Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44406 tot 44410
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Beurzen in de min na macro's VS

De Europese beurzen doken donderdag in de middaghandel in het rood na de bekendmaking van een aantal tegenvallende Amerikaanse macrocijfers. Eerder lieten de markten nog een technisch herstel zien, waarbij de stemming werd gesteund door sterke Duitse detailhandelsverkopen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een uur voor het slot 0,1 procent hoger op 290,86 punten. De MidKap-index boekte een forse winst van 4,4 procent tot 498,80 punten, dankzij een sterke koerssprong van automatiseerder Logica. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 0,1 procent. Londen klom 0,6 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

IMF verwelkomt plan Europese bankenunie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwelkomt een voorstel van de Europese Commissie om een bankenunie op te richten. Dit zegt de adjunct-directeur van het fonds Nemat Shafik donderdag tijdens een persconferentie in Brussel.

Een dergelijke Europese bankenunie omvat ondermeer een deposito-garantiestelsel voor banken binnen de Europese unie, alsmede een mogelijk noodfonds voor de eurozone wat direct aan banken kan lenen, in plaats van leningen die via de lidstaten lopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

MARKET COMMENT: AEX zakt weg in navolging VS

De Amsterdamse beurs zakt donderdagmiddag weg, nadat een viertal Amerikaanse macro-economische cijfers de beurzen in Wall Street omlaag leiden. "De cijfers vallen tegen en je ziet Amerika wegzakken", zegt handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital. "Wij volgen eigenlijk alleen maar hand in hand." Daarnaast geeft Jurgens aan dat ook de rente op het tienjarige Spaanse papier weer oploopt, "die staat weer rond de 6,50%." De AEX noteert omstreeks 15.55 uur 0,5% lager op 289,16. (EVG)

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Koers Facebook daalt tot $27,20

De koers van Facebook kachelt verder achteruit. In minder dan twee weken tijd is de koers 28% gedaald.

Donderdag daalde na opening van de beurs de koers snel weg en stond zelfs even nipt boven de $27,20. Nog geen twee weken terug ging Facebook naar de beurs tegen een koers van $38. Op diezelfde dag steeg Facebok zelfs even naar $42

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Bilderbergers willen euro ten koste van alles in stand houden

Global Warming bedrog gebruikt voor eerste vorm van planetaire wereldregering - Globalisten besluiten wie de Amerikaanse verkiezingen zal winnen: Obama of Romney;

Vanaf vandaag vindt in het ongekend zwaar bewaakte (2)Westfields Marriott Hotel in Chantilly, Virigina (VS)(foto) de jaarlijkse Bilderberg conferentie plaats. Belangrijkste onderwerp: de financiële crisis in de eurozone. De globalistische machtselite wil ten koste van alles voorkomen dat Griekenland uit de eurozone treedt, omdat dan een kettingreactie dreigt te ontstaan die de hele eurozone kan doen instorten. En daarmee zou het tientallen jaren oude plan om het Europese eenheidsproject uiteindelijk over de hele wereld uit te vouwen en een wereldregering op te richten in duigen vallen.

In 2009 pochte voorzitter Étienne Davignon nog dat de euro het geesteskind is van de Bilderberg groep. Dit jaar is EU president Herman van Rompuy één van de belangrijkste aanwezigen op de jaarlijkse conferentie (1). Hij en zijn medeglobalisten zullen plannen opstellen om te zorgen dat niets de oprichting van de al zolang in voorbereiding zijnde Nieuwe Wereld Orde in de weg zal staan. Hiervoor zullen de komende jaren ook de allerlaatste restjes vrijheid, soevereiniteit, democratie en zelfbeschikkingsrecht van de landen in Europa worden vernietigd, zodat alle macht in Brussel wordt geconcentreerd.

[...]