Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 44566 tot 44570
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

IEA: steeds meer gas uit nieuwe bronnen

De komende 20 jaar zal er steeds meer gas worden gewonnen uit nieuwe bronnen, zoals schalie- of steenkoolgas. Daar zullen veel landen, met name de Verenigde Staten en China, van profiteren. Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) is er wel strikte regulering nodig om de winning van dit gas op een manier te laten verlopen die aanvaardbaar is voor de maatschappij en het milieu.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

China gaat mogelijk vastgoedbubbel tegemoet

Sommige Chinese steden gaan op korte termijn waarschijnlijk een commerciele vastgoedbubbel tegemoet omdat projectontwikkelaars de overstap naar deze markt maken vanuit de trage sector voor het woonvastgoed, stellen Chinese vastgoedontwikkelaars.

Volgens de ontwikkelaars is de markt voor retail- en kantorenvastgoed sinds de overheid beperkingen op de huizenmarkt heeft geintroduceerd, overspoeld door ontwikkelaars voor woonvastgoed. Volgend jaar al zou er in zekere mate verzadiging op de markt op kunnen treden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Drie Spaanse spaarbanken dichtbij fusie

De Spaanse spaarbanken Liberbank, Ibercaja en Caja3 zijn dichtbij een fusie waarmee ze gezamenlijk goed zouden zijn voor een bedrag van 120 miljard euro aan activa, blijkt uit regelgevende procedures waarin staat dat de besturen van de drie banken dinsdag bijeenkomen om goedkeuring te geven voor de fusie.

Het is de meeste recente samensmelting in een lange lijn binnen de noodlijdende bankensector van het land. Liberbank zelf is ontstaan uit een combinatie van vier spaarbanken, terwijl Caja3 ook voortkomt uit het samengaan van drie andere banken. Ibercaja is een van de weinige financials die relatief gezond is en tot nu toe een fusie met andere banken wist tegen te houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

'Problemen voor Spanje groter dan alleen Bankia'

De houding van de Spaanse premier Rajoy is onbegrijpelijk, aldus ING-econoom Pieter Wind. De econoom snapt niet dat de premier geen hulp van Europa wil hebben voor de Spaanse bankensector. 'Er moet echt wat gebeuren.'

"Er zit ongeveer 180 miljard euro slechte leningen in het Spaanse bankwezen en daar is niet genoeg geld voor bij die banken. De schattingen lopen uiteen, dat er 50 tot wel 100 miljard geinjecteerd moet worden", aldus Wind. "We hebben het nu steeds over Bankia, maar onderliggend is er veel meer nodig. Ik begrijp niet zo goed wat Rajoy (premier van Spanje, red.) aan het doen is."

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Zuid-Europese landen erg negatief over euro

In de Zuid-Europese landen Frankrijk, Italiƫ en Spanje wordt steeds negatiever gedacht over de Europese Unie en de euro. In de drie landen vindt een meerderheid het bestaan van de euro eerder slecht dan goed.

Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van Pew Research Center onder 8000 mensen in acht EU-lidstaten. Nederland is niet onderzocht.