Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 44451 tot 44455
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Spaanse griep velt Wall Street: Dow -1,3%

De beurzen in New York zijn woensdag stevig in het rood gesloten. De onrust over de financiële problemen in Spanje waaide over uit Europa en zette druk op de handel op Wall Street. Ook zorgde een teleurstellend cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt voor tegenwind.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde 160,83 punten (1,3 procent) lager op 12.419,86 punten. De S&P 500 daalde 19,10 punten (1,4 procent) tot 1313,32 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 33,63 punten (1,2 procent) tot 2837,36 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Olieprijs sluit op laagste niveau sinds oktober 2011

De olieprijs is woensdag gesloten op het laagste niveau sinds oktober 2011, waarbij een stijging van de dollar door de problemen in de eurozone op de oliefutures drukte.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange $2,94 lager op $87,82.

De oliemarkten reageerden woensdag vooral op de aanhoudende crisis in de eurozone, waar de Europese munt steeds meer onder druk komt en zelfs even door de $1,24 grens zakte, nu na Griekenland ook Spanje dieper in de financiele problemen lijkt te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Goud wordt herontdekt door beleggers

Niet enkel doet goud in euro het voortreffelijk, ook de prijs van goud in dollar schiet in de namiddaghandel in de VS omhoog. De bodem bij goud wordt nu stevig aangestampt: terwijl de beurzen 1 procent inleveren, staat goud een vergelijkbaar percentage hoger.

Blijkbaar is de (goud)munt ook gevallen bij beleggers die de weg kwijt waren. Want uiteindelijk zal blijken dat de enige echte veilige haven tegen de heersende schuldencrisis fysiek edelmetaal is.

Dat hebben we al in tijden niet meer gezien… ook de goudmijnaandelen staan als groep gemiddelde 1% hoger op dagbasis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Pensioenfondsen moeten geld beter verdelen tussen jong en oud

De pensioenregels worden flink aangescherpt. Pensioenfondsen moeten voortaan duidelijk maken hoe ze de toekomstige lasten verdelen over oud en jong.

De fondsen mogen hun pensioenuitkering alleen aanpassen aan de inflatie als duidelijk is dat ze over voldoende middelen beschikken om dat ook voor de jongere generatie te doen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Hoe je voor te bereiden voor een turbulente zomer

Het ziet er naar uit dat we weer een zwakke zomer voor de boeg hebben, net als de laatste 2 jaren. Na de recente sell off is de markt wat op adem gekomen. Maar de Europese implosie lijkt zich verder te zetten, China dreigt een harde landing te maken en de Amerikaanse Presidentsverkiezingen zal ook voor de nodige volatiliteit zorgen. Hoe kan je nu best je portefeuille positioneren: