Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 44516 tot 44520
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

AEX duikt in het rood

Spaanse zorgen, op de Amsterdamse beurs. De AEX staat een klein procent in het rood. Beleggers blijven ongerust om de problemen in Spanje.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,8 procent lager op 292,90 punten. De MidKap-index daalde 0,3 procent tot 482,40 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 1,1 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Crisis maakt hoogopgeleiden armer

Hoopopgeleide werknemers, de crisis heeft een grote negatieve invloed op ze. Ze verdienen minder, zijn bescheidener in hun salariswensen en somberder over de arbeidsmarkt dan in 2011.

Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek 2012, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction onder vierduizend hoogopgeleiden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

Nikkei sluit met verlies

De beurs in Tokio is woensdag met verlies gesloten. Het optimisme over nieuwe economische stimuleringsmaatregelen in China nam af nadat de overheid in Beijing liet doorschemeren dat de steunmaatregelen relatief mild zullen zijn in vergelijking met de ingrepen tijdens het hoogtepunt van de financiële crisis 4 jaar geleden. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 8633,19 punten.

De Japanse exporteurs, met een grote blootstelling aan Europa, stonden onder druk door een sterke stijging van de Japanse yen ten opzichte van de euro. De geplaagde Japanse chipmaker Renesas Electronics toonde echter herstel en klom ruim 27 procent. Dinsdag bereikte het aandeel nog een dieptepunt na aankondiging van een omvangrijke reorganisatie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

'Lagere opening AEX '

De Amsterdamse beurs zal woensdag naar verwachting met verlies beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen lager openen. De stemming wordt gedrukt door koersverliezen in Azië, waar de hoop op agressieve Chinese steunmaatregelen is afgenomen. Ook blijft de euro onder druk staan door de zorgen over Spanje.

,,De AEX opent 1 punt lager. We zitten nog altijd in een neerwaartse trend met steun op de 288 punten. Er zijn weinig redenen om daar doorheen te zakken, maar ook weinig redenen om flink te stijgen. Het blijft aanmodderen tot het Amerikaanse banenrapport op vrijdag en daarnaast blijft het wachten op de Griekse verkiezingen", aldus Barry van der Laan, hoofd van IG Markets Netherlands.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

DE CYBEROORLOG WOEDT…

Beveiligingsexperts hebben in Iran en het Midden-Oosten een uiterst gesofisticeerd cyberwapen ontdekt. Volgens de experts is het stukje computercode al vijf jaar actief en is de kans groot dat een land achter het wapen zit. Met name Iran wordt hierdoor getroffen en mee geprovokeerd.  Mag en kan dit allemaal maar ? Wie controleert trouwens de controleurs ?