Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4451 tot 4455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Waarom Merkel Europa economisch en geopolitiek steeds verder in de vernieling rijdt

Dat verschillende landen zich steeds scherper distantiëren van verdere economische sancties tegen Rusland heeft de sfeer in de Berlaymont danig verziekt.

In augustus liet Merkel al weten dat er van een versoepeling van de sancties geen sprake kan zijn. Dat kon u lezen hier bij beurs.com.

Merkel gaat nu op het gaspedaal staan: niet alleen worden de huidige sancties gehandhaafd, als het van de Duitse bondskanselier afhangt worden de sancties nog gevoelig uitgebreid.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

'Deutsche Bank moet mogelijk inkrimpen in VS'

Deutsche Bank hangt wellicht meer dan een geldstraf boven het hoofd in de Verenigde Staten. De bank moet mogelijk ook fors snoeien in zijn Amerikaanse activiteiten om te ontkomen aan strafvervolging wegens de verkoop van dubieuze financiële producten in de jaren voor de kredietcrisis van 2008.

Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op gezag van bronnen rond de onderhandelingen tussen Deutsche Bank en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Russisch-Indische economische samenwerking maakt Washington bloednerveus

Rosneft, Ruslands’ grootste olieproducent, gaat de noodlijdende Indische oliemaatschappij Essar overnemen voor 13 miljard USD.

India is zowel economisch als demografisch de grootste groeier ter wereld, en heeft weinig tot geen eigen olievoorraden. Het is dus bijzonder afhankelijk van buitenlandse productie.

Rusland wil die vraag nu verzilveren en haar greep op de Indische markt verstevigen. Voorlopig is die maar een goed procent groot.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Gevaarlijke evolutie: Polen doet liever zaken met suikeroom van IS dan met Rusland

In augustus legde de Poolse kartelwaakhond een bom onder Nord Stream 2. Het consortium dat de pijplijn zou moeten gaan bouwen, zo een dominante positie op de Poolse energiemarkt hebben en op die manier de Poolse energieprijzen opdrijven.

Daarmee dwingt Warschau de Europese Commissie om eindelijk een oordeel te vellen over de wenselijkheid van deze belangrijke pijpleiding tussen Rusland en West-Europa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 oktober 2016

Nederlandse oliereus geeft Brussel een dikke middenvinger

Het Nederlandse oliebedrijf Shell zal Russisch gas van Gazprom verkopen op nieuwe groeimarkten. Beide bedrijven kwamen deze week tot een akkoord, zo meldt Russische zakenkrant Kommersant.

Bovendien belooft Shell om niet méér te investeren in LNG dan het nu al doet, in landen waar Gazprom pijpleidingen heeft. Dat houdt concreet een niet-concurrentiebeding in op de gasmarkt.