Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 44551 tot 44555
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Stoere taal kan Spaanse kwetsbaarheid niet verbergen

Spanje zit zwaar in de knoei, maar dat wil het land eigenlijk niet gezegd hebben. Eerste minister M. Rajoy blijft tegen beter weten in herhalen dat Madrid nog altijd in staat is om zijn eigen boontjes te doppen. De woorden van Rajoy klinken weinig overtuigend, waarschijnlijk gelooft hij zelf niet wat hij vertelt.

Steeds meer waarnemers breken een lans om het European Stability Mechanism (ESM) direct kapitaal in de banken te laten injecteren, een idee waar Rajoy wel voor te vinden is maar dat op Duitse weerstand stuit. Attractief is dit voorstel misschien niet, maar het alternatief is dat nog veel minder. Er zijn veel minder risico’s verbonden aan laten opvangen van een bankroete bank door het ESM dan om een volledig land te redden. Het lijkt onvermijdelijk dat Spanje zich tot Europa zal moeten wenden voor hulp. Wanneer dat gaat gebeuren blijft een vraagteken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

AEX-fondsen op Wall Street, ochtendhandel 18:00 uur

Van de AEX-fondsen met een notering in de VS, staan er rond 18.00 uur Nederlandse tijd 1 op winst in vergelijking met hun slotkoers op de AEX, 0 onveranderd en 7 op verlies. Omgerekend boekt de AEX op Wall Street een verlies van -0,55 punten (-0,19)%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn dinsdag licht lager gesloten, ondanks de problematiek in Spanje, waar de yield op tienjarige obligaties in de middag op het hoogste niveau in 2012 uitkwam.

De yield op de Spaanse staatslening kwam in de middag op 6,49% uit en noteert bij het slot van de obligatiemarkt op circa 6,45%. De bunds openden dinsdag lager, aangezien de Aziatische aandelenmarkten hoger sloten, vanwege hoop dat China nieuwe stimuleringsmaatregelen zou aankondigen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +0,9%, 'koopjesjagers, shortcovering'

De AEX sloot dinsdag met winst, op grond van koopjesjagers en shortcovering, die weer voortkomen uit de indicatie dat in Griekenland de conservatieven, voorstander van de euro en bezuinigingen, in de peiling een voorsprong op tegenstanders daarvan hebben genomen.

De AEX sloot 0,9% hoger op 295,27 punten. De Midkap dikte op het slot 1,3% aan op 483,99 punten. De ASX steeg 1,5% op een slotnotering van 388,79 punten.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

De wind steekt weer op

De afwenteling van het worst case-scenario door de ECB maakt een voortzetting van de onderhandelingen tussen de landen van de eurozone inderdaad mogelijk. Daarmee wordt de wereldeconomie behoedt voor een destabiliserende financiële crash. Maar ontwikkelingen in zowel de economie als de politiek in de regio dreigen een stok in het wiel van de onderhandelingen te steken.

Enerzijds is er de politieke context die duidelijk harder is geworden. In Frankrijk en Griekenland wezen de recente verkiezingen op een groeiend afwijzen van de eisen die in naam van de eenheid door de eurozone worden opgelegd. In een democratie kan de mening van de burgers onmogelijk worden genegeerd, vooral wanneer deze niet alleen in de straten wordt geroepen maar ook in het stemhokje tot uiting komt.