Nieuws / Artikelen met het woord

57841 artikelen gevonden. Artikel 44541 tot 44545
Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Pensioenfondsen staat het water aan de lippen

De verzekeraars waarschuwen ervoor dat ze de beloofde extralegale pensioenen niet meer kunnen betalen als de rente zo laag blijft. ‘Het water staat ons tot de lippen.’ Een terechte noodkreet. Quantitative easing / LTRO zorgt ervoor dat de lange termijnrente laag staat en blijft, historisch laag. Pensioenfondsen investeren een groot deel van hun kapitaal op de obligatiemarkt, en zeker op de overheidsobligaties. Ze zijn ook verplicht om dit te doen. Heel dit systeem is vroeger uitgedokterd daar beide partijen dachten hier voordeel uit te halen. De regering zei: als we beloven pensioensparen aantrekkelijk te maken (fiscale aftrek), beloven jullie om te investeren in onze obligaties (zodat ze meer en meer schulden kunnen maken en deze toch gefinancierd worden). En zo geschiedde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Wall Street hoger door mogelijke steun Spanje

De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag hoger gesloten. Speculatie dat er dit weekeinde Europese noodsteun komt voor de geplaagde Spaanse banken, duwde de koersen na een negatieve opening uit het rood.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen sloot 0,8 procent (93,24 punten) hoger op 12.554,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent (27,40 punten), tot 2858,42 punten. De brede S&P 500 steeg 0,8 procent (10,66 punten) tot 1325,65 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Wall Street mikt op noodsteun Spanje

De effectenbeurzen in New York leken vrijdag af te stevenen op een positief slot. Speculatie dat er dit weekeinde Europese noodsteun komt voor de geplaagde Spaanse banken, duwde de koersen na een negatieve opening uit het rood.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen noteerde ruim een half uur voor het slot 0,6 procent hoger op 12.533 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,7 procent, tot 2856 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 1324 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Obama: het gaat niet goed met economie VS

Het gaat niet goed met de Amerikaanse economie. Er zijn te veel mensen werkloos. De bouwsector trekt niet aan. Dit heeft president Barack Obama vrijdag gezegd tegen journalisten.

Er moet dan ook 'actie' worden ondernomen om meer economische groei te bereiken, ook al is er ,,enige goede stootkracht'' in de particuliere sector. ,,Het is absoluut duidelijk dat het niet goed gaat met de economie'', aldus het staatshoofd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 8 juni 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag net als een dag eerder lager gesloten waarbij beleggers de teleurstelling over een gebrek aan monetaire verruiming door de Federal Reserve verwerkten en de markten in afwachting zijn van een reeks Chinese economische data die gedurende het weekend verschijnen en een overleg van de Opec volgende week.

De julifuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $0,72 lager op $84,10.