EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 4451 tot 4455
Geplaatst op: zondag 11 december 2016

Democratie gaat ten onder aan zichzelf

We zien momenteel wereldwijd bij verkiezingen en referenda in de westerse landen een grote opkomst van populistische partijen. We lijken af te stevenen op een ware politieke aardverschuiving. Daarbij verscherpen de tegenstellingen in het politieke debat. Kijken we naar ons eigen polderlandschap, dan zien we met de komst van nieuwe partijen een behoorlijke versplintering ontstaan in het politieke landschap. De nieuwste partij aan het firmament is “Geen Peil” waarmee het aantal partijen die straks meedoen aan de Kamerverkiezingen op 20 stuks uitkomt. Waar moeten we in vredesnaam op kiezen vragen de stemgerechtigden zich af. De gevestigde partijen kunnen het wel schudden, althans zo blijkt uit peilingen van Maurice de Hond. Partijen als VVD, CDA, SP, D66, GroenLinks en PvdA zouden samen nu nog maar 87 zetels scoren. De PVV met 34 zetels zou veruit de grootste zijn. Het is wel duidelijk hoe groot het wantrouwen onder ons burgers is ten opzichte van het establishment in Den Haag. Zoals de laatste tijd in zoveel landen wordt de Tweede Kamerverkiezing bij ons op 15 maart een spannende aangelegenheid.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 11 december 2016

Millennial in belangrijke mate door financiële crisis geboetseerd

De financiële crisis heeft een cruciale basis gelegd voor de houding die de millennials tegenover de financiële wereld hebben aangenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Bamm London en de bank HSBC Holdings.

De financiële crisis heeft een cruciale basis gelegd voor de houding die de millennials tegenover de financiële wereld hebben aangenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Bamm London en de bank HSBC Holdings.

De bank is bij de millennial volgens de onderzoekers veel minder een vanzelfsprekend gegeven in het leven dan bij vroegere generaties het geval was.

Daarnaast wordt opgemerkt dat jongeren veel minder een natuurlijk vertrouwen hebben in de financiële wereld dan hun ouders, terwijl vele millennials bovendien te kennen geven zich tegen de consumptiemaatschappij af te zetten, ook al zijn ze materieel perfect perfect uitgerust.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 10 december 2016

Alles wat u moet weten over Blockchain, Bitcoin en Ethereum

Hieronder een hele uitgebreide Infographic over blockchain en cryptocurrencies. Er is vooral veel informatie over Bitcoin en Ethereum in deze infographic te vinden. Blockchain wordt steeds bekender bij het brede publiek en deze technologische ontwikkeling kan volgens verschillende trend forecasters verregaande consequenties hebben voor verschillende bestaande systemen in de financiële sector, maar ook in de accountancywereld en voor overheidsinstellingen zal er veel veranderen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 10 december 2016

Moody's somberder over Italiaanse banken

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de vooruitzichten van zeven Italiaanse banken vrijdag naar beneden bijgesteld. Daarmee is de kans op een verlaging van de kredietbeoordeling dichterbij gekomen.

De verlaging houdt direct verband met de negatievere vooruitzichten voor Italië van Moody's eerder deze week.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 10 december 2016

Sharia-compliant goud transacties goed voor goud?

Financiële experts op het gebied van de islamitische wetgeving (sharia) hebben eindelijk regels voor goudtransacties ontwikkeld. Dit opent de weg naar veel actievere goud- en zilverhandel door islamitische instellingen, en kan op de lange termijn van aanzienlijke invloed zijn op de fysieke vraag naar de metalen.

Hoewel goud in de islamitische wereld zeer in trek is in de vorm van sieraden, heeft het een verwaarloosbare rol in de financiële sector als gevolg van onzekerheid over wat religieus toelaatbaar is. De nieuwe normen, die ook van toepassing zijn op zilver, helpen om dit te veranderen.

Lees verder op CD Fund.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs