Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 44481 tot 44485
Bron: blikwerper.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Aantal werkzoekenden neemt tot 2014 toe

Het aantal bij UWV geregistreerde werkzoekenden neemt dit jaar en volgend jaar toe met negentig duizend tot 563 duizend. Pas na 2014 is er ruimte voor een daling van het aantal werkzoekenden. Het herstel van de arbeidsmarkt zal de komende jaren vermoedelijk traag verlopen. De zorg blijft de banenmotor van de Nederlandse economie. Dit zijn enkele conclusies uit de Arbeidsmarktprognose 2012-2013 die UWV vandaag presenteert.

UWV gaat op basis van de meest recente macro-economische cijfers van het CPB uit van een afname van het aantal banen van werknemers met 37 duizend in 2012. In 2013 trekt de economie aan, maar blijft het aantal banen licht dalen met zeven duizend. Het aantal werkzoekenden loopt gestaag op: dit jaar met 62 duizend en volgend jaar met nog eens 28 duizend. Onder 55-plussers is het percentage werkzoekenden het hoogst. In deze leeftijdsgroep is eind volgend jaar ruim elf procent van de beroepsbevolking geregistreerd als werkzoekende, aldus de prognose van UWV.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

ECB laat rente onveranderd

De Europese Centrale Bank (ECB) laat het belangrijkste rentetarief in de eurozone deze maand onveranderd op 1 procent.

Dat maakte de ECB woensdag bekend na afloop van de maandelijkse rentevergadering.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Wereldbank publiceert lijst met corrupte bedrijven en individuen

De Wereldbank publiceert voortaan de naam van elk corrupt bedrijf of individu dat misbruik maakt van de financiƫle hulp die aan ontwikkelingslanden wordt verstrekt. Dat heeft de Sanctions Board van de Wereldbank beslist. De voorbije twaalf jaar heeft de Sanctions Board ruim 530 bedrijven en individuen gestraft en soms uitgesloten wegens veronderstelde corruptie. Volgens de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch worden in de maatregel van de Sanctions Board corrupte regeringen en militaire regimes gespaard.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Overheid moet 8 miljard meer lenen

De Nederlandse overheid moet dit jaar 8,4 miljard euro meer lenen op de geldmarkt dan eerder gedacht.

Dat meldt het Agentschap van de Generale Thesaurie. Uit nieuwe begrotingscijfers blijkt dat het verwachte kastekort van de Staat dit jaar met 8,4 miljard euro is toegenomen tot 20,7 miljard euro. Daardoor neemt de financieringsbehoefte met hetzelfde bedrag toe tot 109,9 miljard euro.

Bron: tijd.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Welkom bij de eurocrisis, Duitsland

De Duitse industriƫle productie is in april scherp teruggevallen in vergelijking met een maand eerder. Het lijkt erop dat de sterkhouder van de eurozone niet meer kan ontsnappen aan de crisis. ING-econoom Carsten Brzeski reageert met het nodige sarcasme. 'Welkom bij de eurocrisis, Duitsland', stelt hij in een analyse.