Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 44491 tot 44495
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Europese leiders beloven actie voor groei

De Europese leiders hebben tijdens een telefonische bespreking in aanloop naar de vergadering van de G20 beloofd maatregelen te nemen om de groei van de economie te stimuleren. Aan de bespreking namen verscheidene Europese leiders deel, onder wie bondskanselier Angela Merkel en de Britse leider David Cameron.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Wall Street hoopt op centrale banken

Amerikaanse beleggers keken vrijdag nerveus vooruit naar de Griekse verkiezingen op zondag en vestigden hun hoop op een snelle interventie van de centrale banken in geval dat de stembusgang een negatieve uitslag zou hebben. Deze hoopvolle verwachting stuwde, evenals in Europa, de koersen. De stemming bleef goed, ondanks tegenvallende cijfers over de Amerikaanse economie.

Ruim een half uur voor het einde van de handel noteerde de Dow-Jonesindex 0,7 procent hoger op 12740 punten. De S&P 500-index stond 0,8 procent hoger op 1339 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 1,1 procent bij op 2866 punten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

De centrale banken staan klaar

De schrik zit er goed in. Hoe zal het gaan met de verkiezingen in Griekenland? Wat zal de reactie zijn van de markten en wat gaan de inwoners van vooral Spanje en Italië doen? De centrale banken hebben inmiddels karrenvrachten geld in de gang klaar om op eventuele bankruns voorbereid te zijn.

Bundeskanzler Merkel heeft haar reis naar de G20-vergadering met 12 uur uitgesteld. Zeker is dat zondagavond het telefoonnet volop gebruikt gaat worden. Ieder gaat met ieder overleggen. Teleconferentie na teleconferentie. Diverse instanties zijn druk bezig met geruststelling. Nee, de kans dat Griekenland uit de euro zal stappen is maar heel klein. De Grieken zien zelf ook wel dat je beter in de groep kunt blijven. Alleen is al snel héél alleen. Enzovoort.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Overnames in grondstofsector nemen toe nu vraag groot blijft en prijzen laag

De waarde van overnames in de mijnbouwsector in het eerste kwartaal van dit jaar is volgens KPMG uitgekomen op $90 miljard, een stijging van 130% t.o.v. het laatste kwartaal van 2011. De hoeveelheid overnames steeg van 50 naar 81 gedurende dezelfde periode. De grootste blikvanger is de voorgestelde fusie tussen Glencore en Xstrata. Koper en kolen waren de belangrijkste grondstoffen in deze overnamegolf.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 juni 2012

Italië moet dit jaar nog € 120 miljard vinden

Volgens onderstaande grafiek van Pragcap dient Spanje dit jaar nog € 35,5 miljard op te halen. Met de noodhulp van € 100 miljard aan de Spaanse banken, zou dat geen probleem moeten zijn. Italië daarentegen moet nog € 120 miljard ophalen. Aan de huidige rentevoeten lijkt dat een onmogelijke opdracht. Een Italiaanse noodhulp lijkt dan ook evident.