in de Europese obligatiemarkten

Bill Gross werd op Bloomberg gevraagd naar zijn mening over de Europese crisis en de betreffende obligatiemarkten.

Voorlopig is Gross niet erg happig op Spaanse obligaties of Italiaanse. Er circuleren nog teveel ‘haaien’ in de Europese markt. Bill Gross wacht liever tot de kust weer veilig is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

'Griekse regering wordt dinsdag gevormd'

De Griekse partijen die in grote lijnen achter het bezuinigingsplan in Griekenland staan komen er dinsdag uit. Dat zei maandag een belangrijke bron binnen Nieuwe Democratie, die zondag als grootste partij uit de stembus kwam.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Spaans vermogen bestaat voor 79% uit vastgoed!

Volgens Jon Carmel van Carmel Asset Management bestaat het gemiddeld vermogen van een Spaans gezin voor 79 % uit vastgoed. Dit is 50 % meer dan eender welk ander Europees land, dubbel zoveel als in het V.K. en 3 keer meer dan in Amerika.

De daling van de vastgoedprijzen voelt de Spanjaard dus meer als eender welk ander land. En het einde van de daling is nog steeds niet in zicht. De Spanjaarden beschikken dan ook nog eens over weinig andere middelen om deze crisis te overleven.

[... ...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juni 2012

Welk land is 's werelds grootste economie?

In steeds meer landen wordt China als de economische leider van de wereld beschouwd. Dat blijkt uit een globale peiling van het Pew Research Center, waarover The Economist bericht.

Nchtans is de Amerikaanse economie nog steeds de grootste. Van 1960 tot nu was het Amerikaanse aandeel in het wereld-bbp gemiddeld 30%. Vorig vorig jaar bedroeg dat aandeel nog 22%.

Het aandeel van China is van amper 1,8% in 1991 meer dan vervijfvoudigd tot 10% vorig jaar.

[... ...]