Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 44586 tot 44590
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Groei Chinese dienstensector houdt aan

De Chinese dienstensector is in mei gegroeid in het sterkste tempo van de afgelopen 19 maanden. Dat concludeerde de Britse bank HSBC dinsdag op basis van de inkoopmanagersindex die het samen met onderzoeksbureau Markit opstelt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Shell verwacht dalende olieprijzen

De prijs van olie zal de komende maanden verder dalen. Dat verwacht Shell-topman Peter Voser, zo zei hij dinsdag in een interview. ,,Wereldwijd is de vraag niet meer zo sterk, er zijn elementen van een recessie in Europa en een kleine vertraging in Azië'', aldus Voser.

Bovendien ziet de topman dat ook een aantal politieke factoren die de prijs de afgelopen tijd hebben opgedreven, zoals de spanningen tussen Iran en het westen, inmiddels geen invloed meer hebben. Voser denkt dat pas gedurende 2013 de vraag weer aantrekt en dat de prijzen dan ook weer omhoog gaan.

Bron: wallstreetweb.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

ECB´s Coeure: Banken moeten directe toegang krijgen tot fonds

Banken in de eurozone die het zwaar hebben moeten via directe wijze gebruik kunnen maken van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), zegt bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB) Benoit Coeure maandag, terwijl de zorgen toenemen dat Spanje van het noodfonds gebruik moet maken omdat zijn bankensector onder druk staat.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

ECB koopt opnieuw geen staatsobligaties op

Ondanks de toegenomen spanningen op de financiële markten heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de afgelopen week opnieuw geen steunaankopen van staatsobligaties gedaan. Dat blijkt uit gegevens die de centrale bank vandaag heeft vrijgegeven.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juni 2012

Russen lezen nu EU de les, niet andersom

De verhoudingen zijn gekeerd in de relatie tussen de EU en Rusland. Waar de EU vroeger Rusland de les kon lezen over mensenrechten en energieleveranties, kregen de Europese leiders maandag zelf een spervuur van kritische vragen over de Europese economie.

We zullen deze crisis stap voor stap te boven komen. De euro zal niet mislukken.

Na afloop van een tweedaagse EU-Ruslandtop in Sint-Petersburg hielp de Russische president Poetin de pers een handje met het in de hoek zetten van de EU.