Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44476 tot 44480
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Beurzen nemen voorschot op crisismaatregelen

De Europese beurzen gingen woensdag eensgezind omhoog. Beleggers namen vast een voorschot op mogelijke verdere steunmaatregelen van de centrale banken om de crisis in te dammen. De Europese Centrale Bank (ECB) hield zijn kruit echter voorlopig droog.

De AEX-index in Amsterdam stond in de middaghandel 1,6 procent hoger op 289,49 punten. De MidKap-index klom 2,2 procent tot 491,97 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tussen 1 en 1,5 procent. In New York noteerde de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,8 procent hoger.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Nigeria bevindt zich aan uw voordeur, in de eurozone en heet nu Griekenland...

De Griekse crisis heeft de gezondheidszorg in het land onderuit gehaald. Wie geneesmiddelen nodig heeft krijgt die enkel nog tegen cash betaling.  Dat geldt even goed voor patiënten die lijden aan levensbedreigende vormen van kanker.

De Griekse blogger Giannis Albanis staat versteld van de derdewereldproblematiek die nu zijn land treft en hij rouwt om het ter ziele gegane Europa van de generatie van zijn ouders:

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Draghi: risico's eurozone nemen toe

De economische groei in de eurozone kampt met toenemende risico's. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, in een toelichting op het maandelijkse rentebesluit van de ECB.

,,De economische groei in de eurozone blijft zwak. Verhoogde onzekerheid drukt het vertrouwen en er is sprake van steeds meer neerwaartse risico's voor de economische vooruitzichten'', zei hij.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

VS moet met deze lage rente niet minder, maar juist meer lenen

De VS en andere sterke landen moeten gezien de lage rente en een vertragende wereldeconomie niet minder, maar juist meer lenen. Dat stelt Lawrence Summers, voormalig minister van financiën onder president Obama, deze week in een opinie-artikel in de Financial Times. Sterke economieën moeten juist genieten van de lage rente en lenen voor investeringen in de toekomst. “Bij deze lage rente is het logisch om meer te lenen”, aldus Summers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

'Hulp zonder gezichtsverlies voor Spanje'

Spanje kan mogelijk een beroep doen op Europese hulp om zijn aangeslagen banken te spekken, zonder dat pijnlijke maatregelen worden opgelegd zoals eerder aan Griekenland, Ierland en Portugal. Een oplossing van die strekking is in de maak, meldden Duitse overheidsfunctionarissen woensdag.