Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44516 tot 44520
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Toch Duitse druk op Spanje

Spanje zou er beter aan doen hulp te aanvaarden uit het Europese noodfonds EFSF om zijn zwaar aangeslagen bankensector van nieuw kapitaal te voorzien.

Dat heeft fractievoorzitter Volker Kauder van de CDU, de partij van van de bondskanselier Angela Merkel, woensdag gezegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Moody's verlaagt kredietstatus zes Duitse banken

Moody's Investors Service heeft dinsdagavond laat de kredietstatus van zes Duitse banken verlaagd met e e n stap, waarbij de kredietbeoordelaar wijst op de toegenomen risico's die voortkomen uit de Europese schuldencrisis en de beperkte capaciteit van de banken om verliezen af te dekken.

De kredietstatus van zowel Commerzbank AG (CBK.XE) als Unicredit Bank AG werd verlaagd naar A3 met een negatieve outlook. DekaBank Deutsche Girozentrale en DZ BANK AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsb's zagen hun status verlaagd worden tot A1, beide met een stabiele outlook, waar de statussen van Landesbank Baden-Wuerttemberg en Norddeutsche Landesbank GZ tot A3 verlaagd werden met een stabiele outlook.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

'Bedrijven niet bezig met grondstoffentekort'

Europese bedrijven in de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie bereiden zich nauwelijks voor op een verwachte grondstoffenschaarste. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van advies- en accountantskantoor KPMG.

Van de ruim 200 onderzochte ondernemingen vreest 60 procent dat een tekort aan grondstoffen binnen nu en 5 jaar problemen gaat opleveren. Toch is niet meer dan 20 procent van hen bezig met het opstellen of uitvoeren van beleid dat erop gericht is toekomstige bevoorrading zeker te stellen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

AEX flink in het groen

De AEX stijgt verder. Bijna alle koersen staan hoger. Ahold is dissonant met een daling van 2%.

In Amsterdam is de beurs woensdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten, in navolging van de positieve stemming in Aziƫ. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

In de eurozone zitten en toch een economische groei van 7,6% laten optekenen: het wonder van Estland

Zestien maanden nadat Estland toetrad tot de eurozone boomt de lokale economie. Die groeide vorig jaar met 7,6%, vijf keer het gemiddelde van de eurozone. Estland is het enige land met een begrotingsoverschot. De openbare schuld bedraagt er 6% van het bbp (bij ons is dat 100%, in Griekenland 165% en in het vaak geroemde Duitsland zelfs 81%).

'Aan de basis van het Estse economische wonder liggen besparingen,' zegt Peeter Koppel van de SEB Bank. Niet echt wat de Europeanen willen horen. Koppel kreeg op een recente conferentie in de Estse hoofdstd Tallinn de wind van voren, toen hij Franse en Italiaanse parlemenstleden aanraadde zich voor te bereiden op een dalende levensstandaard, lagere lonen en minder jobzekerheid indien ze uit de crisis willen raken.