Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 44551 tot 44555
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Banken trekken zich terug uit hypotheken

AMSTERDAM - Banken trekken zich in hoog tempo terug uit de Nederlandse hypotheekmarkt. Wie nog wel hypotheken verstrekt, ziet het eigen marktaandeel daardoor snel stijgen. Dat schrijft NRC Handelsblad.

De spanningen op de financiƫle markten hebben tot gevolg dat banken zeer huiverig zijn hypotheken te verstrekken. Buitenlandse partijen verlaten de Nederlandse markt, en ook veel Nederlandse banken verstrekken liever zo min mogelijk hypotheken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

Goudmijnen zijn momenteel een koopje

Vrijdag 1 juni zagen we een interessante beweging op de financiële markten: de brede aandelen indexen in de VS, bijvoorbeeld de S&P500, stonden ruim 2% lager, terwijl goud, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen enorme winsten lieten zien. De indexen van goudmijnen stegen zelfs met ruim 6%!

Wat was er aan de hand?
Een mogelijke verklaring waren de slechte banen cijfers uit de VS die in de middag werden gerapporteerd, waardoor de verwachtingen op een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming (QE3) zijn gestegen. QE3 zorgt voor nieuwe Dollars in het systeem en daardoor daalt dus de waarde van de Dollar, en zorgt ervoor dat beleggers in fysieke assets, zoals goud willen zitten. Daarnaast zorgde het extreme bearish sentiment in goud, zilver en de daaraan gerelateerde mijnen voor een short covering: mensen die speculeerde op een daling, en dus stukken hadden verkocht die zij niet in bezit hadden, kochten deze terug om winsten veilig te stellen of verliezen te nemen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

PwC rapport: structureel hogere grondstofprijzen op langere termijn

In een onlangs gepubliceerd rapport van PwC wordt de relatie tussen de operationele prestaties van de 40 grootste mijnbouwers afgezet tegen hun prestaties op de beurs. Waar de winsten van deze bedrijven in 2011 uitkwamen op een recordbedrag van $133 miljard, daalde hun onderliggende waarde op de beurs met 25%.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

China kan in 2030 goud en andere metalen uit zeebodem halen

Een oud-minister van het Chinese 'State Oceanic Administration' heeft gezegd dat China mogelijk vanaf 2030 kan beginnen met het opgraven van goud, koper en andere waardevolle metalen uit de zeebodem. Inmiddels al meer dan 80.000 vierkante kilometer aan zeebodem in de Grote en de Indische Oceaan in kaart gebracht.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juni 2012

CFTC ontdekt piramidespel in zilver met omvang van $90 miljoen

De CFTC heeft Ronnie Gene Wilson en Atlantic Bullion & Coin aangeklaagd voor het opzetten van een piramidespel in zilver. Het bedrijf nam in totaal $90 miljoen aan van een kleine duizend participanten, met de belofte dat het geld gebruikt zou worden om fysiek zilver te kopen. Het zilver werd nooit gekocht en de eigenaar ging er met de buit vandoor.

[...]