Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 44421 tot 44425
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

De waarde van fysiek goud

Na de financiële crisis van 2007 – 2008 zijn er veel mensen die hun geld wilde beleggen in goud. Goud had er immers al vele jaren een stijging opzitten terwijl aandelen en obligaties op dat moment werden gemeden als de pest. In 2009 resulteerde dit in een forse stijging van een investering in een goud-ETF, waarschijnlijk omdat deze mensen op zoek waren naar een rendement en niet in goud belegde om de echte reden waarom mensen goud kopen. Sinds 2010 heeft het fysieke goud weer de bovenhand genomen op de ETF’s, maar waarom?

[...]

Bron: knack.be
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Commodities beleven slechtste maand sinds 2008, vat ruwe olie 17% goedkoper

Voor een troy ounce goud werd 1563,30 dollar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. De correlatie tussen de dollar en het goud blijft dus bestaan.

Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 86,75 dollar betaald of een verlies van ruim 1%.

Voor de grondstoffen werd het de slechtste maand sinds de recessie van 2008, een vat ruwe olie werd 17% goedkoper.

Bron: youtube.com
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Schade JP Morgan nu 3 miljard. -Max Keiser Report-

In this episode, Max Keiser and co-host, Stacy Herbert, discuss naked short selling by Goldman Sachs and piling on JP Morgan all while being hounded by a Fox News helicopter. In the second half of the show Max talks to Francine McKenna of reTheAuditors.com about Jamie Dimon, London whales and MF Global.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is donderdag lager gesloten, maar maakte zijn verliezen van eerder op de dag grotendeels goed, ondanks een neerwaartse beweging in de laatste minuten van de handelsdag, vanwege tegenvallende Amerikaanse macro-data en voortdurende zorgen over de Europese schuldproblemen.

Daarentegen sloot de Dow Jones Industrial Average voor het eerst sinds acht maanden de maand op maandbasis af met een verlies.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

'Voortbestaan euro in het geding'

Het voortbestaan van de euro is afhankelijk van de ontwikkelingen in Spanje en Italiƫ in de komende weken. Dat zei de Spaanse minister van Financiƫn Luis de Guindos donderdag.

De Guindos schaarde zich achter het idee dat de Europese Commissie woensdag opperde om een bankunie op te richten in de eurozone.