Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 446 tot 450
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Effectenrekening: de regering wil uw geld!

Kaaimantaks, beurstaks… de Federale Regering wil nu uw geld stelen via de effectentaks. Hoe wordt deze nieuwe belasting berekend en wie moet ze betalen? We zetten enkele zaken op een rij.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

"Stekker uit 278 jaar oud Amsterdams goudbedrijf"

Voor het Amsterdamse goudbedrijf Schöne Edelmetalen dreigt na bijna driehonderd jaar het doek te vallen. Eigenaar Umicore zou de stekker eruit gaan trekken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Frankrijk schaft de rijkentaks af

De Franse president Emmanuel Macron is een held voor de rijke bevolking. Dat hebben critici van Macron gezegd in een reactie op de budgetplannen die Macron bekend heeft gemaakt.

In dat plan is niet alleen sprake van een belastingverlaging met 10 miljard euro, want Macron wil tegelijkertijd de overheidsuitgaven met 15 miljard euro terugschroeven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Directrice IMF ziet de SDR-coin wel zitten

Tijdens een conferentie gaf Christine Lagarde, directrice bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), aan dat ook zij Bitcoin en cryptocurrency’s wel ziet zitten. Get ready for de SDR.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Spaanse beurs en euro onder druk door referendum

Het is een onrustig weekend geweest in Spanje, meer bepaald in Catalonië. Daar werd op zondag een volksraadpleging gehouden voor de Catalaanse onafhankelijkheid maar dat ging niet zonder slag of stoot. Madrid droeg de politiediensten op om met geweld het referendum te dwarsbomen door kiezers niet toe te laten tot de stemloketten. Tevergeefs want 90 procent van de Catalaanse kiezers kozen voor de afsplitsing met Spanje.