Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 4446 tot 4450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Het ultieme wapen tijdens deze huidige valutaoorlog

Rusland breidt zijn wapenarsenaal steeds verder uit. De Russen hebben tenminste één wapen dat dit land zeker gaat redden van een ondergang. Terwijl bij de meeste de gedachte uitgaat naar allerlei gevaarlijke bommen zoals de ‘Satan raket’ of de ‘Tsar atoombom’, zijn de Russen bezig met het bouwen van een financieel wapen waarmee ze kunnen concurreren in een koude oorlog, en bovenal in de gaande valutaoorlog.

Poetin zit niet te wachten op een toekomst waarbij zijn land door de Amerikanen onder de duim gehouden worden. In tegenstelling, de Russen bieden op verschillende vlakken weerstand tegen de Amerikaanse petrodollar. Ze bundelen samen met de Chinezen de krachten om zich zo geleidelijk richting een nieuwe wereldorde manoeuvreren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Infographic van de globale oliemarkt

Olie blijft tot op heden de belangrijkste grondstof ter wereld. De laatste jaren kende de globale oliemarkt een wilde rit. Dat brengt winnaars en verliezers met zich mee. Deze infographic van Potential Asia & Dr. Discount geeft een mooi overzicht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Europese inflatie op hoogste niveau in 2 jaar tijd

De meeste mensen onder ons weten wel dat de Europese centrale bank zich de nodige zorgen maakt over de lage inflatie waar Europa onder gebukt gaat. Als reactie op deze structureel lage inflatie heeft de ECB alle zeilen bijgezet om prijsverhogingen te stimuleren. Onder andere de renteverlagingen en de stimuleringsmaatregelen zouden hier voor moeten gaan zorgen.

Ondanks alle zware munitie die Mario Draghi de afgelopen jaren heeft ingezet, blijft het gewenste effect vooralsnog uit. Het inflatiedoel van 2% ligt nog ver van ons verwijderd en de Europese consumenten lijken, ondanks de lage rente, niet substantieel meer te gaan besteden. Toch is er recent positief nieuws over de Europese inflatie verschenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

OPEC-deal over vermindering olieproductie dreigt te mislukken

De lage olieprijzen forceren heel wat, vooral bij de olieproducerende landen vermits zij hun inkomsten op de export van olie drastisch hebben zien dalen. Als gevolg wordt er gezocht naar een oplossing om de prijzen terug te doen stabiliseren aan de hand van het terugschroeven van de olieproductie, maar daarin slagen de OPEC-landen voorlopig niet.

De samenwerking tussen de OPEC-landen om de olieproductie in te perken, werd enkele maanden geleden aangekondigd maar voorlopig is er nog altijd geen definitief akkoord gesloten tussen de deelnemende olieproducenten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Thomson Reuters ontslaat tweeduizend werknemers

Bij informatie- en mediaconcern Thomson Reuters verdwijnen tweeduizend banen. Dat maakt het moederbedrijf van persbureau Reuters dinsdag bekend

Om herstructurering van het concern te stroomlijnen neemt Thomson Reuters in het vierde kwartaal een buitengewone last van 200 tot 250 miljoen dollar.