Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 44451 tot 44455
Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Goud is toch niets waard?

Duitsland en Nederland zijn fel gekant tegen de invoering van Eurobonds. Bij de invoering ervan zouden ze namelijk direct geconfronteerd worden met hogere rentelasten. Politiek is dit niet te verkopen omdat de belastingbetaler moet opdraaien voor die hogere rente. Het is wel zo dat de landen die nu in de problemen zitten  aanzienlijk mindere rentekosten zullen hebben. Duitsland en Nederland voelen hier echter niets voor. Omdat er toch iets moet gaan gebeuren heeft Duitsland een variant bedacht die in de plaats van Eurobonds zou moeten komen. Zij willen alle schulden van een land boven de 60% GDP (Gross Domestic Product) via een door de Duitsers gecontroleerd fonds laten lopen. Het is wel zo dat de landen die hieraan mee willen doen hun financiële reserves en ook hun goudvoorraden als onderpand aan Duitsland moeten overdragen. Italië en Portugal, twee in de problemen geraakte Zuid Europese landen, voelen hier niets voor en hebben negatief op dit plan gereageerd.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Wall Street begint met winst

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag met winsten begonnen. Beleggers hopen dat de belangrijkste centrale banken in de wereld zullen ingrijpen om de schuldencrisis in te dammen. De Europese Centrale Bank hield woensdag echter zijn kruit voorlopig nog droog.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,7 procent hoger op 12.216 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot 1294 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,8 procent tot 2800 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Beurzen nemen voorschot op crisismaatregelen

De Europese beurzen gingen woensdag eensgezind omhoog. Beleggers namen vast een voorschot op mogelijke verdere steunmaatregelen van de centrale banken om de crisis in te dammen. De Europese Centrale Bank (ECB) hield zijn kruit echter voorlopig droog.

De AEX-index in Amsterdam stond in de middaghandel 1,6 procent hoger op 289,49 punten. De MidKap-index klom 2,2 procent tot 491,97 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tussen 1 en 1,5 procent. In New York noteerde de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,8 procent hoger.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Nigeria bevindt zich aan uw voordeur, in de eurozone en heet nu Griekenland...

De Griekse crisis heeft de gezondheidszorg in het land onderuit gehaald. Wie geneesmiddelen nodig heeft krijgt die enkel nog tegen cash betaling.  Dat geldt even goed voor patiënten die lijden aan levensbedreigende vormen van kanker.

De Griekse blogger Giannis Albanis staat versteld van de derdewereldproblematiek die nu zijn land treft en hij rouwt om het ter ziele gegane Europa van de generatie van zijn ouders:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Draghi: risico's eurozone nemen toe

De economische groei in de eurozone kampt met toenemende risico's. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, in een toelichting op het maandelijkse rentebesluit van de ECB.

,,De economische groei in de eurozone blijft zwak. Verhoogde onzekerheid drukt het vertrouwen en er is sprake van steeds meer neerwaartse risico's voor de economische vooruitzichten'', zei hij.