Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 44586 tot 44590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Spanje bevindt zich nog altijd in de ontkenningsfase

Neen, we hebben geen hulp om onze banken te redden. De Spaanse premier M. Rajoy probeerde gisteren krampachtig vast te houden dat er niets ernstigs aan de hand is. Dit scenario hebben we natuurlijk wel meer gezien tijdens de Euro-crisis.

Eerst is er een lange ontkenningsfase, waarna plots moet toegegeven worden dat er wel degelijk iets aan de hand is. Griekenland had geen hulp nodig, zou niet default gaan, zal onder geen enkel beding de Euro-zone verlaten. Inderdaad, het scenario van een Griekse exit ligt nu als realistisch op tafel, alle ontkenningen ten spijt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Griekenland verlaat Euro-zone op 18 juni

De weddenschappen zijn voor geopend verklaard. Griekenland gaat de Euro-zone verlaten op 18 juni, de dag na de heruitgave van de verkiezingen. Waar of niet? Wie denkt het antwoord op deze vraag te weten, kan bij de bookmakers terecht.

De woorden van C. Lagarde, de IMF-boss, werden tijdens het voorbije weekend niet per toeval uitgesproken, ze waren wel degelijk weloverwogen. Lagarde zei het niet met zo veel worden, maar ze bedoelde eigenlijk dat de Grieken aan de lopende band het boeltje belazeren.

Ze laten de staat voor alles en nog wat opdraaien, wanneer de staat echter het verschuldigde belastinggeld komt opvragen steekt iedereen het gat in de haag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Nu ook Europese (olijf)olie crisis

Naast de financiële en economische crisis, krijgen Spanje, Italië en Griekenland nu ook een oliecrisis te verteren.

De prijs van olijfolie is er in elkaar gestort. Spanje, Italië en Griekenland nemen wereldwijd 70 % van de productie voor zich.

Veel boeren zijn voor hun inkomen afhankelijk van de prijs van olijfolie. Maar de afgelopen tien jaar bracht olijfolie nog nooit zo weinig op.

En dat zal de werkloosheid nog verder omhoog stuwen. In Andalusië, één van de belangrijkste producenten van olijfolie, is de werkloosheid al gestegen tot 33 %.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Directe valutahandel Chinese yuan en Japanse yen start 1 juni

China en Japan zullen op 1 juni op hun respectievelijke valutamarkten de directe handel tussen de Chinese yuan en de Japanse yen starten, zo maken beide landen dinsdag afzonderlijk bekend.

De actie is onderdeel van een brede overeenkomst die vorig jaar gesloten werd om de financiele betrekkingen tussen de e e n na en op twee na grootste economieen ter wereld weer te versterken. Bovendien draagt het bij aan de pogingen van China om de valutakoppeling tussen de Chinese munt en de Amerikaanse dollar te verkleinen.

Bron: hd-technieuws.net
Geplaatst: dinsdag 29 mei 2012

Nu ook ontslagen in top Panasonic

Panasonic gaat nu ook snijden in zijn hoofdkantoor in Osaka, waar mogelijk 3000 van de 7000 banen moeten verdwijnen. Het bedrijf wil onder zijn nieuwe president Kazuhiro Tsuga fors bezuinigen na het nettoverlies van 9,7 miljard dollar over het afgelopen fiscale jaar. Het bedrijf verwacht voor het komende fiscale jaar een winst van 50 miljard yen. Panasonic heeft net als rivalen Sony en Sharp enorm te lijden onder de crisis. Met name de televisietak staat onder zware druk. De overname van Sanyo - vooral sterk in batterijen - heeft nog niet veel positiefs opgeleverd.