Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 44526 tot 44530
Bron: mt.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

7x de grondstoffencrisis te lijf

Een dreigende schaarste aan grondstoffen was jarenlang een onderwerp dat vooral populair was bij in geitenwollensokken gestoken wereldverbeteraars. Maar die tijd is veranderd. Niet alleen een nakend tekort aan olie is nu uiterst actueel, dat geldt net zo goed voor zeventien andere en minstens zo kritische zogeheten rare earth oxides. Deze aardmetalen met illustere namen als scandium, gadolinium, en lanthanum, vinden een plek in al onze beeldschermen, smartphones, magneten en hybride auto’s, maar worden steeds zeldzamer. De milieu-alarmisten krijgen niet alleen achteraf gelijk, het is nog veel erger dan ze ooit voorspelden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

'Brussel adviseert afschaffen hypotheekrenteaftrek'

AMSTERDAM - De Europese Commissie adviseert Nederland met klem de hypotheekrenteaftrek geheel of gedeeltelijk af te schaffen.

Dat meldt de Volkskrant op basis van een adies dat de Commissie woensdag bekent zal maken.

De hoge huizenprijzen in Nederland zijn volgens de Commissie mede veroorzaakt door de aftrekbareheid bij de belastingen van de hypotheekrente.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

ECB verwerpt Spanje's herkapitaliseringsplan voor Bankia- media

De Europese Centrale Bank heeft het herkapitaliseringsplan van de Spaanse regering voor Bankia SA (BKIA.MC) verworpen, meldt de Financial Times dinsdag, waarbij de krant Europese functionarissen citeert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

'Exit euro halveert inkomen Grieken'

Een uittreding uit de eurozone kost de Grieken ruim de helft van hun inkomen en leidt tot een dramatische stijging van de werkloosheid en inflatie.

Dat zegt de grootste bank van Griekenland dinsdag in een rapport.

De Nationale Bank van Griekenland stelt dat een exit uit de euro een daling van 'minstens 55 procent van het inkomen per hoofd' tot gevolg zal hebben.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 30 mei 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger op Griekse opiniepeilingen

Wall Street is dinsdag hoger gesloten, nadat uit opiniepeilingen bleek dat meer Grieken in de eurozone willen blijven, en een combinatie van zwakke wereldwijde data en recente berichten uit China suggereert dat er meer monetaire stimuleringsmaatregelen onderweg zijn.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,01% hoger op 12.580,69 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,11% tot 1.332,42 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,18% won tot 2.870,99 punten.