Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 44491 tot 44495
Bron: nieuwstips.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

630 miljard aan hypotheekschuld in Nederland

Steeds meer mensen met een eigen huis hebben problemen met het betalen van hun maandelijkse hypotheeklasten. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het BKR, het bureau dat schulden registreert.

Het derde kwartaal van 2011 hadden 40.000 huishoudens een betalingsachterstand van zeker drie maanden. In hetzelfde kwartaal van 2009 waren dat er nog 32.000, terwijl het aantal hypotheken ongeveer gelijk is gebleven. Dat schommelt al een paar jaar rond de 3,8 miljoen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Moody's verlaagt rating Duitse banken

Kredietbeoordelaar Moody's heeft woensdag de kredietwaardigheid verlaagd van diverse Duitse en Oostenrijkse banken. Moody's meent dat ze risico's lopen als de economische crisis in de eurozone verslechtert.

De kredietbeoordelaar verlaagde onder meer de rating van verschillende banken in Duitsland. Moody's verlaagde onder meer de kredietwaardigheid van de Landesbank Baden-Wuerttemberg en de Norddeutsche Landesbank.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De "echte kosten" van het bezitten van goud

In de rubriek van Bloomberg “The real cost of…” worden uiteenlopende onderwerpen onder de loep genomen en  wordt er naar de “echte” kosten gekeken, afgelopen week was goud aan de beurt. Het artikel begint met de veronderstelling dat er twee soorten geïnteresseerden in het edelmetaal zijn: mensen die goud als een investering zien of die het als religie beschouwen. Verder worden er 10 punten opgesomd die bij zouden dragen aan de “echte kosten” om goud te bezitten. Niet alle kosten zijn echter relevant of reëel te noemen. Een kleine opsomming volgt hieronder.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

China krijgt zege van Kameroen voor groot ijzerproject

China’s zoektocht naar grondstoffen houdt aan. Gisteren werd kenbaar gemaakt dat Kameroen goedkeuring heeft gegeven aan de overname van het Australische exploratiebedrijf Sundance Resources door het Chinese Hanlong Mining. Het gaat om een groot ijzerertsproject in Kameroen, de ontwikkeling waarvan meer dan $4 miljard gaat kosten. Het overnamebedrag is gezet op $1,34 miljard, en de mijn zal naar verwachting in 3% van de wereldvraag naar ijzer kunnen voorzien (en 5% van de Chinese vraag).

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Edelmetalen in beweging door centrale banken?

Vrijdag 1 juni 2012 steeg de goudprijs opeens fors. Door de schuldenperikelen in Europa en tegenvallende economische data uit Amerika schoot de prijs van goud met een enorme kracht door de grens van $1.600,- per troy ounce. Sinds het einde van februari daalt de prijs van goud en zilver gestaag. Is deze rally van vrijdag het begin van een omkeerpunt?

Jim Wickoff is technisch analist bij Kitco.com, maar geeft hier geen uitsluitsel over. Hij verwacht overigens wel dat er donderdag 7 juni en 8 juni wellicht wat actie komt op de edelmetalenmarkt, omdat de centrale banken in Europa en Amerika wellicht meer informatie zullen geven over nieuwe stimuleringsmaatregelen. Ben Bernanke spreekt donderdag de pers toe en steeds meer mensen verwachten nieuwe Quantitative Easing. Lees ook: Save us Ben Bernanke, you are our only hope.