Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 44571 tot 44575
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

'Behoefte Spaanse banken 60 à 70 miljard'

Het onderzoek naar de kapitaalbehoefte van Spaanse banken zal aantonen dat de financiële instellingen 60 tot 70 miljard euro nodig hebben. Dat zeiden twee bronnen donderdag tegen persbureau Reuters.

Bron: publiekeomroep.nl
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Vanavond: 23.25 uur Ned2 docu - Off The Grid -

Griekenland is bijna failliet en Portugal, Italië en Spanje zitten in geldnood. Het gaat niet goed met Europa. In Off The Grid zie je dat ze in Amerika ook flinke geldproblemen hebben. 

Nog niet zo lang geleden is het Amerikaanse schuldenplafond verhoogd tot veertien biljoen dollar. Dat moest, want anders zou de federale regering geen geld meer hebben om lonen van ambtenaren te betalen. Maar ook de Amerikaanse staten kampen met financiële problemen. Van de vijftig staten verkeren er 46 in acute geldnood.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

MARKET COMMENT: AEX -0,8%, vanwege stijgende yields Spanje, Italie

Het Damrak noteert rond het middaguur lager. Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer spreekt echter zijn verbazing uit over het feit dat de indices aan het Damrak niet lager staan. "Werkelijk alles staat vandaag onder druk, waarbij de yield op tienjarig Spaans staatspapier tot boven de psychologische grens van 7% is gestegen en ook in Italie cruciale niveau's bereikt worden. Binnen dit scenario is het heel apart dat we niet veel lager staan", aldus Bender. Een mogelijk reden voor het uitblijven van een sterkere daling kan volgens de vermogensbeheerder zijn dat de markt een interventie anticipeert. Daarnaast merkt Bender op dat de aandacht van de beleggers gedurende de tweede helft van de handelsdag, naast de voortdurende aandacht voor de ontwikkelingen in Europa, deels zal verschuiven naar de publicatie van Amerikaanse macro-data, waaronder de wekelijkse steunaanvragen en de inflatie over mei. Omstreeks 12.10 uur noteert de AEX 0,8% lager op 289,38, de MidKap verliest 0,9% tot 476,64 en de ASX levert 0,5% in tot 370,92.(PBU)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

NIEUWSFLASH: Spaanse rente tikt 7 procent aan!

Wat we hier vanmorgen al aankaartten — Spaanse rente richting 7% — is enkele uren later al een feit. Spaanse obligaties worden door beleggers bij het huisvuil geplaatst.

Zou Mario Draghi al op vakantie zijn?

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 14 juni 2012

Moody's waardeert Cyprus af vanwege risico op Griekse exit

Moody's Investors Service heeft de kredietrating van Cyprus met twee stappen afgewaardeerd, waarbij de kredietbeoordelaar het land tevens onder 'review' plaatst voor mogelijke verdere downgrades.

De kredietstatus van Cyprus is verlaagd naar Ba3 van Ba1, waarmee het land drie stappen onder investment grade uitkomt.