Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 44521 tot 44525
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Vietnamese overheid wil middels goudcertificaten privébezit van goud mobiliseren

In Vietnam verricht de overheid grote inspanningen om de binnenlandse goudmarkt te reguleren en om van goud een gangbaar ruil- en handelsmiddel te maken. De opzet is om goud-gerelateerde instrumenten te bouwen waarmee de valutakoers kan worden gestuurd en monetair beleid kan worden uitgevoerd. Hiervoor is een transparant, efficiënt en helder toezicht op de binnenlandse goudmarkt nodig.

[...]

Bron: Goud.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Het is tijd voor 'The Big One'

Er staat iets groots te gebeuren. Het financieel systeem vertoont meer en meer tekenen van verval. Het Europese eindspel is in volle gang, maar ook andere werelddelen ontsnappen er niet aan. De enige oplossing lijkt een gigantische liquiditeitsinjectie over heel de wereld.

De FED speelt een grote rol in alles. Sinds dit jaar speelt ze echter een gevaarlijk, experimenteel spel. Ze doet alsof ze gestopt is met geld te printen om de grondstofprijzen (waaronder vooral goud en zilver) te laten zakken. Maar achter de schermen blijft de FED via via de nodige liquiditeiten in het globale geldsysteem pompen.

(Het hele artikel is eerder verschenen in de dagelijkse nieuwsbrief van Goud-Portal.nl)

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

INFOGRAPHIC: Europese bankaandelen onder vuur

Alhoewel beleggers hun wonden likken van de koersdalingen in de afgelopen weken, blijven de banken in de klappen delen. Vandaag was daarop geen uitzondering.

Hierna volgt een interessante infographic die we tijdens ons onderzoek tegen kwamen, die opnieuw aangeeft hoe zwaar de Europese bankaandelen het te verduren hebben.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Wall Street in de maag met Facebook

Beleggers op Wall Street zaten dinsdag enigszins met Facebook in hun maag. De koers van de sociale netwerksite bereikte een nieuw dieptepunt en had daarmee een dempend effect op de positieve teneur. Die positieve stemming was deels te danken aan een verschuiving in het Griekse electoraat ten faveure van pro-Europese politici.

De Dow-Jonesindex stond ruim een half uur voor het slot 0,8 procent hoger op 12.554,62 punten. De S&P 500-index ging 0,9 procent vooruit en kwam daarmee op 1329,33 punten. Ook de Nasdaq pluste 0,9 procent en stond op 2864,32 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

België verliest € 9 miljard bij Grexit

Nomura heeft een schatting gemaakt van de kostprijs van een Griekse exit. Nomura maakte de rekenoefening In de veronderstelling dat de nieuwe default zal plaatsvinden met een verlies van 75 % en dat de nieuwe Griekse munt 60 % zal devalueren.

Duitsland draagt de grootste last met een verlies van € 70 miljard, Frankrijk (€ 52 miljard) en Italië (€ 46 miljard) sluiten de top 3. Maar ook kleinere landen als België (€ 9 miljard) en Nederland (€ 14 miljard) zullen zware verliezen moeten slikken. En dan spreek Nomura enkel over de Griekse kost, niet over de kosten uit besmetting.