Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44401 tot 44405
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit verdeeld

Wall Street is donderdag verdeeld gesloten, na het uitblijven van signalen van Fed-president Ben Bernanke over nieuwe stimuleringsmaatregelen.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,4% hoger op 12.460,96 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot vlak op 1.314,99 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,5% afstond tot 2.831,02 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, nadat signalen van Fed-voorzitter Ben Bernanke tijdens een verklaring voor het congres over een mogelijke versoepeling van het monetair beleid ter ondersteuning van de Amerikaanse economie uitbleven.

De Fed-voorzitter ging niet verder dan het commentaar dat "de centrale bank bereid is meer te doen om het Amerikaanse financiele systeem te beschermen in het geval de financiele spanningen escaleren".

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Wall Street geeft deel winst op

De Amerikaanse aandelenbeurzen gaven donderdag in de loop van de middaghandel een deel van de eerdere winsten op. Beleggers waren licht teleurgesteld over de toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke. Beleggers hadden gehoopt dat Bernanke donderdag aanwijzingen zou geven dat de Federal Reserve binnenkort nieuwe steunmaatregelen voor de economie zou treffen. Dat gebeurde niet en de winsten die bij het begin van de handel werden geboekt sijpelden deels weg. Technologiebeurs Nasdaq landde zelfs op negatief terrein.

Een half uur voor het einde van de handel noteerde de Dow-Jonesindex 0,6 procent hoger op 12494 punten. De S&P 500-index noteerde 0,3 procent hoger op 1319 punten en technologiebeurs Nasdaq stond 0,1 procent in de min.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Jim Grant doet een boekje open over de Fed

Jim Grant was te gast bij CNBC om zijn gedacht te zeggen over de Fed. Hij adviseert de kijker om niet zo zeer te luisteren naar de woorden van Ben Bernanke, maar vooral zijn daden te bekijken. Er is weinig nodig om de ‘grote manipulatie’ van de Fed voort te zetten.

Bovendien keek Grant vooruit naar de komende presidentsverkiezingen in de VS. Een verlies voor Obama zou wel eens een positieve marktreactie kunnen veroorzaken, aldus Jim Grant.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Huizencrisis? Welnee, het zit bij de banken

Alle berichten over de huizenmarkt en de hypotheekrente-aftrek kunnen wat mij betreft nog wel wat genuanceerd worden. Banken willen of kunnen gewoon geen leningen meer verstrekken. Sinds kort ben ik op dit gebied tegen wil en dank ervaringsdeskundige.