Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44431 tot 44435
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Overzicht van maatregelen van uw nieuwe pensioen

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid noemt het een 'simpele samenvatting' van zijn plannen voor de nieuwe pensioenregels voor 'herstel vertrouwen in pensioen'. Hierbij voor u de integrale tekst:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

John Butler over de cruciale rol van goud

John Butler werd gevraagd door Lauren Lyster in haar programma Capital Account om een stand van zaken te geven over de crisis in het globale financiële systeem. Als de auteur van het boek ‘The Golden Revolution’ weet Butler als geen ander de rol van goud in dit systeem te duiden.

De prijszwakte van goud in de afgelopen maanden is slechts tussentijdse hick-up, aldus Butler. Amen, John!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Het is besparen of sterven

Het is een straffe uitsprak van Peter Schiff in een gesprek met Henry Blodget. Volgens Schiff is besparen op de overheidsuitgaven die enige weg om uit deze schuldenproblematiek te geraken.

De overheid is gewoonweg te groot geworden, niet enkel in Europa maar ook en vooral in de VS. Als we niet besparen, zal het huidige systeem sterven, aldus Schiff.

Ook de consument moet meer sparen dan met z’n credit cards rondzwaaien. Want ooit komt die boemerang van gratis geld terug… en hard!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Dit geloof je gewoon niet... Mark Dice krijgt zijn goudmunt nog steeds niet verkocht!

Mark Dice probeerde enkel jaren terug een Canadese goudmunt te verkopen in Californië. Hij kreeg zijn munt aan de straatstenen niet kwijt, zelfs niet voor 25 dollar. De goudmunt was toen 900 dollar waard.

Vandaag probeert Mark het opnieuw. En nog steeds wil niemand zijn goudmunt, die vandaag inmiddels meer dan 1500 dollar kost. Onvoorstelbaar… hoezo, goud zit in een bubbel?!

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 31 mei 2012

Rentes Spanje en Italië stijgen

Het gerucht dat de Europese Centrale Bank niet mee zou willen werken om via een omweg de Spaanse bank Bankia hulp te bieden, was voor beleggers een klap in het gezicht. Beleggers vluchtten zodoende naar 'veiliger' Duits en Nederlands staatspapier. Op ons eigen tienjarige staatspapier daalde het rendement naar 1,69%, voor onze oosterburen daalde dat rendement naar 1,26%.

Ook een Italiaanse veiling van staatspapier leidde vandaag tot zorgen. De Italianen haalden ruim €5,7 miljard op, wat binnen de ten doel gestelde bandbreedte viel. Er moesten echter hoge rentes worden geboden, 6,03% voor tienjarig papier en 5,66% voor vijfjarig papier.