Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 44481 tot 44485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

En de winnaar is... Griekenland staat meer dan ooit in de kijker

Zondagavond krijgen al een eerste indicatie over wie de Griekse verkiezingen zou kunnen gewonnen hebben. De exit polls gaan daar iets meer over vertellen. Het is echter opvallend met welke kalmte de markten de verkiezingen tegemoet zien. De vrees voor een rampenscenario, eentje van het kaliber Lehman Brothers, lijkt verder weg dan ooit.

Hoe kan dat gevoel van rust verklaard worden? De investeerders beseffen dat het er op of er onder is, als puntje bij paaltje komt zal iedereen moeten samenspannen om het financieel huis overeind te houden. Samen sterk, zo luidt het motto. Dat motto moet volstaan om een herhaling van het Lehman-scenario te voorkomen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Eurozone crisis ondermijnt Ierse toetreding obligatiemarkt - IMF

De Ierse regering zal aankomend jaar moeilijkheden ondervinden bij het terugkeren op de internationale obligatiemarkten, tenzij de eurozone met een plan komt dat een einde maakt aan het langlopende fiscale drama, meldt het Internationaal Monetair fonds (IMF) vrijdag.

Zonder toegang te verkrijgen tot de kredietmarkten in 2013 en in het bijzonder 2014, zal de Ierse regering bij het IMF en de eurozone moeten aankloppen voor een tweede steunpakket. Dat zou een zware klap zijn voor de eurozone strategie om de fiscale ellende van lidstaten aan te pakken, zeker omdat Ierland een modelstudent is geweest. De regering heeft voldaan aan het begrotingstekort en overige doelstellingen die door de Europese Unie (EU) en het IMF werden opgelegd als voorwaarde voor financiele steun, en het land zal naar verwachting blijven voldoen aan de voorwaarden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX veert op, markt verwacht interventie

De Amsterdamse beurs is vrijdag met een winst van bijna 2% gesloten door mediaberichten over een mogelijke gecoordineerde actie van centrale banken wereldwijd.

De AEX-index sloot 1,9% hoger op 297,58 punten, de Midkap won 2,3% op 492,11 punten en de Smallcap eindigde 0,2% hoger op 372,63 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten, voorafgaand aan de Griekse parlementaire verkiezingen van zondag, welke mogelijk de toekomst van de eurozone gaan bepalen.

De Duitse bunds, evenals overige als veilig beschouwde activa, zoals de Amerikaanse staatsobligaties, profiteren van de lage risicobereidheid, aangezien de markten nerveus blijven voorafgaand aan de Griekse stemming.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

'Nog meer bezuinigingen onvermijdelijk'

Extra miljardenbezuinigingen in een nieuwe kabinetsperiode zijn ''onvermijdelijk''. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Zijn kabinet besloot bij het aantreden al 18 miljard euro te bezuinigen. Daar kwam bij het begrotingsakkoord nog eens 12 miljard bij.

Het CPB en een studiegroep van topambtenaren zeggen nu dat er de komende vier jaar nog eens 20 tot 25 miljard gesneden moet worden.