Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 44526 tot 44530
Bron: intermediairpw.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Europeaan heeft heimwee naar baan voor het leven

Levenslange trouw aan de werkgever is voor de meeste mensen een fenomeen uit het verleden. Maar een derde van de Europeanen zou graag tot aan het pensioen bij de huidige werkgever blijven.

Dat blijkt uit onderzoek van Stepstone. Bijna een derde van de Europese werknemers wil het bedrijf waarvoor ze momenteel werken liever niet verlaten. 21 procent wil zijn huidige baan behouden tot zijn pensioen. Ze zijn duidelijk heel tevreden met hun huidige werksituatie. 10 procent zou van functie willen veranderen, maar dan binnen hetzelfde bedrijf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Beurzen hopen op steunmaatregelen

De Europese beurzen lieten dinsdag voorzichtige winsten zien. Beleggers hopen dat de beleidsmakers van de G7, die dinsdag noodoverleg voeren, maatregelen zullen nemen om de crisis in te dammen.

,,De stemming blijft onzeker, maar er gloort weer wat hoop. Het is de week van de centrale banken en vandaag is er een crisisoverleg van de G7-landen. Duitsland schuift ondertussen steeds meer op richting de vorming van een Europese bankenunie, waarin een grotere rol is weggelegd voor de Europese Centrale Bank", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren dinsdag hoger, in aanloop naar de discussie tussen de ministers van Financien en centrale bankiers van de G7 die later op de dag zal plaatsvinden.

De conference call zal naar verwachting gaan over de ontwikkelingen in Europa, waarmee speculatie is ontstaan over aankomende maatregelen om de crisis te bezweren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Spanje: economie te groot voor noodhulp

De Spaanse begrotingsminister Cristobal Montoro heeft dinsdag eerdere uitspraken van Spaanse functionarissen herhaald, waarin gesteld wordt dat een breder steunplan voor Spanje geen optie is, gezien de omvang en reikwijdte van de vierde economie van de eurozone.

"Vanuit een technisch oogpunt kan Spanje niet echt met noodhulp gered worden", aldus Montoro.

Wel geeft de minister aan dat een akkoord waarmee een Europese "bankenunie" gevormd zou worden zelfs voor een serie van in de komende weken geplande EU-toppen goedgekeurd zou kunnen worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

OESO: Hoge rente Spanje en Italië onterecht

Spanje en Italië zetten de juiste stappen om er economisch weer bovenop te komen en er is geen enkele reden waarom de landen momenteel hoge rentes moeten bieden op hun staatsleningen.

at zei secretaris-generaal Angel Gurría van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) tijdens een bezoek aan Jeruzalem.