Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 44421 tot 44425
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Fitch waarschuwt Europa voor besmettingseffecten

Kern eurozonelanden moeten mogelijk hun uitgaven verhogen om noodlijdende landen te ondersteunen om besmettingseffecten te beperken in het geval Griekenland de euro verlaat, meldt een directeur bij Fitch Ratings dinsdag, voorafgaand aan de belangrijke verkiezingen van dit weekend die waarschijnlijk de toekomst van Griekenland in het valutablok zullen bepalen.

Het effect van een Griekse exit uit de eurozone is zonder precedent en is "een grote onbekende factor", maar de aansprakelijkheid van kern eurozonelanden kan toenemen in het geval er een wanordelijke exit plaatsvindt, stelt managing director Ed Parker van Fitch.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Bijna niemand wil meer bankier worden

Bankiers werden lange tijd als een aantrekkelijke werkgever gezien, maar door de crisis is dat helemaal veranderd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Griekse bouw valt stil door bezuinigingen

De Griekse bouwsector is hard getroffen door de bezuinigingen die het land doorvoert. Dat bleek dinsdag uit cijfers van het nationale statistiekbureau Elstat. De bouw heeft last van banken die minder makkelijk leningen geven, verlagingen van lonen en pensioenen en van een speciale onroerendgoedbelasting die vorig jaar werd ingevoerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Alarmerende stijging voor Duitse CDS

De premie op CDS contracten voor Duitse staatsobligaties (5 jaar) liep in afgelopen maanden angstaanjagend snel op.

Terwijl de premie in maart nog rond 70 basispunten handelde, noteren we vandaag inmiddels rond 110 bps, amper 10 punten verwijderd van het absolute hoogtepunt in oktober van 2011.

Fondsbeheerders kijken met argwaan naar de Duitse houding binnen Europa en nemen alvast wat bescherming op in de portefeuille… je weet maar nooit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 juni 2012

Obligatiekoersen doen heruitgave van financiële paniek van 2008 vermoeden

Op de obligatiemarkten zijn de stoppen weer eens doorgeslagen. De rente op de eens zo veilig geachte door individuele staten uitgegeven staatsobligaties bewegen als op een roetsjbaan. Nu eens vliegen de koersen naar omhoog, de dag daarna gaat ht aan dezelfde snelheid weer naar omlaag.

Wat is er aan de hand? Die vraag werd gesteld aan Charlie Smith, verantwoordelijk voor de beleggingsstrategie bij het Amerikaanse Fort Pitt Capital Group. Die is niet bijgelovig, maar maakt zich toch erg bezorgd over de gebeurtenissen die in de voorbije weken plaatsvonden.

[...]