Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44431 tot 44435
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Zorgen over bankensector staan centraal in Europa

Nu de schuldencrisis omslaat in een Spaanse bankencrisis, en Spanje waarschijnlijk de steun van de eurozone zal inroepen voor de herkapitalisering van zijn banken, roepen politici en bestuurders uit de sector op tot actie om Spaanse financiele instellingen te ondersteunen en te komen met lange termijn voorstellen voor de omgang met banken "die te groot zijn om te vallen."

De Zweedse minister van financien Anders Borg roept de eurozone op onmiddellijk actie te ondernemen om de paniek in het Spaanse financiele systeem weg te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

De gruwelijkste grafiek uit Griekenland!

Er lijkt maar geen halte te komen aan de stijgende werkloosheid in Griekenland. Uit de jongste gegevens blijkt dat de Griekse jeugdwerkloosheid (tot 24 jaar) steeg tot 52,8 procent!

Ook bij de overige leeftijdscategorieën blijft de werkloosheid stijgen, waarbij de laagste werkloosheid bij de oudste werklieden in Griekenland te vinden is.

Een zeer ongezonde situatie op langere termijn…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

Soros verdrievoudigt zijn positie in goud

George Soros is met zijn fonds opnieuw druk in de weer om zijn positie in goud, met name de goud ETF GLD, terug op te bouwen.

Dat blijkt uit de nieuwste gegevens afkomstig van de SEC:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

LIVE: Bernanke op de BBQ!

Het is weer zo ver. Ben Bernanke moet zich vanmiddag verantwoorden voor het Joint Economic Committee in Washington.

M.a.w. zet de BBQ al maar klaar … om 16u gaat de grill aan!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

'Wall Street begint hoger'

De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting met winst. De stemming wordt gesteund door een onverwachte renteverlaging in China. Beleggers wachten nog op een toespraakvanFed-voorzitter Ben Bernanke.

De centrale bank van China verraste de financiële markten door het belangrijkste rentetarief in het land met 0,25 procentpunt te verlagen tot 6,31 procent. Het is de eerste renteverlaging sinds de internationale recessie van 2009. De lagere rente is bedoeld om de afzwakkende economische groei te ondersteunen. Economen hadden verwacht dat China pas volgend jaar tot deze stap zou overgaan.