Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 44476 tot 44480
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Duitsland en Bulgarije presteren goed in Europa

Duitsland en Bulgarije worden door de Europese Commissie niet langer gewaarschuwd om hun begrotingstekort terug te dringen.

Deze landen hebben hun begrotingstekort weten terug te dringen tot onder de 3 procent. Dit heeft José Manuel Barosso, voorzitter van de Commissie, woensdag laten weten bij de presentatie van de landenaanbevelingen in Brussel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

EU: herkapitalisatie banken via ESM overwegen

De eurozone moet groei aanjagen om het vertrouwen van beleggers te herwinnen, maar de regio moet zich ook buigen over de herkapitalisatie van banken met geld uit het permanente noodfonds ESM. Daarnaast moet gekeken worden naar de uitgifte van eurobonds en de oprichting van een bankunie. Die aanbevelingen deed de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, woensdag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Meeste hotels voorzien geldproblemen

AMSTELVEEN - Een ruime meerderheid van de Nederlandse hotels zit krap bij kas of verwacht hier op korte termijn problemen mee te krijgen.

Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van advies- en accountantskantoor KPMG.

Ongeveer 65 procent van de hotels is bezig met maatregelen om de kaspositie te verbeteren. Dat doen ze door investeringen en onderhoud uit te stellen, hotelgasten vooruit te laten betalen, debiteurentermijnen strakker te hanteren, meer aandacht te besteden aan omzetverhoging en het personeelsbestand te verkleinen.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Rockefellers en Rothschilds slaan handen wanhopig ineen

De Rothschild- en Rockefeller-dynastieën hebben hun handen ineengeslagen, zo hebben de twee families aangekondigd.

De beleggingsmaatschappijen van beide internationale zwaargewichten worden samengevoegd. Dat meldt de Britse Daily Telegraph.

RIT Capital Partners onder leiding van Lord Rothschild wordt voor 37 procent eigenaar van Rockefeller Financial Services.

Ere-directeur en oud-bestuursvoorzitter van Rockefeller & Co. David Rockefeller (96) zei: “Lord Rothschild en ik kennen elkaar al vijf decennia. De band tussen onze twee families blijft heel sterk. Ik ben verheugd Jacob en RIT als aandeelhouders en partners te verwelkomen in ons vermogens- en adviesbeheer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Forse huurdalingen kantoren in crisislanden

LONDEN - De huurprijzen voor kantoren in de grote steden van met name Griekenland en Portugal zijn als gevolg van de schuldencrisis flink gedaald.

Ook in Spanje, Italië en Ierland hoeven huurders minder diep in de buidel te tasten. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van vastgoedadviseur CBRE.

De huurprijs van een kantoor op een toplocatie in Athene daalde in het eerste kwartaal met 14 procent op jaarbasis tot 288 euro per vierkante meter.