Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 44571 tot 44575
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Meer mensen raken spoor bijster door crisis'

Nooit hadden we het zo goed en voelden we ons tegelijkertijd zo slecht. Mensen zijn door de recessie de afgelopen jaren in een nieuw type crisis gekomen: de identiteitscrisis.

Dat zegt de Gentse psycholoog Paul Verhaege in De Crisis Voorbij. In de ratrace van de neo-liberale meritocratische maatschappij (een maatschappij waarbij iemand op z’n inkomen wordt beoordeeld) raken steeds meer mensen het spoor bijster.

[...]

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

'Voor-wat-hoort-wat'-Europa in de maak

Het 'masterplan' van Europese topmannen is een fundamentele oplossing voor de crisis, zegt econoom Matthijs Bouman op BNR. Hij vindt een 'voor-wat-hoort-wat'- Europa economisch gezien een logische stap.

Matthijs Bouman: "Dat wordt in elk geval een Europa waar 'ja' wordt gezegd tegen elkaar en niet alleen maar 'nee' en 'non' en 'nein'." FD-correspondent Martin Visser: "Het is geen splitsing binnen de euro, maar er ontstaat een Europa van twee snelheden"

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Staat leent bijna gratis ruim 2 miljard euro

De Nederlandse staat heeft maandag 2,15 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende staatsleningen.

Er hoefde nauwelijks rente te worden geboden om de leningen aan de man te brengen.

De gemiddelde rente op een lening die 31 augustus afloopt kwam uit op nul procent. Met deze lening haalde de Staat 1,1 miljard euro op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

UPDATE: Portugal injecteert EUR6,65 mrd in drie banken

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Portugese bank BPI verkrijgt staatssteun van EUR1,5 mrd' om ook de staatssteun aan twee andere Portugese financials te vermelden.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Portugese regering heeft maandag aangekondigd EUR6,65 miljard te injecteren in drie van zijn grootste kredietverstrekkers, in een poging de bancaire sector te versterken, die kampt met snel oplopende leenverliezen, nadat het perifere land een jaar geleden aanspraak moest maken op een reddingsoperatie.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

Ondertussen in Griekenland...

Terwijl Europa vooral naar Spanje kijkt, vertelt de gedoodverfde kandidaat-premier en charismatische Alexis Tsipras de Grieken in de aanloop van de verkiezingen van 17 juni vooral wat ze graag willen horen. Zijn partij Syriza maakte vrijdag bekend dat ze de banken zal nationaliseren, de overheidsinvesteringen zal verhogen, de kapitaalvlucht zal beperken (iets waarin geen enkele Griekse regering ooit slaagde) en het EU-memorandum dat zijn voorgangers hebben getekend eenzijdig zal opzeggen om dan met diezelfde EU opnieuw een betalingsmoratorium te gaan onderhandelen.

Uit een bloemlezing uit de zaterdageditie van de Griekse krant Kathimerini blijkt vooral dat het land ondertussen totaal geïsoleerd raakt: