Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 4441 tot 4445
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

Waarom is de rente op staatsobligaties zo laag?

De rente op staatsobligaties is sinds mensenheugenis niet zo laag geweest. In grote delen van de (westerse) wereld is de yield zelfs negatief. Dat roept vragen op! Kan de yield nog lager? Wat gebeurt er als die yield plotsklaps begint te stijgen? Het antwoord op de eerste vraag is ja, de yields kunnen waarschijnlijk nog lager. Het antwoord op vraag twee is niet eenduidig. Een geleidelijke correctie zou een gezonde uitwerking op de markt hebben, maar een snelle correctie kan uitmonden in een ramp.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

HSBC: Goudprijs naar 1.500 dollar als Trump wint

De goudprijs kan naar $1.500 per troy ounce stijgen als Donald Trump president wordt, zo verwacht analist James Steel van HSBC. Hij voorziet een zeer protectionistisch economisch beleid als Trump de verkiezingen wint, waar het edelmetaal van zal profiteren. Maar ook als Clinton wint kan de goudprijs volgens hem stijgen, omdat zij als president meer fiscale stimulering zal toepassen. Dat zorgt voor een hogere inflatie en daarmee een vlucht richting goud.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

Dubai gaat goud in yuan verhandelen

De Dubai Gold and Commodities Exchange wordt de eerste goudbeurs buiten China waar goud voortaan ook in yuan verhandeld kan worden, zo schrijft de China Daily. Afgelopen vrijdag ondertekenden de goudbeurs van de Dubai en de Shanghai Gold Exchange (SGE) in Shanghai een overeenkomst over het aanbieden van nieuwe goudcontracten in de Chinese munt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

Duchâtelet: ‘Mensen tot hun 67ste laten werken, terwijl er een half miljoen werklozen zijn. Hoe idioot kun je zijn?

‘De politieke wereld kan de snelheid van de technologische ontwikkelingen niet bijhouden. Politici zitten vast in een denkkader dat voorbijgestreefd is, met als uitgangspunt: tewerkstelling is de basis van welvaart. Alle politieke partijen zijn daar nog altijd van overtuigd. Daarom verplichten ze mensen tot hun 67ste te werken, terwijl er een half miljoen werklozen zijn. Hoe idioot kun je zijn?’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Brexit alleen maar nadelen? Dit is het grote voordeel…

Sinds het einde van juni is de Britse bevolking terecht gekomen in grote onzekerheid. De verdeeldheid binnen het Verenigd Koninkrijk was nog nooit in de geschiedenis zo groot en steeds meer mensen maken zich zorgen over het effect dat de Brexit gaat hebben op hun dagelijks leven.

De Britten die in een warm land genieten van hun pensioen, hebben in ieder geval al de nare gevolgen van de grote onzekerheid mogen ontdekken. De uitslag van het referendum is nog maar vier maanden bekend, maar het pond heeft het al zwaar te verduren gehad. Als gevolg hiervan is het levensonderhoud voor de buitenlandse Britten een stuk duurder geworden.