Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 446 tot 450
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 augustus 2017

Miljardairs maken zich zorgen

De Amerikaanse investeerder en filantroop Ray Dalio, volgens sommigen ook de meest succesvolle hefboomfondsmanager in de geschiedenis, maant zijn collega-investeerders aan tot voorzichtigheid. De financiële markten lijken nu ook te luisteren…

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 augustus 2017

Nog eens 31% meer mensen op aarde in 2050

Tegen het midden van deze eeuw zal de wereld 9,8 miljard inwoners tellen. Dat betekent een stijging met 31 procent tegenover de huidige populatie van 7,5 miljard aardebewoners. Dat blijkt uit een studie van het Population Reference Bureau (PRB).

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 23 augustus 2017

Over de manipulatie van de bevolking

Men doet veelal alsof manipulatie van de bevolking iets “conspiracy theory”-achtigs is, met alu-hoedjes verwijten en wat niet. Maar het toepassen van psychoanalytische methodes van Sigmund Freud (1856-1939) en co om mensen gelukkiger (of wellicht beter: minder ongelukkig) te maken is toch niets nieuws. En dat is uiteraard een vorm van beïnvloeding / manipulatie. Maar bij dat nobele doel is het uiteraard niet gebleven.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 augustus 2017

iPhone en iPad maakten Finland af en het land kruipt maar niet uit het dal

De Finse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw gekrompen. Het bbp ging 0.5% onder de nulgroei, nadat in het eerste kwartaal nog een toename van 1,3% kon worden opgemeten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 augustus 2017

Beursblik: Fed en ECB lijken kruit droog te houden tijdens Jackson Hole

De Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank zullen tijdens het jaarlijkse symposium voor centrale banken in het Amerikaanse Jackson Hole eind deze week vermoedelijk hun kruit droog houden als het gaat om grote aankondigingen over het monetaire beleid. Dit verwachten economen geraadpleegd door ABM Financial News.