Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 44416 tot 44420
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

IAO-rapport: 75 miljoen jongeren wereldwijd werkloos

Volgens een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) zijn wereldwijd zowat 75 miljoen jongeren werkloos. Dat zijn maar liefst 4 miljoen werkloze jongeren meer sinds het begin van de crisis in 2007. Wereldwijd zit 12,7 procent van de jongeren zonder werk. Voor ontwikkelde economieën loopt dit zelfs op tot 18 procent. Voorlopig ziet de IAO de situatie niet snel veranderen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Banken voorspellen een goudprijspiek van gemiddeld $1.942 voor 2012

Ondanks de huidige lage goudprijs voorspellen banken hogere prijzen voor de rest van dit jaar. De goudprijs kan volgens recente schattingen van 8 partijen oplopen tot een piek van gemiddeld $1.942. Dit is redelijk in lijn met onze eigen verwachtingen voor dit jaar. Dat betekent dat we gemeten van de stand van vandaag ($1.585) een aardige opwaartse beweging kunnen verwachten waarbij een sprong van 20% denkbaar is.

[...]

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Amerika wordt oliegrootmacht

Een van de grootste uitdagingen van de komende (tientallen) jaren is de onafhankelijkheid van buitenlandse energie, en in grote mate dus van olie. Amerika heeft hier een grootte voorsprong opgebouwd ten opzichte van Europa. Amerika is erin geslaagd om meer olie uit te voeren dan dat het invoert. Amerika is goed op weg om het nieuwe Midden-Oosten te worden.

Vorig jaar was het eerste jaar sinds 1949 waarin de Amerikanen meer olie uitvoerden uit Amerika dan dat ze invoerden. In principe dan de binnenlandse productie dus voldoen om de volledige Amerikaanse economie te bevoorraden. Amerika is de snelst groeiende producent van olie en gas ter wereld.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

'Wall Street begint vlak'

In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting vlak tot licht hoger beginnen. De stemming wordt gedrukt door tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Europese aandelenmarkten zagen de winsten verdampen nadat loonstrookverwerker ADP bekendmaakte dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in mei met 133.000 banen is toegenomen. Economen rekenden gemiddeld echter op een banengroei van 148.000.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Vertrouwen in Europa slinkt zienderogen

Het vertrouwen van consumenten en bedrijfsleiders in Europa zakt steeds dieper weg. Bovendien zit het sentiment in dalende lijn.

Dit voorspelt weinig goeds voor het Europese BBP in de komende maanden. Een forse krimp behoort steeds meer tot de mogelijkheden.