Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 44496 tot 44500
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Draghi: risico's eurozone nemen toe

De economische groei in de eurozone kampt met toenemende risico's. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, in een toelichting op het maandelijkse rentebesluit van de ECB.

,,De economische groei in de eurozone blijft zwak. Verhoogde onzekerheid drukt het vertrouwen en er is sprake van steeds meer neerwaartse risico's voor de economische vooruitzichten'', zei hij.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

VS moet met deze lage rente niet minder, maar juist meer lenen

De VS en andere sterke landen moeten gezien de lage rente en een vertragende wereldeconomie niet minder, maar juist meer lenen. Dat stelt Lawrence Summers, voormalig minister van financiën onder president Obama, deze week in een opinie-artikel in de Financial Times. Sterke economieën moeten juist genieten van de lage rente en lenen voor investeringen in de toekomst. “Bij deze lage rente is het logisch om meer te lenen”, aldus Summers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

'Hulp zonder gezichtsverlies voor Spanje'

Spanje kan mogelijk een beroep doen op Europese hulp om zijn aangeslagen banken te spekken, zonder dat pijnlijke maatregelen worden opgelegd zoals eerder aan Griekenland, Ierland en Portugal. Een oplossing van die strekking is in de maak, meldden Duitse overheidsfunctionarissen woensdag.

Bron: blikwerper.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Aantal werkzoekenden neemt tot 2014 toe

Het aantal bij UWV geregistreerde werkzoekenden neemt dit jaar en volgend jaar toe met negentig duizend tot 563 duizend. Pas na 2014 is er ruimte voor een daling van het aantal werkzoekenden. Het herstel van de arbeidsmarkt zal de komende jaren vermoedelijk traag verlopen. De zorg blijft de banenmotor van de Nederlandse economie. Dit zijn enkele conclusies uit de Arbeidsmarktprognose 2012-2013 die UWV vandaag presenteert.

UWV gaat op basis van de meest recente macro-economische cijfers van het CPB uit van een afname van het aantal banen van werknemers met 37 duizend in 2012. In 2013 trekt de economie aan, maar blijft het aantal banen licht dalen met zeven duizend. Het aantal werkzoekenden loopt gestaag op: dit jaar met 62 duizend en volgend jaar met nog eens 28 duizend. Onder 55-plussers is het percentage werkzoekenden het hoogst. In deze leeftijdsgroep is eind volgend jaar ruim elf procent van de beroepsbevolking geregistreerd als werkzoekende, aldus de prognose van UWV.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

ECB laat rente onveranderd

De Europese Centrale Bank (ECB) laat het belangrijkste rentetarief in de eurozone deze maand onveranderd op 1 procent.

Dat maakte de ECB woensdag bekend na afloop van de maandelijkse rentevergadering.