Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 4441 tot 4445
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Pensioen + 150.000 euro nodig voor zorgeloze oude dag

Een werknemer zal tijdens zijn carrière een grote financiële reserve moeten opbouwen om later verzekerd te zijn van een kommerloos pensioen. Gerekend moet worden, afhankelijk van de situatie, op een bedrag tussen 150.000 euro en 447.000 euro.

Dat blijkt uit een simulatie van de Immotheker-Finotheker op vraag van de krant Het Laatste Nieuws.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 september 2016

Aandeel Deutsche Bank daalt naar laagste waarde ooit

Het aandeel Deutsche Bank stond maandag opnieuw stevig onder druk op de beurs in Frankfurt. Het aandeel bereikte maandagochtend de laagste koers uit de historie van het concern.

Zorgen over de kapitaalpositie van de grootste bank van Duitsland zetten het aandeel in de ochtendhandel 6 procent in de min.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 september 2016

Zwitsers geven inlichtingendiensten meer bevoegdheden

De Zwitsers geven hun inlichtingendiensten meer bevoegdheden in de strijd tegen het terrorisme.

Volgens de Zwitserse staatszender SRF heeft 66% van de kiezers zich in een referendum uitgesproken voor een nieuwe wet, waarbij in specifieke gevallen telefoons kunnen worden afgetapt, afluisterapparatuur in woningen kan worden geplaatst en in computers kan worden ingebroken. Wel blijft daarvoor altijd toestemming nodig van het regeringsbureau voor veiligheid en het Openbaar Ministerie.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 25 september 2016

Silicon Valley: na de huurmarkt moet ook de horeca er aan geloven

Een fatsoenlijke plek vinden om te eten is in Silicon Valley een ware opdracht. Voor restaurantuitbaters is overleven een dagelijkse strijd geworden.

Overal staan bordjes ‘Help Wanted’, maar deze kmo-ers kunnen in de verste verte niet de salarissen evenaren die bij men bij de techreuzen gewend is. Deze kleine restaurants staan vandaag in rechtstreekse concurrentie met bedrijven als Google, Facebook, Apple en co., die de beste chefs, koks of ander horeca-personeel voor de eigen ‘gourmet’-bedrijfskantines rekruteren. (Een appartement met één slaapkamer kost in deze regio gemiddeld 2.500 dollar per maand, een tent in iemands tuin ging een jaar geleden nog  voor 899 dollar per maand.) 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 25 september 2016

'Handelsverdrag met Canada moet de norm worden'

Het vrijhandelsverdrag waarover de EU onderhandelt met Canada moet de norm worden waarop ook een eventueel TTIP-verdrag met de Verenigde Staten zou kunnen worden gebaseerd, zegt minister van Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen.

Tegen dagblad Trouw zegt de minister dat CETA "een nieuwe standaard kan worden".