Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 44521 tot 44525
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De 3 oorzaken die de financiële markten de stuipen op het lijf jagen

Internationale beleggers ontvluchten risico en zijn op zoek naar veiligheid. Wat is de fundamentele oorzaak van deze angst? The Economist analyseert de usual suspects en becommentarieert het economisch pessimisme dat onze markten overspoelt.

Het liberale weekblad stelt dat er niet één fundamentele oorzaak, maar een veelheid aan beleidsfactoren bestaat die internationale beleggers beangstigen:

Bron: sync.nl
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De 3de industriële revolutie eindigt in crisis

Bevinden we ons in de nadagen van de derde industriële revolutie?De geschiedenis leert dat die fase resulteert in revolutie.

Transities zijn maatschappelijke transformatieprocessen die tenminste één generatie beslaan. Dalende beursindexen, sterk oplopende werkloosheid, bedrijven en overheden met hoge schulden en banken in slechte financiële posities. Waar staan we met onze huidige maatschappij? Een blik op de toekomst in twee delen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent hoger

De AEX opent woensdag naar verwachting hoger, vanwege het geloof dat er binnen de Europese Unie hard wordt gewerkt aan een oplossing voor de Spaanse bankencrisis.

De AEX sloot dinsdag 0,7% hoger op 284,99 punten. De Midkap kreeg er op het slot 0,9% bij op 481,57 punten. De ASX dikte 0,6% aan op een slotnotering van 376,96 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Spanje krijgt waarschijnlijk medio-juni een voorlopige kredietlijn

Het onvermijdelijke is aan het gebeuren. Spanje staat met de rug tegen de muur en kan zich op geijkte manieren niet meer financieren. Dat betekent dat Spanje als vierde land op externe hulp is aangewezen. Minister C. Montoro wond er gisteren geen doekjes om, de markten hebben zijn land geblacklisted. Daarmee is de Euro-crisis in een hele nieuwe fase gekomen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Nikkei sluit fors hoger

De beurs in Tokio is woensdag fors hoger gesloten. De omzet was daarbij relatief laag. De stemming werd gesteund door een beter dan verwacht rapport over de Amerikaanse dienstensector en een sterker dan verwachte economische groei in Australië. De Nikkei sloot 1,8 procent hoger op 8533,53 punten.